SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SATYRICON
;D
jego blog spotkał się z dużym zainteresowaniem,ma siłę przebicia,nie jest tak hermetyczny jak większość podobnych miejsc gdzie pisze się o muzyce.Dobrze mu życzę;)
jego blog spotkał się z dużym zainteresowaniem,ma siłę przebicia,nie jest tak hermetyczny jak większość podobnych miejsc gdzie pisze się o muzyce.Dobrze mu życzę;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Skaut
usz Ty nicponiuest pisze:To było zamierzone, chcę wprowadzić odpowiednią dozę niepokoju i niepewności w twoje odsłuchy nowego Satyricon.Skaut pisze:Williamów i Jeffów jak mrówków, doprecyzuj bo nie wiem czy o Carcass w przypadku Jeffa pytasz? ;]est pisze: A William i Jeff są? ;)
Coś tam było! Człowiek!
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posluchalem, zadnego popu tam nie ma, jest jakis metal a w jednym kawalku normalne wokale. Po prostu user friendly plyta.
woodpecker from space
-
est
czyli jednak dla fanów Moonspell i Samael?
-
Maria Konopnicka
Podobnie Dimmu Borgir i Cradle Od Filth i Samael, który dojrzał po nagraniu PassageRiven pisze:Satyricon od czasu Rebel to ekstraklasa black metalu:)).
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Poleciała jeszcze raz z rana - letnia płyta i nie o porę roku tutaj chodzi. Melodie gitar niesamowicie mnie irytują i skreślam przy nich taką poziomą kreskę. Całość jest jakąś tam ucieczką w minimalizm, ale nie zagryza się to w ogóle - za wysokie progi pewnie. Tego "ciepła", czy "popu" ponownie nie stwierdziłem i nie wiem gdzie to niby słychać, chyba że o pop-metal chodzi to może tak, ale takie określenie to w sumie oksymoron i synonim gówna, a jestem w dobrym humorze i litość gości dziś w mym sercu.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Triceratops
Raczej dla fanow Johna Coltrane i Alberta Ayleraest pisze:czyli jednak dla fanów Moonspell i Samael?
woodpecker from space
-
Maria Konopnicka
Ale po co osłuchiwać i na siłę szukać drugiego dna - wyrobiony słuchacz jest w stanie ocenić już po pierwszym przesłuchaniu, czy dana płyta warta jest dalszych przesłuchań czy nie. Wiem z doświadczenia, że w przypadku niektórych płyt uporczywe wgryzanie się w nie jest tylko stratą czasu. Więcej czasu to poświęcę ostatniemu GORGUTS czy Deeds of Flesh bo po prostu czuję, że te płyty mają potencjał. W przypadku Satyricon słyszę, że potencjału nie ma - co najwyżej jakbym się zmusił i przesłuchał kilkadziesiąt razy to bym się do tej płyty przyzwyczaił -kto wie, może bym nawet do niej wracał, bo kojarzyła by mi się z jakimiś wydarzeniami z mojego życia. Straciłbym dystans i tylko tyle - ta płyta nie stała by się nawet odrobinę lepsza i po tysięcznym przesłuchaniu. To tak jak z discopolowym Akcentem - jakbym włączył ich płytę i usłyszał to stwierdziłbym, że mnie nie interesuje, że to nie dla mnie i tyle... Po cholerę bym miał się z tym osłuchiwać?[V] pisze: heh,doceniam ironię,ale naturalnie uważam,że to jest płyta dla dojrzałych słuchaczy.Dzięki uprzejmości dobrego kolegi miałem dostep do materiału w dobrej jakości troche wcześniej I zdążyłem się osłuchać z tą płytą I na tej podstawie formuluje wnioski.Dlatego dla mnie te wpisy kilka stron dalej o eurowizji,nieporadności,trolling marii w temacie są czymś co traktuje z przymrużeniem oka;)Nie zakładam,że ta płyta musi się każdemu podobać,ale może nadszedł czas żeby osłuchać się z materiałem porządnie a później cos napisać..
Nie będzie podobnie, bo jak wyszło "Fell sorry..." to stwierdziłem, że to niezła płyta, ale nie ma nic wspólnego z Morgoth i nie chciało mi się jej za bardzo słuchać, bo miałem ochotę na Morgoth a nie takie granie jakim nas uraczyli. Gdy jednak przyszła mi ochota na coś innego, to chętnie sobie jej słuchałem. W przypadku Satyricon uważam, że nagrali płytę słabą, rozwlekłą i nudną - ugładzili swoje stare patenty i dostosowali muzykę do szerszego grona odbiorców. Nie interesuje mnie taka muzyka, podobnie jak płyt y KORN, TRIVIUM, AMON AMARTH, CHILDREN OF BOODOM, NIGHTWISH i wiele innych, które cieszą się dużą popularnością i do których Satyricon wraz z najnowszym albumem dołączył bez żadnych kompleksów.[V] pisze: Zakładam,że bedzie podobnie jak z Feel sorry for the fanatic czy właśnie Vision thing,czas bedzie pracował na korzyść Satyricon.
-
Maria Konopnicka
Boże! Nie sądziłem, że kiedykolwiek to napiszę:Riven pisze:
Trocki posłuchał z playera flashowego który nadaje ten album w jakości 96kbs (jak nie mniej) i wie lepiej także się nie madruj :
TROTZKY! Mój człowiek od SATYRICON!
- Triceratops
Pierdolisz smuty marian, ze oczy bola, moze otworz salon wrozbiarski. Co to znaczy wyrobiony, masz na mysli konsumenta-rutyniarza wpierdalajacego jak leci setki plyt miesiecznie za wyrobionego czy takiego, ktory starannie wybiera i nie lapie wszystkiego jak leci? Czy codzienny amator chleba i kartofli, po jednym razie doceni smak Prosciutto di Parma?Maria Konopnicka pisze:Ale po co osłuchiwać i na siłę szukać drugiego dna - wyrobiony słuchacz jest w stanie ocenić już po pierwszym przesłuchaniu, czy dana płyta warta jest dalszych przesłuchań czy nie.
woodpecker from space
-
[V]
Jak pisałem wcześniej:rozumiem,że kierunek jaki ten zespół obrał na najnowszej płycie może sie nie podobać.Jednakże stawianie Satyricon w jednym rzędzie z Children of Bodom czy Nightwish mogę traktować tylko jako marną prowokacje I wówczas naprawdę zaczynam wierzyc że ktoś zdarł kiepską kopię,wyłączył po 30 sekundach I za wszelką cenę chce mieć własną opinie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
wg niego wyrobiony znaczy pewnie on sam i Drone lolTriceratops pisze:Pierdolisz smuty marian, ze oczy bola, moze otworz salon wrozbiarski. Co to znaczy wyrobiony, masz na mysli konsumenta-rutyniarza wpierdalajacego jak leci setki plyt miesiecznie za wyrobionego czy takiego, ktory starannie wybiera i nie lapie wszystkiego jak leci? Czy codzienny amator chleba i kartofli, po jednym razie doceni smak Prosciutto di Parma?Maria Konopnicka pisze:Ale po co osłuchiwać i na siłę szukać drugiego dna - wyrobiony słuchacz jest w stanie ocenić już po pierwszym przesłuchaniu, czy dana płyta warta jest dalszych przesłuchań czy nie.
KVLT lizania CZASZKI
-
Maria Konopnicka
Jak się wyrobisz to zrozumiesz :)Triceratops pisze:Pierdolisz smuty marian, ze oczy bola, moze otworz salon wrozbiarski. Co to znaczy wyrobiony, masz na mysli konsumenta-rutyniarza wpierdalajacego jak leci setki plyt miesiecznie za wyrobionego czy takiego, ktory starannie wybiera i nie lapie wszystkiego jak leci? Czy codzienny amator chleba i kartofli, po jednym razie doceni smak Prosciutto di Parma?Maria Konopnicka pisze:Ale po co osłuchiwać i na siłę szukać drugiego dna - wyrobiony słuchacz jest w stanie ocenić już po pierwszym przesłuchaniu, czy dana płyta warta jest dalszych przesłuchań czy nie.
- Riven
- Kontakt:
+1[V] pisze:Jak pisałem wcześniej:rozumiem,że kierunek jaki ten zespół obrał na najnowszej płycie może sie nie podobać.Jednakże stawianie Satyricon w jednym rzędzie z Children of Bodom czy Nightwish mogę traktować tylko jako marną prowokacje I wówczas naprawdę zaczynam wierzyc że ktoś zdarł kiepską kopię,wyłączył po 30 sekundach I za wszelką cenę chce mieć własną opinie.
I tyle w temacie póki co,reszta trolling
this is a land of wolves now
- Triceratops
No wlasnie ja rozumiem a tobie sie wydaje, ze rozumiesz :)Maria Konopnicka pisze:Jak się wyrobisz to zrozumiesz :)Triceratops pisze:Pierdolisz smuty marian, ze oczy bola, moze otworz salon wrozbiarski. Co to znaczy wyrobiony, masz na mysli konsumenta-rutyniarza wpierdalajacego jak leci setki plyt miesiecznie za wyrobionego czy takiego, ktory starannie wybiera i nie lapie wszystkiego jak leci? Czy codzienny amator chleba i kartofli, po jednym razie doceni smak Prosciutto di Parma?Maria Konopnicka pisze:Ale po co osłuchiwać i na siłę szukać drugiego dna - wyrobiony słuchacz jest w stanie ocenić już po pierwszym przesłuchaniu, czy dana płyta warta jest dalszych przesłuchań czy nie.
Ach, i tradycyjna dedykacja :D
Konsument mówi, że je aby jeść
Konsument pli aby pleść
..........
Konsument gdy wie, że to jest w modzie
Rozmawia o wojnie na Wschodzie
Mówi to co słyszał w radio i z gazety
Czy, konsument to ty?
Tak im zależy, byś ty był konsument
Nie myślał, działał jak instrument
Bo konsument mówi, że je aby jeść
Więc pomyśl - czy jesz aby jeść?
Ostatnio zmieniony 04-09-2013, 11:10 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
-
Maria Konopnicka
Ja po prostu stawiam Satyricon w jednym rzędzie z tymi kapelami metalowymi, które mi się nie podobają, a które cieszą się dużą popularnością i są powszechnie doceniane. Żadna prowokacja.[V] pisze:Jak pisałem wcześniej:rozumiem,że kierunek jaki ten zespół obrał na najnowszej płycie może sie nie podobać.Jednakże stawianie Satyricon w jednym rzędzie z Children of Bodom czy Nightwish mogę traktować tylko jako marną prowokacje I wówczas naprawdę zaczynam wierzyc że ktoś zdarł kiepską kopię,wyłączył po 30 sekundach I za wszelką cenę chce mieć własną opinie.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Najlepsza Black metalowa płyta w ogóle, Zło w myśli i czynnie :D Hail Satan! Hail Asmodeus! Hail Satyr! Hail Ja!Lykantrop pisze:Tylko? Ja myślałem, że to najlepsza black metalowa płyta od "A Blaze in the Northern Sky".[V] pisze:najlepsza plyta metalowa jaka sie w tym roku ukazala.
-
[V]
jaki black metal..
- Skaut
No Marian własnie jest tego sortu, podszedł uprzedzony z zamiarem zjebania płyty, przesłuchał niecały raz i się później dziwić, że reszta popłynęła tym samym nurtem. Może się nie podobać kierunek jaki Satyr obrał, ale pozorna czytelność i oczywistość tej płyty wcale nie jest żadną wadą. Dziwi mnie tylko ta niedojrzałość słuchaczy. Kiedyś trzymało się płytę w łapach, analizowało, słuchało co najmniej naście razy, aby coś konkretnego o albumie napisać. Teraz wystarczy podłączenie do internetu jeden odsłuch z udostępnionego streama i już Maria z dziećmi neostrady ferują wyroki, że płyta to jakiś pop :D[V] pisze:Jak pisałem wcześniej:rozumiem,że kierunek jaki ten zespół obrał na najnowszej płycie może sie nie podobać.Jednakże stawianie Satyricon w jednym rzędzie z Children of Bodom czy Nightwish mogę traktować tylko jako marną prowokacje I wówczas naprawdę zaczynam wierzyc że ktoś zdarł kiepską kopię,wyłączył po 30 sekundach I za wszelką cenę chce mieć własną opinie.
Coś tam było! Człowiek!
-
[V]
Re:
Skaut pisze:No Marian własnie jest tego sortu, podszedł uprzedzony z zamiarem zjebania płyty, przesłuchał niecały raz i się później dziwić, że reszta popłynęła tym samym nurtem. Może się nie podobać kierunek jaki Satyr obrał, ale pozorna czytelność i oczywistość tej płyty wcale nie jest żadną wadą. Dziwi mnie tylko ta niedojrzałość słuchaczy. Kiedyś trzymało się płytę w łapach, analizowało, słuchało co najmniej naście razy, aby coś konkretnego o albumie napisać. Teraz wystarczy podłączenie do internetu jeden odsłuch z udostępnionego streama i już Maria z dziećmi neostrady ferują wyroki, że płyta to jakiś pop :D[V] pisze:Jak pisałem wcześniej:rozumiem,że kierunek jaki ten zespół obrał na najnowszej płycie może sie nie podobać.Jednakże stawianie Satyricon w jednym rzędzie z Children of Bodom czy Nightwish mogę traktować tylko jako marną prowokacje I wówczas naprawdę zaczynam wierzyc że ktoś zdarł kiepską kopię,wyłączył po 30 sekundach I za wszelką cenę chce mieć własną opinie.
sedno.