GORGUTS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: GORGUTS
Codziennie. Dzień bez przełomowej płyty to dzień stracony.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Myśle, że nowa daleko od niej nie odbiega poziomem, a przede wszystkim nie jest jej kopią. Nie zdziwie sie jesli za kilka lat bedzie sie o "Colored Sands" mówiło prawie w takim tonie jak o "Obscura"
- Mol
- zahartowany metalizator
- Harlequin
No, może sie zagalopowałem, ale uważam, że poziomem naprawde niewiele ustępuje Obscurze.
"Brak fantazji", małego elementu, choćby zaśpiewu i kilku skocznych dźwięków kapeli Wojtka Gąsienicy-Byrcyna z Murzasichla, wzorem innowatorów z Morbid Angel, to poważny zarzut. Mimo wszystko, przed chwilą pomyślałem, że ta płyta jest lepsza od... Nie, nie napiszę tego, bo ORMO czuwa i notuje.
- Harlequin
535, mi też to przeszło przez mysl...
-
to co w takim razie powiedzieć o ostatnim Immolation?W mojej opinii nowy Gorguts to najlepsza rzecz na death metalowej scenie w 2013 roku obok Formulas of death.Harlequin pisze:Jednak Trocek miał troche w tym racji, że płyta 'oczywista' i 'bez fantazji' ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Składa się w 72% z wodoru , ok 27% z helu i 65 innych pierwiastków. Czy jest kapitalistyczne to nie wiem, ale ciężko ocenić porządek ekonomiczny kuli gazu.Drone pisze:Czy słońce jest kapitalistyczne?
this is a land of wolves now
- Drone
A Ty się składasz w ok. 75% z wody, a mimo to twierdzisz, że nie jesteś lewakiem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
Ale woda jest kapitalistyczna, napędzala wyzysk nad kanałem Sueskim. Poza tym słońce nic nie twierdzi, a ja tak :D.
- Drone
Skąd pewność, że słońce nic nie twierdzi? Być może obdarzone jest kwantem duchowości i swoje zdanie ma. Ale już abstrahując od tego, trudno odmówić słońcu wpływu na ekonomię i gospodarkę :)
- Riven
- Kontakt:
1)Być może. A może mój telefon uzyskał samoswiadomosc i garbage collector w androidzie pisze poezję?
2)Trudno odmówić słońcu wpływu na _cokolwiek_. Takze tak...
2)Trudno odmówić słońcu wpływu na _cokolwiek_. Takze tak...
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie inaczej.Riven pisze:(...)2)Trudno odmówić słońcu wpływu na _cokolwiek_. Takze tak...
The madness and the damage done.
- Riven
- Kontakt:
;)
Drone, zamiast ulegać fantazjom erotycznym francuskich troglodytow (pamiętasz zapewne bataillea opowieść o jego ojcu - nic dobrego nie mogło z tego wyniknąć) wypowiedz się lepiej w temacie o cephalic carnage. Tak sobie słucham misled by certainty i przychodzi mi do głowy myśl : spadkobiercy atheist?
Drone, zamiast ulegać fantazjom erotycznym francuskich troglodytow (pamiętasz zapewne bataillea opowieść o jego ojcu - nic dobrego nie mogło z tego wyniknąć) wypowiedz się lepiej w temacie o cephalic carnage. Tak sobie słucham misled by certainty i przychodzi mi do głowy myśl : spadkobiercy atheist?
- Drone
- Riven
- Kontakt:
-
Chyba niekoniecznie przypasował mu CC więc nawet nie zamierza się wypowiadać.
- Riven
- Kontakt:
To by mnie zdziwilo, np. biorac pod uwage oczywiste uklony w strone ekipy Shaefera:)
- Drone
Nie w tym rzecz, że mi nie przypasował. Dobrze grają. Bardziej mi chodzi o szybkozmienne fascynacje kolegi Rivena - wczoraj DsO i Bataille, dziś już zupełnie co innego. Apeluję o rozsądek, a nie uleganie chwilowym modom i antymodom ;)
- Riven
- Kontakt:
Nie wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz, przeciez ja uwielbiam DSO, a FAS nadal nalezy w mojej ocenie do bezwzglednego top10 black metalu.Bataille'a cenie jako prozaika (niewiele jest ksiazek, ktore zrobily na mnie takie wrazenie jak "Ksiadz C"), natomiast na przestrzeni kilku lat, gdy pewne rzeczy sobie spokojnie przemyslalem, te jego mistyczne filozofie po prostu kompletnie przestaly do mnie trafiac, tak jak zreszta znakomita wiekszosc tej calej postmodernistycznej popeliny z francji.
Ponadto dobrze by bylo, jakbys pewne rzeczy bral w nawias - moja nadmiernie krytyczna postawa wobec DSO to tak naprawde przejaw delikatnej zlosliwosci wobec namaszczenia z jakim podchodzisz do tego zespolu ;). Tak naprawde to wlaczam CTK i reszta black metalu przestaje istniec- ale tak powinno byc z kazdym kto ma uszy.
Ponadto dobrze by bylo, jakbys pewne rzeczy bral w nawias - moja nadmiernie krytyczna postawa wobec DSO to tak naprawde przejaw delikatnej zlosliwosci wobec namaszczenia z jakim podchodzisz do tego zespolu ;). Tak naprawde to wlaczam CTK i reszta black metalu przestaje istniec- ale tak powinno byc z kazdym kto ma uszy.