CARCASS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Re: CARCASS
Czas wziąć niemiecka kiełbasę, przebrać się w bawarski strój z piórkiem i zagryzajac ta kielbą śpiewać razem z Jeffem Walkerem. Dobry ten nowy Carcass, brzmienie niewiele odbiega od Heartwork, zacne riffy i solówki. Jak ktoś nie lubi Heartwork to niech słucha nowe Exhumed, bardziej pod Necroticism podchodzi, a zresztą Necroticism też jest mocno melodyjne. Jeżeli ktoś oczekiwał drugiego Reek to beka. Mi sie podoba, chyba ze mnie jakas ukryta opcja niemiecka.

-
Nie sądzę aby ktokolwiek będąc zdrowym na umyśle oczekiwał że w chwili obecnej Carcass nagra płytę pokroju Reek...
Lecz na płytę napisaną na kolanie, na zamówienie wytwórni płytowej i niemieckiej rzeszy (hehe) odbiorców też chyba mało kto czekał z wilgotnymi kalesonami...poza wspomnianymi niemiaszkami rzecz jasna :) Nie jest to płyta gówniana, bez przesady, ale gdyby jej nie było nikt pewnie łez by nie ronił. Ot kolejna pozycja do przesłuchania i zapomnienia .
Lecz na płytę napisaną na kolanie, na zamówienie wytwórni płytowej i niemieckiej rzeszy (hehe) odbiorców też chyba mało kto czekał z wilgotnymi kalesonami...poza wspomnianymi niemiaszkami rzecz jasna :) Nie jest to płyta gówniana, bez przesady, ale gdyby jej nie było nikt pewnie łez by nie ronił. Ot kolejna pozycja do przesłuchania i zapomnienia .
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Nierówny ten carcass. Są momenty bdb, ale jest też kilka męczybuł. Taki poziom heartwork: bywa lepiej, bywa gorzej, posłuchać można, ale po co, skoro jest nowe Exhumed?
Obsłucham to jeszcze kilka razy zanim zdecyduję, czy skasować, czy kupić oryginał, ale coś czuję, że chyba będzie lepiej te piniendzy przepić
Obsłucham to jeszcze kilka razy zanim zdecyduję, czy skasować, czy kupić oryginał, ale coś czuję, że chyba będzie lepiej te piniendzy przepić
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No właśnie. Powinni pozostać duszą i ciałem na oddziale patologii, a tak to mamy przebranego w strój klowna dra Mengele, który rozdaje autografy i popija piwo na Oktoberfest.Levi pisze: Chyba za bardzo wziąłeś sobie do serca całą tą medyczną otoczkę wokół zespołu!!!
Ale weź pod uwagę to, że Carcass nie dotyczy Przysiega Hipokratesa!!!!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Kurde, z jednej strony nie mogę się doczekać aż postawię tą płytę na półce, a z drugiej to aż boję się ją włożyć do odtwarzacza, bo coś czuję że czar pierwszych trzech płyt za które najbardziej cenię ten zespół prysnie jak bańka mydlana. Z jednej strony obawa, z drugiej ciekawość.
- Zenek
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Heartwork jest melodyjny, Necroticism jest chwytliwy.Zenek pisze: a zresztą Necroticism też jest mocno melodyjne.
Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
ej no, bez jaj, przecież przy Heartwork czy nawet Swansong to ta nowa nie stała nawet, to jest parodia odrzutów z Heartwork co najwyżej :D
- Harlequin
Na ten moment podzielam zdanie. Nowa płyta brzmi troche jak beznamiętny Heartwork, a i nie buja Swansong. Nawet dobrze sie tego słucha, ale gdzieś to przelatuje obok mnie nie zostawiajac zbyt wiele śladu po sobie.
- Funeral
- rozkręca się
hehehe wychodzi na to ze Heartwork juz nie jeste ich najgorsza plyta ;)
- chaos
- w mackach Zła
- Raagoon
Spróbuj podczas jazdy autem. Dziś przystanąłem na chwilę koło jakiegoś starszego robotnika drogowego, to na dźwięki dochodzące z moich głośników, nawet zaczął przytupywać nogą ;)Harlequin pisze:Na ten moment podzielam zdanie. Nowa płyta brzmi troche jak beznamiętny Heartwork, a i nie buja Swansong. Nawet dobrze sie tego słucha, ale gdzieś to przelatuje obok mnie nie zostawiajac zbyt wiele śladu po sobie.
Przez to zbiorowe jebanie Swansong, dopiero dziś dociera do mnie, jak dobra to jest płyta. Tylko rozpatrywać ją należy w zupełnie innych kategoriach. Ale już takie Edge Of Sanity nie było wtedy "za melodyjne i skoczne" Dziwne to były czasy.Funeral pisze:hehehe wychodzi na to ze Heartwork juz nie jeste ich najgorsza plyta ;)
Ostatnio zmieniony 02-08-2013, 22:11 przez Raagoon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
"Surgical Steel" - płyta dla Niemców i robotników drogowych.Raagoon pisze:Spróbuj podczas jazdy autem. Dziś przystanąłem na chwilę koło jakiegoś starszego robotnika drogowego, to na dźwięki dochodzące z moich głośników, nawet zaczął przytupywać nogą ;)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Funeral
- rozkręca się
Jakie tam zaraz jebanie?? To jest doskonala plyta, duzo lepsz od swojej poprzedniczki.Raagoon pisze: Przez to zbiorowe jebanie Swansong, dopiero dziś dociera do mnie, jak dobra to jest płyta.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
+ pracowników branży budowlanejPacjent pisze:"Surgical Steel" - płyta dla Niemców i robotników drogowych.Raagoon pisze:Spróbuj podczas jazdy autem. Dziś przystanąłem na chwilę koło jakiegoś starszego robotnika drogowego, to na dźwięki dochodzące z moich głośników, nawet zaczął przytupywać nogą ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
O przepraszam! Jako reprezentant branży budowlanej, oświadczam, że jeszcze nie zdążyłem jej ukraść i przesłuchać, ale z tego co tu piszecie, wnioskuję, iż nie ma się do czego śpieszyć.Nerwowy pisze:+ pracowników branży budowlanejPacjent pisze:"Surgical Steel" - płyta dla Niemców i robotników drogowych.Raagoon pisze:Spróbuj podczas jazdy autem. Dziś przystanąłem na chwilę koło jakiegoś starszego robotnika drogowego, to na dźwięki dochodzące z moich głośników, nawet zaczął przytupywać nogą ;)
- Nerwowy
:DDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- vicek
ja jebie co gowno
-
- rozkręca się
wymuszona, karykaturalna rzecz.
przeklad tego rzedu:
przeklad tego rzedu:
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
+ fanów czterech ostatnich płyt Kreator.Nerwowy pisze:Pacjent pisze:+ pracowników branży budowlanej
terror from the left
terror from the right