CARCASS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

Re: CARCASS

03-08-2013, 10:09

no coś w tym tym jest, że ten nowy Carcass wpisuje sie w konwencje współczesnej, rzemieślniczej, pretensjonalnej muzyki dla rubasznych Niemiaszków. Co by nie mówić i tak jest to najsłabszy Carcass.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

03-08-2013, 10:12

kaka demona
[V]

03-08-2013, 10:15

po kolejnych przesłuchaniach dochodzę do podobnych wniosków co koledzy wyżej.brak w tym iskry bożej,ten album jest taki poprawny,schematyczny i suchy jak wiór,nie wywołuje większych emocji i nie chce się do tego wracać.Gorguts wrócił z bardzo dobra płytą,Carcass sie ta sztuka nie udała.

ciekawe czy goscie z Emperor skuszą się na nagranie nowej płyty,pewnie to tylko kwestia czasu..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2013, 11:57

[V] pisze:ciekawe czy goscie z Emperor skuszą się na nagranie nowej płyty,pewnie to tylko kwestia czasu..
Niemiecka publiczność już zaciera łapki.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
[V]

03-08-2013, 12:09

:D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

03-08-2013, 12:23

Podziwiam waszą odwagę, serio. Nie słyszałem ani sekundy nowego Carcassu i nie zamierzam. Tak samo jak słuchanie Morbid Angel zakończyłem na H (z I też nie słyszałem ani sekundy), Deicidu na "Serpents..." a Vaderu na "Litany". Jak słychać bądź czuć, że kapela najlepsze ma już za sobą, to instynkt samozachowawczy nakazuje mi nie tykać ich nowej twórczości.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

03-08-2013, 12:46

jak już to Deicidu na Serpentsie a Vaderu na Litanach
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

03-08-2013, 12:49

Nie słyszałem późniejszych płyt tych zespołów, chociaż chyba kiedyś mogłem mieć styczność z Necropolis, ale nie u siebie w domu, więc się nie liczy :-) Nie wiem czy są warte słuchania, ale wolę nie sprawdzać.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
535

03-08-2013, 12:50

evildead pisze:jak już to Deicidu na Serpentsie a Vaderu na Litanach
To już w ogóle po czesku wyszło.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2013, 14:23

krz63 pisze:Podziwiam waszą odwagę, serio. Nie słyszałem ani sekundy nowego Carcassu i nie zamierzam. Tak samo jak słuchanie Morbid Angel zakończyłem na H (z I też nie słyszałem ani sekundy), Deicidu na "Serpents..." a Vaderu na "Litany". Jak słychać bądź czuć, że kapela najlepsze ma już za sobą, to instynkt samozachowawczy nakazuje mi nie tykać ich nowej twórczości.
podziwu godny pragmatyzm. po co marnowac czas, zwlaszcza w tym wieku ;)
woodpecker from space
[V]

03-08-2013, 14:31

lepiej słuchać Blaze of Perdition:)
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

03-08-2013, 14:45

No pewnie, że lepiej. Jeśli mam do wyboru słuchanie nowych, ciekawych zespołów (a BoP wg mnie jest ciekawy) lub dawanie setnej szansy Vaderowi, to wybiorę to pierwsze rozwiązanie. Biorąc pod uwagę, że statystycznie w tygodniu mam czas na przesłuchanie około 5 płyt (chyba, że tak jak dzisiaj jestem cały dzień z totalnie niekłopotliwą córką i mogę słuchać od rana do nocy) to wolę zarzucić sobie np. nowy Tribulation niż patrzeć co tam Jeff i Bill na stare lata wyplumkali. Choćby się nie wiem jak zesrali, nie nagrają nic na miarę swojej legendy, więc jak mam poznawać nowe płyty, to wolę te od zbuntowanych młodzieńców z nierealnymi marzeniami o podboju świata i likwidacji chrześcijaństwa niż od starych, zgorzkniałych i znających życie pragmatyków :-)

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
[V]

03-08-2013, 14:50

krz63 pisze: wolę zarzucić sobie np. nowy Tribulation niż patrzeć co tam Jeff i Bill na stare lata wyplumkali. Choćby się nie wiem jak zesrali, nie nagrają nic na miarę swojej legendy
słuszne podejście,jakkolwiek zawsze wolę sprawdzić co tam weterani wypluli na stare lata,nigdy nie wiadomo:)
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

03-08-2013, 14:51

krz63 pisze:No pewnie, że lepiej. Jeśli mam do wyboru słuchanie nowych, ciekawych zespołów (a BoP wg mnie jest ciekawy) lub dawanie setnej szansy Vaderowi, to wybiorę to pierwsze rozwiązanie. Biorąc pod uwagę, że statystycznie w tygodniu mam czas na przesłuchanie około 5 płyt (chyba, że tak jak dzisiaj jestem cały dzień z totalnie niekłopotliwą córką i mogę słuchać od rana do nocy) to wolę zarzucić sobie np. nowy Tribulation niż patrzeć co tam Jeff i Bill na stare lata wyplumkali. Choćby się nie wiem jak zesrali, nie nagrają nic na miarę swojej legendy, więc jak mam poznawać nowe płyty, to wolę te od zbuntowanych młodzieńców z nierealnymi marzeniami o podboju świata i likwidacji chrześcijaństwa niż od starych, zgorzkniałych i znających życie pragmatyków :-)
jesteś nudny
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

03-08-2013, 14:53

krz63 pisze:statystycznie w tygodniu mam czas na przesłuchanie około 5 płyt
??? tygodniowo? współczuję! to moja średnia dzienna a 10-12 godzinny dzień pracy to u mnie standard. Przecież jest jeszcze odtwarzacz w aucie itp...
DCI Hunt

03-08-2013, 14:54

[V] pisze:lepiej słuchać Blaze of Perdition:)

Abstrahując od tematu BoP i Carcass, lepiej posłuchać mało odkrywczych, młodszych zespołów, w których czuć pasję i zaangażowanie niż doszukiwać się drugiego dna czy nawet geniuszu w zupełnie przeciętnych lub po prostu nędznych płytach tylko dlatego, że nagrał je zespół, który kiedyś był wielki.

Pierwszy odsłuch za mną. Lepiej niż oczekiwałem, ale oczekiwałem kompletnej sraki, więc to jeszcze żądna pochwała. Brzmi jak połączenie dwóch ostatnich płyt oprawione chujowym brzmieniem ;) Niestety to brzmienie dość mocno szkodzi tej płycie, bo zamiast uwypuklać to co w Carcass charakterystyczne i indywidualne, robi coś zupełnie odwrotnego.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

03-08-2013, 14:56

Słucham właśnie tego Carcass i w umie nie ma tragedii. Nie uznaję czasu z tą płytą za stracony co nie zmienia faktu, że jest to na tyle grzeczne i ułożone granie, że przelatuje z boku. Nie ma w tym szaleństwa i zadziorności - ot granie z Heartwork pożenione z tym co obecnie modne w młodzieżowym, metalowym światku. Przy tegorocznych death metalowych wypustach od Autopsy, Portal, Gorguts czy Verminous nawet to nie stało. Niech sobie więc jadą w tą trasę z AA, z czegoś trzeba żyć.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Vitriol
weteran forumowych bitew

03-08-2013, 15:02

nudna i wymęczona ta płyta, obok blaze of perdition to to nawet nie stało :)
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

03-08-2013, 15:03

SCREAMBLOODYGORE pisze:
krz63 pisze:statystycznie w tygodniu mam czas na przesłuchanie około 5 płyt
??? tygodniowo? współczuję! to moja średnia dzienna a 10-12 godzinny dzień pracy to u mnie standard. Przecież jest jeszcze odtwarzacz w aucie itp...
Do roboty jadę 7 minut, dziękuję za wspaniałą radę :-)
Oczywiście teoretycznie mógłbym słuchać więcej, ale raczej muzyka nie przebiija się przez kakofonię dźwięków panującą zazwyczaj w moim mieszkaniu póki dzieci nie śpią.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

03-08-2013, 15:08

DCI Hunt pisze: Abstrahując od tematu BoP i Carcass, lepiej posłuchać mało odkrywczych, młodszych zespołów, w których czuć pasję i zaangażowanie niż doszukiwać się drugiego dna czy nawet geniuszu w zupełnie przeciętnych lub po prostu nędznych płytach tylko dlatego, że nagrał je zespół, który kiedyś był wielki.
Kolega piosenkarz - redaktor znakomicie ubrał moje myśli w słowa. Widać, że dziennikarze mają łeb na miejscu.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
ODPOWIEDZ