GORGUTS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: GORGUTS
Przepraszam, ze urazilem Twoje uczucia religijne, jest na to paragraf w polskim prawie wiec licze na litosc :D. 15 latek w wiezieniu - to by bylo zbyt surowe.
edit: tutaj byl Twoj post i skasowales, nieladnie :(
Ostatnio zmieniony 29-07-2013, 16:09 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
A jak "Paracletus" i "Drought" oceniasz z perspektywy jutra? ;)Riven pisze:Nie wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz, przeciez ja uwielbiam DSO, a FAS nadal nalezy w mojej ocenie do bezwzglednego top10 black metalu.Bataille'a cenie jako prozaika (niewiele jest ksiazek, ktore zrobily na mnie takie wrazenie jak "Ksiadz C"), natomiast na przestrzeni kilku lat, gdy pewne rzeczy sobie spokojnie przemyslalem, te jego mistyczne filozofie po prostu kompletnie przestaly do mnie trafiac, tak jak zreszta znakomita wiekszosc tej calej postmodernistycznej popeliny z francji.
Ponadto dobrze by bylo, jakbys pewne rzeczy bral w nawias - moja nadmiernie krytyczna postawa wobec DSO to tak naprawde przejaw delikatnej zlosliwosci wobec namaszczenia z jakim podchodzisz do tego zespolu ;). Tak naprawde to wlaczam CTK i reszta black metalu przestaje istniec- ale tak powinno byc z kazdym kto ma uszy.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
O Draught nic nie moge powiedziec. Paracletus natomiast po czasie wydaje sie znacznie lepszy niz pierwotnie i wszystko wskazuje na to, ze bede musial sie BARDZO mocno uderzyc w piers :|.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
- Riven
- Kontakt:
Nie wyobrazam sobie, zeby przeskoczylo CTK, FAS badz MGA, natomiast jest szansa na wysoka pozycje.
- Drone
Tak, bo wyświetlił się na nowej stronie i bez sensu to wyglądało :)Riven pisze:Przepraszam, ze urazilem Twoje uczucia religijne, jest na to paragraf w polskim prawie wiec licze na litosc :D. 15 latek w wiezieniu - to by bylo zbyt surowe.
- Drone
Skłaniam się ku tej wersji.Zenek pisze:Większość będzie musiało tutaj bić się w pierś, bo Paracletus to najlepsze DsO.
- Drone
To wstępna oznaka dojrzałości. Jak jeszcze pozbędziesz się androidowych świecideł i kupisz sobie iPhone'a, przekroczysz próg świata dorosłych ;)Riven pisze:O Draught nic nie moge powiedziec. Paracletus natomiast po czasie wydaje sie znacznie lepszy niz pierwotnie i wszystko wskazuje na to, ze bede musial sie BARDZO mocno uderzyc w piers :|.
- Riven
- Kontakt:
:))))
wlasnie mialem w reku iPhone 5- jezu, jakie swiecidelko i zabawka - po paru miesiacach z 5 calowym ekranem Note to wyglada jak jakies tamagotchi :)
wlasnie mialem w reku iPhone 5- jezu, jakie swiecidelko i zabawka - po paru miesiacach z 5 calowym ekranem Note to wyglada jak jakies tamagotchi :)
- manieczki
A dodajmy, że rajwen męczy koniokrada pod zwierzątka z tamagochi.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Kontakt:
GORGUTS i DEATHSPELL OMEGA wywołują u mnie tak różne odczucia, że nie przyszłoby mi do głowy porównywanie tych dwóch zespołów. Oczywiście słyszę jakiś wspólny pierwiastek w ich muzyce, ale pod względem emocjonalnym kompletnie inaczej odbieram płyty tych dwóch zespołów. Oczywiście subiektywnie DsO >>> GORGUTS.
Od Obscura bardziej cenię The Erosion of Sanity i chyba też Considered Dead (siła sentymentu). Na nowy album czekam z wypiekami na twarzy :)
Od Obscura bardziej cenię The Erosion of Sanity i chyba też Considered Dead (siła sentymentu). Na nowy album czekam z wypiekami na twarzy :)
-
Posłuchałem sobie kilka razy tej Obscury i jak dla mnie to taki deathmetalowy "Ulissess" trochę - doceniam rozmach, zamysł i ogólną bezkompromisować (trzeba przyznac, że ani GORGUTS, ani Joyce nie idą na ustepstwa względem słuchacza/czytelnika), ale czytac/słuchac to się tego raczej nie da, przynajmniej po powierzchownym kontakcie. Co oczywiście zachęca do dalszych badan za pomocą aparatu słuchowego.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Oczywiście, szczególnie jak się na nie wyśle lewaków rakietą z Kazachstanu.Drone pisze:Czy słońce jest kapitalistyczne?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Po powierzchownym kontakcie to chyba tylko muzyki pop da się słuchać. Na Gorguts zdecydowanie warto poświęcić trochę czasu....Baton pisze:słuchac to się tego raczej nie da, przynajmniej po powierzchownym kontakcie.
-
hej Pani Mario co tam robi KOSZAŁEK OPAŁEK ? ciekaw jestem jak mu wchodzi nowy GORGUTS
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Riven
- Kontakt:
Zdecydowanie badaj dalej, plyta warta tego jak malo ktora. Mi akurat ten natlok wrazen zrobil bardzo dobrze od pierwszego kontaktu, ale im dalej, tym lepiej.Baton pisze:Posłuchałem sobie kilka razy tej Obscury i jak dla mnie to taki deathmetalowy "Ulissess" trochę - doceniam rozmach, zamysł i ogólną bezkompromisować (trzeba przyznac, że ani GORGUTS, ani Joyce nie idą na ustepstwa względem słuchacza/czytelnika), ale czytac/słuchac to się tego raczej nie da, przynajmniej po powierzchownym kontakcie. Co oczywiście zachęca do dalszych badan za pomocą aparatu słuchowego.
-
Powierzchowny kontakt to można mieć z prostytutką w przydrożnych krzakach, ale nie z muzyką tak złożoną i wspaniałą jaką tworzy Gorguts... ;)Maria Konopnicka pisze:Baton pisze:słuchac to się tego raczej nie da, przynajmniej po powierzchownym kontakcie.
- Harlequin
Gówno wciąż cieknie nogawką z wrazenia. Widze Gorguts na tegorocznym podiumie najlepszych płyt. Pewno gdyby nie to Fire! to powiedziałbym że na najwyzszym stopniu podium