ALPHA & OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

ALPHA & OMEGA

04-08-2013, 18:33

Tak natknąłem się na tą kapelę przez przypadek na znienawidzonych przez wielu facebooku.

Panowie przyznają się do inspiracji:

""The Cro-Mags, Crowbar, Metallica, Biohazard, This World Rejected, Black Label Society, Bulldoze, leeway, Integrity, Life Of Agony"" i nawet coś w tym jest, zwłaszcza słychać Cro-mags z czasów Alpha Omega ;), Crowbar i starą Metallicę (te pojawiające się od czasu do czasu melodyjne harmonie przećwiczone tak przez Hetfielda na And Justice For All).

Mocny metalcore (w starym stylu zanim młodociani zaczęli zrzynać Slaughter Of The Soul) , walący prosto w ryj, zero hipsterstwa, apaszek, grzywek, eyelinerów, Offów i Wojtusiów z popielnika.
Oczywiście nie ma tu mowy o odkrywaniu jakichś nowych terytoriów, ale to bardzo dobre i solidne granie, warto posłuchać.

Właśnie słucham ich nowego albumu No Rest, No Peace i polecam sprawdzić. 25 minut i po zabawie, krótko, sprawnie i na temat. Cholernie leży mi taka muzyka.
Nie będzie niestety w tym opisie nic o bmx-ach, licealistkach słuchających muzyki niegodnej prawdziwego metalowca ani takich innych pierdów.

Obrazek

Patrząc na okładkę sądziłem, że to będzie jakiś death metal. ;)

próbka dźwiękowa:

http://www.youtube.com/watch?v=pgWROgzgmr0
Obrazek
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: ALPHA & OMEGA

05-08-2013, 22:28

Dobre choc takie nieco niezdecydowane. Klimatow Cro-Mags z III Alpha Omega raczej tutaj nie ma, bo tamta plyta jest finezyjna i mistrzowsko zagrana a tutaj raczej rzadzi siermieznosc riffow. Rzuca sie w uszy wczesny Helmet, wczesny Napalm i Sepultura z czasow Chaosu ale z drugiej strony te solowki to takie niemal Metallikowe z okresu Ride-Master co niby powinno byc dysonansem ale jakos pasuje. Ogolnie dosc ciekawe, plus za chamsko-garlowy wokal. Zadzieram.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

06-08-2013, 18:09

Triceratops pisze: Klimatow Cro-Mags z III Alpha Omega raczej tutaj nie ma, bo tamta plyta jest finezyjna i mistrzowsko zagrana a tutaj raczej rzadzi siermieznosc riffow. .
Może i tak, może się tylko nazwą zasugerowałem ;) W każdym bądź razie wspomnianego albumu CroMags wieki nie słuchałem.
Triceratops pisze:...i Sepultura z czasow Chaosu ale z drugiej strony te solowki to takie niemal Metallikowe z okresu Ride-Master co niby powinno byc dysonansem ale jakos pasuje. Ogolnie dosc ciekawe, plus za chamsko-garlowy wokal. Zadzieram.
W ogóle jest to takie 90's granie, jeszcze jak ktoś lubi Biohazard to pewnie też się będzie z tego cieszył. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Triceratops

06-08-2013, 20:13

Zenek pisze:Może i tak, może się tylko nazwą zasugerowałem ;) W każdym bądź razie wspomnianego albumu CroMags wieki nie słuchałem.
Nosz w kurwencje dlaczego? To jeden z najbardziej finezyjnych thrashowych albumow jakie znam, no jak slysze te soloweczki jakie tam sa to roztapiam sie jak maslo w kawie
Zenek pisze:W ogóle jest to takie 90's granie, jeszcze jak ktoś lubi Biohazard to pewnie też się będzie z tego cieszył. :)
No mozna tam wcisnac sporo nazw z poczatku lat 90, zwlaszcza z tej fali melodyjnego metalizujacego hc typu wlasnie Biohazard, Bullet Lavolta czy Blue Manner Haze
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

09-08-2013, 12:14

kurwa chlopak sie stara, szuka ciekawych zespolow, zaklada tematy a ci kurwa go olali i pierdola o jakichs tam...tego....

bardzo fajna ta plyta, mozna spokojnie postawic obok tego no jak mu tam, czy jak mu szlo....
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

09-08-2013, 15:41

A bo to pierwszy raz tak jest? W tym czasie przybędzie 500 postów o Nergalu, drugie 500 o krótkich włosach Satyra i 30 postów wysmiewajacych Duran Duran ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

09-08-2013, 18:08

Podbijam temat dawką muzyki.

Ponoć to Triceps nie pisze o muzyce...;D
Obrazek
ODPOWIEDZ