PHIL ANSELMO & THE ILLEGALS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

16-07-2013, 00:38

[V] pisze:słabe to jest strasznie.Bez Pantery ten gość jest jak bezpański pies.
Nie jest słabe, jest co najmniej dobre. Riffy na pewno nie są tak gładko ociosane, jak w Panterze i paradoksalnie stają się tutaj główną zaletą. Przynajmniej nie mamy powtórki z rozrywki. Nawet z Down czy Superjoint Ritual nie ma aż tak wielu punktów wspólnych. Bardzo dobry jest ten "mechaniczny", wręcz maszynowy drive. Podoba mi się jednostajność i jakaś nieopisana transowość tego albumu. Dramatyczna jest jedynie produkcja. Mam wrażenie, że specjalnie w studio chcieli ten materiał odpowiednio "dociążyć", tak aby specjalnie pokazać jak kurewsko ciężki ma być to krążek. Zupełnie niepotrzebnie.
Coś tam było! Człowiek!
Maria Konopnicka

Re: PHIL ANSELMO & THE ILLEGALS

16-07-2013, 00:51

Skaut zna się na metalu, nie zna się jeszcze na produkcji, ale i tak jego wypowiedź napawa optymizmem, w gąszczu wypowiedzi osób, które docenią ten album dopiero za 15-20 lat (jeśli nie pójdą w tym czasie w Radio "Z" :))
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-07-2013, 08:05

No najważniejsze że taki koneser od razu docenił tak doskonały krążek; reszta zaś błądzi i się nie zna. Ja pierdolę, co za żałosny idiota.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Skaut

16-07-2013, 08:42

Plastek pisze:No najważniejsze że taki koneser od razu docenił tak doskonały krążek; reszta zaś błądzi i się nie zna.
i tego się trzymajmy.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-07-2013, 08:50

Też się dowartościowujesz wmawiając tym którzy mają inne zdanie od twojego że się nie znają i nie są dorośli jak ten żałosny żużel wyżej?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Skaut

16-07-2013, 08:53

Plastek pisze:Też się dowartościowujesz wmawiając tym którzy mają inne zdanie od twojego że się nie znają i nie są dorośli jak ten żałosny żużel wyżej?
Tak właśnie jest. Posłuchałeś w ogóle, czy jak zwykle teoretyzujesz i wmawiasz innym, że nie powinni tego słuchać?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-07-2013, 08:56

Zesrałem. Jak masz tak pierdolić to nie będziemy rozmawiać. Zgnij.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

16-07-2013, 09:20

Nerwus.
[V]

Re:

16-07-2013, 09:22

Skaut pisze:
[V] pisze:słabe to jest strasznie.Bez Pantery ten gość jest jak bezpański pies.
Nie jest słabe, jest co najmniej dobre. Riffy na pewno nie są tak gładko ociosane, jak w Panterze i paradoksalnie stają się tutaj główną zaletą. Przynajmniej nie mamy powtórki z rozrywki. Nawet z Down czy Superjoint Ritual nie ma aż tak wielu punktów wspólnych. Bardzo dobry jest ten "mechaniczny", wręcz maszynowy drive. Podoba mi się jednostajność i jakaś nieopisana transowość tego albumu. Dramatyczna jest jedynie produkcja. Mam wrażenie, że specjalnie w studio chcieli ten materiał odpowiednio "dociążyć", tak aby specjalnie pokazać jak kurewsko ciężki ma być to krążek. Zupełnie niepotrzebnie.
ladnie napisane,nawet zaliczylem kilka kolejnych rund z tym krazkiem,ale zdania juz chyba nie zmienie.dla mnie jest to dosc rozczarowujacy material.takie walenie glowa w mur troche.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

16-07-2013, 09:44

tak, w dodatku mam wrazenie jakby ta plyta byla wymeczona w chuj
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Drone

16-07-2013, 10:26

Jest wymęczona, jest to walenie głową w mur i to są jedne z największych zalet tej płyty. Zabawne, że niedoświadczeni słuchacze odbierają to jako wady. Prawdziwa sztuka to nie jest bułka z masłem tylko szkło i gwoździe, które trzeba przeżuć, połknąć, strawić i na koniec wydalić w postaci piękna.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-07-2013, 10:27

Sorry, ale ty wydalasz tylko brzydkie boble. Przede wszystkim intelektualnie jesteś ubogi.
Wolę kakaową dziurę!!
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

16-07-2013, 10:39

Drone pisze:Jest wymęczona, jest to walenie głową w mur i to są jedne z największych zalet tej płyty. Zabawne, że niedoświadczeni słuchacze odbierają to jako wady. Prawdziwa sztuka to nie jest bułka z masłem tylko szkło i gwoździe, które trzeba przeżuć, połknąć, strawić i na koniec wydalić w postaci piękna.
Serio, to pseudointelektualne pierdolenie zrobilo sie nudne juz kilka lat temu.
KVLT lizania CZASZKI
[V]

16-07-2013, 10:42

Drone zluzuj poslady :)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

16-07-2013, 10:47

ta płyta jest naprawdę dobra a oto co powiedział phil o tej płycie w wywiadzie "This is a type of record you have to listen to several times to really get the nuances." i to trafnie ten album określił. Na początku miałem problem z pierwszym właściwym kawałkiem, nie znam tekstów bo jeszcze tej płyty nie kupiłem , ale zdaje się że Phil tam wyśpiewuje "hands up hands down" i na początku wydawało mi się że za często on to powtarza... dopiero później przestało mi to przeszkadzać i zadziwiające jest ile na tej płycie się dzieje , z każdym kolejnym przesłuchaniem odkrywa się coraz to nowsze rzeczy
Awatar użytkownika
Drone

16-07-2013, 10:48

Pan_Kimono pisze:
Drone pisze:Jest wymęczona, jest to walenie głową w mur i to są jedne z największych zalet tej płyty. Zabawne, że niedoświadczeni słuchacze odbierają to jako wady. Prawdziwa sztuka to nie jest bułka z masłem tylko szkło i gwoździe, które trzeba przeżuć, połknąć, strawić i na koniec wydalić w postaci piękna.
Serio, to pseudointelektualne pierdolenie zrobilo sie nudne juz kilka lat temu.
Zabawne. Odbieram mnóstwo pm-ów, gratulacji, ba, raz przysłał ktoś bukiet chryzantem - wszyscy proszą, bym kontunuował misję dźwigania kultury forum na wyższy poziom. Głosy malkontentów są pojedyncze, aczkolwiek wyraźnie widoczne jak płaty łupieżu na klapie eleganckiej marynarki.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-07-2013, 10:49

Jesteś karłem intelektualnym wiesz dałnie?
Wolę kakaową dziurę!!
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

16-07-2013, 10:53

Drone pisze:[quote="Pan_Kimono] Serio, to pseudointelektualne pierdolenie zrobilo sie nudne juz kilka lat temu.
Zabawne. Odbieram mnóstwo pm-ów, gratulacji, ba, raz przysłał ktoś bukiet chryzantem - wszyscy proszą, bym kontunuował misję dźwigania kultury forum na wyższy poziom. Głosy malkontentów są pojedyncze, aczkolwiek wyraźnie widoczne jak płaty łupieżu na klapie eleganckiej marynarki.[/quote][/quote]
ty to masz zycie.
ALL HAIL THE KING OF NERDS
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Drone

16-07-2013, 11:07

Plastek pisze:Jesteś karłem intelektualnym wiesz dałnie?
Wiem, to zaszczytne określenie.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-07-2013, 11:09

Biorąc pod uwagę twój żałosny intelekt, nie wątpię, że nazwanie karłem intelektualnym odbierasz jako zaszczyt. Wszak to i tak za dużo powiedziane.
Wolę kakaową dziurę!!
ODPOWIEDZ