Na całe szczęście hipsterzy wolą Kvelertak i Mgła, a od metalu w pełnym tego słowa znaczeniu trzymają się z dala. I dobrze. Bo wpierdul.
KVELERTAK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KVELERTAK
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
wor metal to nie metal - to hałas!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lykantrop
Oczywista sprawa. Pisząc to miałem na myśli takie nowe Satan czy Saxon.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- postuje jak opętany!
ło kurwa :DKylesa czy Darkest Hour - to dziś najważniejsi przedstawiciele nowego metalu
jak to miło się czegoś nowego dowiedzieć czasem :D
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Dobrze czasem poczytać takich specjalistów !
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Lykantrop
Nawet do chwili w której ten artykuł przeczytałem to nie wiedziałem o istnieniu takich rzeczy. Ale nihil novi, jakiś miech temu z kumplem trafiliśmy do klubu Morion w Sz-nie i akurat tam metalowa dyskoteka była. Taki prosiaczek w kłączach niemytych od paru dni puszczał kompletnie nam nieznany repertuar. No kompletnie nic, zero, ni jednego kawałka czy kapeli nie mogliśmy zidentyfikować. Nie wiem na chuj mi te wszystkie płyty na półkach i po szafach kitrane vinyle, idzie człowiek w młodzież i wychodzi na większego dyletanta i ignoranta niż oni.
- manieczki
achtung, buja sie po skłotach z KOLEGA
a malzonka patrzy...
a malzonka patrzy...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- rasowy masterfulowicz
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Jedynka kopała, dwójka przyzwoita, na trzecią nawet nie spojrzę. Będę wracał do jedynki. Nie jestę hipsterę.
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Ja wciąż czekam aż zaczną zrzynać z Blasphemy.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Lykantrop
Nie mają diabła w sercu, nie uda im się.Bezdech pisze:Ja wciąż czekam aż zaczną zrzynać z Blasphemy.
- Nerwowy
No dokładnie - to jest bardzo zabawowa muza stąd też porównania z maksymalnie wkurwionymi hybrydami bm i hc są nietrafione. Zresztą wystarczy obejrzeć koncert tych typków żeby się ostatecznie przekonać o co tu tak naprawdę chodzi.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-

"Excited to announce that our third album "Nattesferd" will be released on May 13th. We are very happy with this beast that we've created, we can't wait for you guys to hear it! "
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- manieczki
^Pacjent pisze:
"Excited to announce that our third album "Nattesferd" will be released on May 13th. We are very happy with this beast that we've created, we can't wait for you guys to hear it! "
[youtube][/youtube]
guwno
- Self
- rasowy masterfulowicz
No tak zimna ryba trochę. :/ No ale na pierwyj opublikowany singiel z ostatniej płyty też narzekałem, a sama płyta koniec końców bardzo solidna wyszła.
- manieczki
Kolejni ze SZTUKA :DDDD
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Lukass
Jakie to jest kurwa słabe. Nigdy fanem nie byłem, ale poprzednie dokonania miały jakiś pazur, a tu nic. Na żywo też prezentowali się niczego sobie, ciekawe czy to się zmieni.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Drone
Re: KVELERTAK - KVELERTAK [2010]
Proszę bardzo. Kto miał rację 6 lat temu? A ile było bicia piany, ile zachwytów, ile rybek złapało się na ten pozłacany tanią emalią haczyk :)DCI Hunt pisze:Tak właśnie. Co prawda jest tu sporo motywów, które zagrane przez np. Vreid byłyby balsamem dla moich uszu, ale całościowo mnie to nie przekonuje. Nieźle się słuchało, ale nie chce mi się do tego wracać. Jak będę chciał norweskie klimaty do chlania to sobie "I kamp Med Kvitekrist" pośpiewam ;)Drone pisze:Słuchałem, próbowałem i mówię temu: NIE. Co więcej, uważam, że ta płyta jest groźna - pod płaszczykiem black metalu przemyca jakieś niedopuszczalnie łatwe emocje, biesiadne zaśpiewy, młodzieżowe miny i cały arsenał niedojrzałych gestów. "Czysto blackmetalowe" wstawki też są wylizane i gładkie jak policzki przedszkolaka. Ładne to wszystko i profesjonalnie wyprodukowane, ale nie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.