Takie melodyjne pitu pitu do Ciebie przemawia, a "Now, Diabolical" wstydzisz się włożyć do odtwarzacza. Logiki za grosz. Substancji nie kumasz, pewnie nawet tego krążka Satyricon nie odfoliowałeś, a za kilka lat okaże się, że nie znasz Satyricon w ogóle, jak kiedyś Voivod i Coroner.Maria Konopnicka pisze:Tak to jest jak ktoś słuchając black metalu zanadto zaabsorbowany jest formą tej muzyki, a zupełnie nie dostrzega jej substancji. Wówczas łatwo jest postawić Vesanię przed Mortuary Drape, albo nie doceniać wspomnianego "Reinkaos", doskonałego "Lawless Darkness" czy "With Hearts Toward None" (te płyty poniekąd mają sporo wspólnego), a podniecać się Behemothem.Drone pisze:Przypomina mi się casus "Reinkaos". To może być podobny młot na pozerów.
WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
Re: WATAIN
"Lawless Darkness" to naprawdę doskonały album - dokładnie rozumiem wszystkie zarzuty, względem tego krążka po sam początkowo pisałem nawet na forum, że jest zbyt melodyjnie, zbyt ładnie, za bardzo rozwlekle, nudno, za długo... Ale to tylko pozory. Tam w jednym kawałku jest więcej diabła niż w ostatnich trzech płytach Satyricon. Zresztą zaraz rozfoliuję i sobie włączę :)
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
słyszeliście ten nowy kawałek "The Child must die"? co to kurwa jest?
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Jeden riff z the age of nero >>> cała dyskografia śmiesznego watejnMaria Konopnicka pisze:"Lawless Darkness" to naprawdę doskonały album - dokładnie rozumiem wszystkie zarzuty, względem tego krążka po sam początkowo pisałem nawet na forum, że jest zbyt melodyjnie, zbyt ładnie, za bardzo rozwlekle, nudno, za długo... Ale to tylko pozory. Tam w jednym kawałku jest więcej diabła niż w ostatnich trzech płytach Satyricon. Zresztą zaraz rozfoliuję i sobie włączę :)
:)
this is a land of wolves now
- Triceratops
Re:
Jezeli maria wymienia forme i substancje jako rownolegle "plaszczyzny" to znaczy, ze albo trolluje albo nieudolnie nasladuje pseudometafizyke swojego partnera :)Skaut pisze:Takie melodyjne pitu pitu do Ciebie przemawia, a "Now, Diabolical" wstydzisz się włożyć do odtwarzacza. Logiki za grosz. Substancji nie kumasz, pewnie nawet tego krążka Satyricon nie odfoliowałeś, a za kilka lat okaże się, że nie znasz Satyricon w ogóle, jak kiedyś Voivod i Coroner.Maria Konopnicka pisze:Tak to jest jak ktoś słuchając black metalu zanadto zaabsorbowany jest formą tej muzyki, a zupełnie nie dostrzega jej substancji. Wówczas łatwo jest postawić Vesanię przed Mortuary Drape, albo nie doceniać wspomnianego "Reinkaos", doskonałego "Lawless Darkness" czy "With Hearts Toward None" (te płyty poniekąd mają sporo wspólnego), a podniecać się Behemothem.Drone pisze:Przypomina mi się casus "Reinkaos". To może być podobny młot na pozerów.
woodpecker from space
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Po co w ogóle gadacie z tym błaznem? Takich zakompleksionych podludzkich skurwysynów najlepiej ignorować, poburczy, popierdoli i wobec braku odzewu spłynie do szamba, tam gdzie jego miejsce.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Triceratops
- Riven
- Kontakt:
- vicek
virtol ma lepszy wokal od eryka , ale tylko miejscami .
- Riven
- Kontakt:
- Nerwowy
miejscami wokal ma lepszy vitrol, ale tylko od eryka.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
A Pacific Rim kasuje wszystkie części Ojca Chrzestnego - bo więcej akcji i lepsze efekty specjalne :) Dla każdego coś dobrego, nie będę się sprzeczał... Poza tym nawet przerwy pomiędzy utworami ostatniego Funeral Mist kasują i dyskografię Satyricon i dyskografię WatainRiven pisze: Jeden riff z the age of nero >>> cała dyskografia śmiesznego watejn
Na jakieś półkolonie byś się zapisał, albo do pobliskiego ośrodka kultury czy domu parafialnego przeszedł - może organizują coś w wakacje dla niepełnosprawnych intelektualnie?Plastek pisze:Po co w ogóle gadacie z tym błaznem? Takich zakompleksionych podludzkich skurwysynów najlepiej ignorować, poburczy, popierdoli i wobec braku odzewu spłynie do szamba, tam gdzie jego miejsce.
No dobra, przekonaliście mnie - straszna chujnia ten WATAIN. Nie będę już więcej słuchał...
- Riven
- Kontakt:
rozmawialismy juz o Satyricon przy piwie i chyba jasne jest, ze nigdy sie nie dogadamy :) ale mi to nie przeszkadza ani troche, fakty to fakty:PMaria Konopnicka pisze:A Pacific Rim kasuje wszystkie części Ojca Chrzestnego - bo więcej akcji i lepsze efekty specjalne :) Dla każdego coś dobrego, nie będę się sprzeczał... Poza tym nawet przerwy pomiędzy utworami ostatniego Funeral Mist kasują i dyskografię Satyricon i dyskografię WatainRiven pisze: Jeden riff z the age of nero >>> cała dyskografia śmiesznego watejn
this is a land of wolves now
No pewnie nie :) Choć mam wrażenie, że doskonale wiem co Ci się w Satyricon podoba i doskonale też rozumiem dlaczego Watain Cię odstrasza. Myślę, że różnice zdań w tym przypadku wynikają albo z tego, że nie poświęciłeś Watain dostateczne dużo czasu, albo po prostu mamy zupełnie inne oczekiwania od muzyki.Riven pisze: rozmawialismy juz o Satyricon przy piwie i chyba jasne jest, ze nigdy sie nie dogadamy :)
No nie będziemy się z tego powodu ani wyzywać, ani obrażać swoich dzieci, ani grozić liściem przy kolejnym spotkaniu. Jaki sens byłby rozmawiania o muzyce gdyby wszyscy odbierali ją tak samo i wszystkim to samo się podobało. Ja np. dzięki dyskusjom na forum bardzo dużo słuchałem ostatnich dwóch płyt Satyricon i nie żałuję - bo to dobra, oryginalna młodzieżowa muzyka, przy której dobrze prowadzi się samochód i macha hantelkami na siłowni. A że nie przysparza mi jakiś głębszych doznań... zawsze mogę włączyć Watain, Burzum, Funeral Mist, Deathspell Omega, Mayhem...... Dla każdego coś dobrego...Riven pisze: ale mi to nie przeszkadza ani troche, fakty to fakty:P
- Riven
- Kontakt:
-
zawsze byłem przekonany, że to dla Ciebie zwykła chujnia, a tu tylko o brak głębszych doznań chodzi. trzeba było tak od razu i myślę, że nikt by się nie przypierdalał.Maria Konopnicka pisze:Ja np. dzięki dyskusjom na forum bardzo dużo słuchałem ostatnich dwóch płyt Satyricon i nie żałuję - bo to dobra, oryginalna młodzieżowa muzyka, przy której dobrze prowadzi się samochód i macha hantelkami na siłowni. A że nie przysparza mi jakiś głębszych doznań... zawsze mogę włączyć Watain, Burzum, Funeral Mist, Deathspell Omega, Mayhem...... Dla każdego coś dobrego...
-
- weteran forumowych bitew
miejscami eryk ma lepszego vitriola ale tylko od wokaluNerwowy pisze:miejscami wokal ma lepszy vitrol, ale tylko od eryka.
a poważnie, erysiowi chyba od tych setek koncertów rocznie gardło się zjechało. brzmi strasznie suchutko i bez mocy, jakby się męczył wypluwając słowa. albo niech aż tyle nie ćpa :)
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- vicek
vicek pisze:ja tym utworem przebiłem wszystkie watainy . nawet mam teledyskDrone pisze:Vitriole, vicki, platki - do gitar i mikrofonów! Chciałbym usłyszeć wasze dzieła, które będą miały klasę choć 10% tego, co wydał do tej pory boski ŁOTEJN! W przeciwnym razie pozostaje wam obieranie ziemniaków w milczeniu i pokorze.
zapomniałem wkleić ten utwór
- Lykantrop
Matka wie, że ćpiesz?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95