Smartfon

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Smartfon

06-09-2013, 02:08

z tego co pisza ludzie ktorzy mieli to w lapach to trzyma sie zajebiscie i ciezko sie polapac ze to faux skora a nie prawdziwa. nie wiem, wyglada fajnie. o design jestem spokojny - note 2 jest tak wyjebisty, ze raczej tutaj nie zjebali. do tego ten jest cienszy i lzejszy, a ma wiekszy ekran, no kuhwa ;___;

co do softu - no huj, najwyzej wymienisz launcher i pare rzeczy i masz rakiete. na tych telefonach , mimo sraczwizzu, nie trzeba juz nawet romow wymieniac, takie sa szybkie. jak na note2 zainstalujesz byle nova launcher, to masz plynnosc jak na ajfonie. jakbym nie byl cebulakiem to bym bral w ciemno:) przede wszystkim ze wzgledu na rozmiar ekranu, ktory, jak wiadomo, jest jedyny_wlasciwy.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

06-09-2013, 10:21

Tak szczerze to najbardziej mnie ciekawi jak z takim ekranem i bebechami będzie z baterią...oczywiście najważniejszego czyli czasu pracy na baterii nie podali, cwaniaczki ;D I tak na razie nie będę teraz zmieniał telefonu, jak będę już zmieniał to pewnie będzie już note 4 ;D Więc note 2 albo 3 będzie w korzystnej cenie, warto się będzie zastanowić nad tą serią, chociaż ja już w sumie przesiadłem się na ekosystem Microsoftu, korzystam ze Skydrive (zajebista chmura) - Dropbox przy tym ssie, Outlooka webowego, Office webowy lepszy niż aplikacje Gmaila, kalendarz też mam z WP zsynchronizowany, przekierowanie już z gmaila na outlooka dałem, ale Bing nadal jest chujowy z tej wyszukiwarki się nie da w Polsce korzystać, całe szczęscie w sofcie na WP 7.8 jeszcze pozwolili wybrać przeglądarkę na google'owską, chociaż ponoć w niektórych wersjach softu się nie dało ;)

Tak samo nadal na PC korzystam z Chrome'a - bo jest dla mnie najwygodniejszy. Internet Explorer 9 używam w pracy i z chujowej przeglądarki zrobili panowie z Redmond coś naprawdę dobrego, Opera idzie w ślady Chrome niestety i zrobiło się z niej Webowe gówno bez funkcji, tylko, że Chrome jest wygodny a Opera nowa nie, wcześniejsze wersje - te tradycyjne wywalały non stop błędy, pozostaje Chrome, bo Mozilli nie cierpię, jakoś nigdy mnie nie przekonywała.

Nokia (Microsoft raczej teraz) ma wydać Bandita - swoją odpowiedź na Note, ale nie wiem czy będzie naprawdę warto, no chyba, że będzie możńa kupić nówkę w cenie Lumii 920, dużo zależy od ceny jaka będzie za nowe egzemplarze na allegro po kilku miechach od premiery - . Trudno, najwyżej się wróci do Google'a, przywiązanie do marki to najgorsze co można sobie zrobić na współczesnym rynku konsumenckim ;D

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2013, 11:21

zadne przywiazanie do marki, tylko fakty. a fakty sa takie, ze note 2 to obecnie najlepszy telefon na rynku, i kropka. co do baterii, no wlasnie, note 3 ma jeszcze wieksza pojemnosc niz n2, a ze n2 ma tak wyjebista zywotnosc, to i tutaj nie widze problemu. poprawione specsy to jedno, ale pamietaj, ze to wszystko chodzi na ARMach, w ktorych efektywnosc energetyczna jest priorytetem. to nie intel (chociaz oni cos tam probuja dlubac z tego co czytalem, ciekawe co wyjdzie)

nic mnie tak nie cieszy jak konkurencja (dlatego mimo, ze nie lubie htc, bardzo podjaralo mnie pojawienie sie One), ale w tej niszy nie widze nic sensownego poza samsungiem. niech sie inni staraja to bedzie fajnie - probuje na pewno LG i warto sie temu G2 przyjrzec.

masz office 365? bo to mnie interesuje mocno
co do skydrive - w czym konkretnie przewyzsza dropbox? ciekaw jestem bo do DB nie mam zadnych zarzutow , moze tylko upload moglby byc szybszy
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

06-09-2013, 12:08

Nie, nie mam Office 365 ale to przyszłość, jest webowy office zintegrowany ze Skydrive

Większa przestrzeń w chmurze 7 GB, w dropboxie niby można zapraszać i dostawać dodatkowe megabajty...tu tego nie ma, jak wykupisz Office 365 to dostaniesz jeszcze 20GB dodatkowo w chmurze Microsoftu, swoją drogą zrobili nawet aplikację Skydrive na Androida, nie wiem jak działa bo z niej nie korzystałem.

http://windows.microsoft.com/pl-pl/skyd ... her-office
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2013, 12:10

A. No to ja mam teraz za darmo 48 gb na dropbox przez dwa lata, a najtansza opcja to 100 gb ;). Jakby sie dalo jakos sprawdzic szybkosci uploadu to bylbym wdzieczny- dropbox wyswietla ja w trayu. Nie jest to dla mnie kwestia priorytetowa bo operuje na malych plikach, ale jak np 2 tyg jestem bez netu to potem synchronizacja bywa upierdliwa
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

06-09-2013, 12:51

A to nie wiem nawet, ale kiedyś jak miałem dropboksa to jakoś się gryzł z moją wingrozą i były problemy z synchronizacją w ogóle...jakiś rok temu, nie wiem dlaczego zupełnie, więc nie wiem co jest szybsze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2013, 12:53

Ja uzywam na 2 kompach i telefonie i zero problemow. Poki co zostane - ale sprobuje niedlugo triala tego Office 365, przydaloby sie whuj
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-09-2013, 13:04

zajebiste reklamy Moto X:

:D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-09-2013, 20:57

nowy ajfon zloty, spodoba sie ruskim hehehe
ale czytnik odcisku palca fajny. teraz tylko czekac na news z Detroit: "Thieves steal iPhone, cut fingers of owner"

:D
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

11-09-2013, 07:58

Od razu amerykańce przez NSA będą uzupełniać swoją bazę danych odcisków palców ;D cwane !!!

Swoją drogą te premiery to wydaje mi się na dłuższą metę przy tej polityce cenowej będzie strzał w stopę jak Iphone 5c 16 gb z kolorkami a'la Lumia ma kosztować 549 eurasów ;D a wersja 5s 16 GB ma kosztować 699 euro prawie tyle co 5c 32 GB (649 euro) to może im trochę taki marketing w dłuższej perspektywie czkawką się odbić, Android i Windows Phone będą cisnąć, bez Jobsa znowu będą mieli problemy ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-09-2013, 08:39

W ameryce i tak się sprzeda jak bułeczki, zwłaszcza teraz, w kolorkach. W nju jork każdy murzyn ma ajfona, a jakikolwiek inny telefon to megarzadkosc. Ale kto wie - rok, dwa... Zawsze powtarzam - blackberry.
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

11-09-2013, 09:43

Obrazek

WOW JAKI KURWA PRZEOGROMNY DYLEMAT POMIĘDZY AJFONEM 5S, A 5C WOW TAKA NOWOŚĆ WOW TAK PRZEOGROMNA DECYZJA DO PODJĘCIA
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-09-2013, 09:53

Ja bym chciał telefon z czytnikiem linii papilarnych, ale oczywiście note 3 albo moto x bez porównania lepsze od tego złotego kloca ;) ba, nawet note 2 lepszy, kto w dzisiejszych czasach robi tak miniaturowe telefony? XD
Ba2, note 1 tez lepszy, no kuhwa przecież każdy wie ze ajfon jest dla ciot
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

11-09-2013, 12:37

no co tam polaki cebulaki? jak tam wasze wiesniackie roleje?

teras tylko takie smartwatche sie liczo!

Obrazek

Obrazek

http://androidnius.pl/samsung-przedstaw ... munikacji/
http://www.sonymobile.com/pl/products/a ... tch-2-sw2/

co myslicie? nadchodzaca rewolucja - w przyszlosci nie da sie bez tego obyc tak jak bez google glass czy raczej wiesniacki gadzet dla cebulakow?

szczere to brzydszych zegarkow dawno nie widzialem i na razie zostaje przy moim niezawodnym casio ObrazekObrazek

no ale te wczesne modele w sumie musza byc chujowe bo nikt by nie kupowal nowszych wersji, taki marketing, tak czy srak czekam na rozwoj sytuacji - bede obserwowal Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-09-2013, 12:42

chujnia na resorach imo
google glass to samo chociaz chcialbym to zalozyc bo nie mam pojecia jak oni to zrobili ze wyswietla ostry obraz ;d
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

11-09-2013, 12:44

Only binary is real:

Obrazek
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

11-09-2013, 12:44

to by bylo fajne Obrazek
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

11-09-2013, 12:46

Rejwan pisze:to by bylo fajne Obrazek
Nie byloby.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

11-09-2013, 12:47

za 20 lat to z tych smartwatchy własnie takie pip boye się zrobią, będzie tam jakaś nuklearna bateria albo coś i nie trzeba będzie ładować co dobę, wtedy to może będzie miało sens ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-09-2013, 12:49

za 20 lat to wszystko bedzie w muzgu wszczepione.

a jak ktos chce pipboya na telefonie to sa od dawna opcje:

Obrazek
http://mycolorscreen.com/2013/07/26/fal ... r-android/

ciekawszym newsem jest nowy paperwhite. zmiany sprzetowe marginalne, ale w sofcie dodali pare fajnych funkcji - najbardziej podoba mi sie ten vocabulary builder, marze o czyms takim od dawna bo przydaloby sie powtorzyc te wszystkie nowe slowka na ktore sie trafia w ksiazkach. oby dodali to w updacie do pw2012, jak nie to do piachu
ODPOWIEDZ