SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

Re: SATYRICON

03-09-2013, 18:16

Nerwowy pisze:Z jakiego ? Przecież właśnie na obu bębny są doskonałe.
Kiedyś do nich wrócę i może zrewiduję swoje stanowisko. Nie zmienia to jednak faktu, że na nowej płycie brak w tym fantazji i polotu. Jest poprawnie i tyle. Tak to słyszę.
This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

03-09-2013, 19:51

Z tym nowym SATYRICON jest trochę tak jak z ostatnim OPETH. Bardzo delikatnie, bardzo retro.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

03-09-2013, 21:23

Rok 1988, Celtic Frost wydaje "Cold Lake". Rozmowa pryszczatych kujonów na dużej przerwie, pomiędzy "biolą" a "gegrą"

"Bardzo subtelna czy wręcz delikatna ta płyta. Bardzo dobry ruch po tektonicznym poprzednim albumie. Tak jak pisałem, kojarzy mi się z "Slippery When Wet" czy nawet niektórymi partiami na płytach Cinderella. Nie pod względem technicznym, tylko emocjonalnym. Na pewno jest to rzecz dla wytrawnego słuchacza, młodzież z brudem za paznokciem i aftami na języku nie ma tu czego szukać, a krytykując tę płytę skrytykuje tak naprawdę własną niedojrzałość." - toczy filozoficzny wywód starszy, zwany przez przyjaciół profesorem z racji kiblowania w siódmej klasie drugi rok z rzędu

"podoba mi sie, nawet bardzo :). swietne, suche brzmienie. nie ma mrozu, bo jest jesien- mroz jest zimą a nie jesienią" odpowiada miłośnik gadżetów, dumny posiadacz dwóch gierek ЭЛЕКТРОНИКА wizualnie stuningowanych przy pomocy naklejek z kaset VHS

brakuje jeszcze opinii klasowego rockersa, ale ten przypadkowo zatrzasnął się w kiblu
Ostatnio zmieniony 03-09-2013, 21:44 przez boroowa, łącznie zmieniany 1 raz.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

03-09-2013, 21:24

boroowa pisze:"biolą"
teraz mówi się "pszyrą"
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

03-09-2013, 21:24

1988 mówiło sie biolą
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

03-09-2013, 21:26

Posłuchałem 2 razy póki co. Jest bardzo ciekawie, ale wszystko i tak okaże się dopiero przy ripie lepszej jakości. Zobaczymy czy w brzmieniu nie wyjdzie plastik (czego jakoś specjalnie się nie obawiam) oraz czy będzie w nim wystarczająco dużo ciepła i przestrzeni.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Lykantrop

03-09-2013, 21:27

Rejwan pisze:
teraz mówi się "pszyrą"
O, to przy okazji zasadnicze pytanie - ILE TY W OGÓLE MASZ LAT?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

03-09-2013, 21:29

Nerwowy pisze:Posłuchałem 2 razy póki co. Jest bardzo ciekawie, ale wszystko i tak okaże się dopiero przy ripie lepszej jakości. Zobaczymy czy w brzmieniu nie wyjdzie plastik (czego jakoś specjalnie się nie obawiam) oraz czy będzie w nim wystarczająco dużo ciepła i przestrzeni.
Eee, na plastik raczej nie ma szans. Myślę że brzmienie to jeden z głównych atutów tej płyty. Kolejne odsłuchy i coraz lepiej, jest potencjał na doskonały album
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

03-09-2013, 21:29

Lykantrop pisze:
Rejwan pisze:
teraz mówi się "pszyrą"
O, to przy okazji zasadnicze pytanie - ILE TY W OGÓLE MASZ LAT?
mysle, ze mam wystarczajaco duzo jak na swoj wiek
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

03-09-2013, 21:38

Wy tak na poważnie z tym nowym Satyricon? Przecież to brzmi trochę pokracznie, ni to metal, ni to popowe melodie.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

03-09-2013, 21:40

nowa plyta bedzie chyba ich pierwsza ktora kupie :)
Awatar użytkownika
Lykantrop

03-09-2013, 21:41

Kurt pisze:Wy tak na poważnie z tym nowym Satyricon? Przecież to brzmi trochę pokracznie, ni to metal, ni to popowe melodie.
Wyluzuj, tak trzeba. Za 5 lat będzie nagła zmiana paradygmatu i wszyscy nagle spostrzegą, że te ostatnie płyty Satyricon to się zdezaktualizowały albo od zarania dziejów były zakalcem. Tak będzie, wspomnicie moje słowa.
Rejwan pisze:nowa plyta bedzie chyba ich pierwsza ktora kupie :)
Grubo. Już się nie mogę doczekać kolejnych pasjonujących postów w tym temacie. Zapowiada się jazda bez trzymanki.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

Kurt pisze:Wy tak na poważnie z tym nowym Satyricon? Przecież to brzmi trochę pokracznie, ni to metal, ni to popowe melodie.
ale jakie popowe melodie? gdzie? :) dawno radia nie sluchalem ale nie pamietam zeby tam byly takie melodie
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

i co z tego panie kraft , kompozycje chwytają za serducho , są udane przyjemnie się tego słucha , od nich nigdy nie oczekiwałem napierdalania , tylko płyt z klimatem . shadowthrone najlepsze co nagrali
Awatar użytkownika
Lykantrop

03-09-2013, 21:44

vicek pisze:i co z tego , kompozycje chwytają za serducho , są udane przyjemnie się tego słucha , od nich nigdy nie oczekiwałem napierdalania , tylko płyt z klimatem . shadowthrone najlepsze co nagrali
Obrazek

TRU TU TU TU TU! JEST COOOORAZ GORĘCEJ! JAAAAZDA!
Awatar użytkownika
Skaut

03-09-2013, 21:45

Knokkelmann pisze:Ja rozumiem, że Frost całe życie napierdalał w najszybszych tempach i nie miał czasu popracować nad bardziej wyrafinowanym graniem, ale bez przesady.
Jak się słucha ostatnich płyt przy obieraniu ziemniaków, to faktycznie nic tylko napierdala i napierdala... dżizaz.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

03-09-2013, 21:46

Nie mam jeszcze do końca wyrobionego zdania o tym materiale i tym bardziej dziwią mnie te wszystkie kategoryczne opinie, ale z jednym się zgodzę. Otóż ciężko zarzucić tej płycie koniunkturalność, bo dla kucy jest zdecydowanie zbyt nastrojowa i subtelna co zresztą widać po gównoburzy jaka rozpętała się tu i ówdzie, a dla reszty publiczności to i tak nadal brudy i zjadacze kotów ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

03-09-2013, 21:47

Lykantrop pisze:
vicek pisze:i co z tego , kompozycje chwytają za serducho , są udane przyjemnie się tego słucha , od nich nigdy nie oczekiwałem napierdalania , tylko płyt z klimatem . shadowthrone najlepsze co nagrali
Obrazek

TRU TU TU TU TU! JEST COOOORAZ GORĘCEJ! JAAAAZDA!
Obrazek
[V]

najlepsza plyta metalowa jaka sie w tym roku ukazala.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

:D

skoro piszecie ze nie wypada zeby sie podobala no to nie... czas wracac do watejn czy innej furii. wspomniec satyricon przy stole to teraz nietakt :(
ODPOWIEDZ