SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: SATYRICON
To oczywiste, choć ostatnie płyty Homothrone to ten sam poziom kabaretu co ostatnie płyty Pedoricon.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Mistrz
- postuje jak opętany!
współczuję każdemu kto twierdzi, że kiedykolwiek było inaczej.Skaut pisze:Jeszcze bym zrozumiał, gdyby SATYRICON był jakąś 2/3 ligową kapelką, płynącą z prądem jakiejś fali bm, wtedy by mnie to pewnie też gówno obchodziło.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- vicek
drugi album i rebel to są wspaniałe płyty , nowa jako muzyka no zła nie jest , ale do chuja zasłodzili trochę
- Riven
- Kontakt:
Zapomnij na chwile ze istnieje Phoenix i wlacz sobie Walker upon the wind i Nocturnal Glare
mrok jak skuhwysyn, zero cukru! jp 100%
this is a land of wolves now
- vicek
no fajnie szczególnie ten pierwszy , szkoda że taka cała płyta nie jest , co mnie denerwuje że frost gra mało blastów i wali stopą w momentach gdzie nie jest to potrzebne, 2 album też melodyjny ale tam to wszystko mi pasuje , tu coś jest nie tak, tak .
- lucass
- weteran forumowych bitew
Walker... to najlepszy kawałek na tym zajebistym albumie.Riven pisze:Zapomnij na chwile ze istnieje Phoenix i wlacz sobie Walker upon the wind i Nocturnal Glare
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Riven
- Kontakt:
@vicek
wiadomo, ale moglo byc gorzej, np. wlacz sobie dla porownania ktorykolwiek album behemoth. trzeba sie cieszyc tym co dobre , widziec pol pelnej szklanki itp.
@lucass
dla mnie w zasadzie calosc jest rowna, ciezko wytypowac faworyta. ale wyroznia sie, fakt
wiadomo, ale moglo byc gorzej, np. wlacz sobie dla porownania ktorykolwiek album behemoth. trzeba sie cieszyc tym co dobre , widziec pol pelnej szklanki itp.
@lucass
dla mnie w zasadzie calosc jest rowna, ciezko wytypowac faworyta. ale wyroznia sie, fakt
- vicek
no tak , walker najlepszy , wokale na nim też
- megawat
Po co ja zaglądałem do tematu o tym chujowym zespole. Panowie, nie ma czegoś takiego jak "metamuzyka" w Waszym pojęciu. "Metatekst" oczywiście istnieje, bo to tekst o tekście, ale muzyka o muzyce? Muzyka nie niesie ze sobą żadnych konkretnych znaczeń, jest nośnikiem emocji i co najwyżej stanów a to zupełnie inna brocha. Wyjątki stanowią umowne dźwięki i zespoły dźwięków, którym człowiek sam nadał znaczenie (sygnały, hymny).
Chyba, że... Ale o tym mi nic nie wiadomo. ;)Kraft pisze:Termin "metamuzyka" de facto istnieje, ale jest zarezerwowany dla procesów Hemi Sync, wymysłu Instytutu Monroe'a, w czasie których specjalnie preparowane podkłady muzyczne z dźwiękami na określonych częstotliwościach oddziałują na fale mózgowe, pomagają medytować, wzmagają koncentrację, a nawet sprzyjają osiąganiu innych stanów świadomości.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Riven
- Kontakt:
"Metamuzyka", o ile dobrze rozumiem o co chodzi w tej dyskusji, jest ok - to o czym piszesz to metadzwiek, i to byloby bez sensu ;). Muzyka to nie jest zbior dzwiekow w jakiejs relacji harmonicznej i rytmicznej, ale przede wszystkim efekt dzialalnosci artystycznej, i wtedy termin "metamuzyka" (chociaz przyznaje, dosc koslawy) ma jakis sens. Ale blagam, byl juz ostatnio jeden watek... :D
- Triceratops
hehe poplulem sie :DPlastek pisze:Ohoho Floyd Hemoroid przemówił.
dobrze, ze akurat nie pije mojej wypas kawy :D
woodpecker from space
- Triceratops
o wlasnie, masz soga kolego. ale zaras przyjdo metateoretycy metasztuki i wszystko metanaprostujo :(megawat pisze:Po co ja zaglądałem do tematu o tym chujowym zespole. Panowie, nie ma czegoś takiego jak "metamuzyka" w Waszym pojęciu. "Metatekst" oczywiście istnieje, bo to tekst o tekście, ale muzyka o muzyce? Muzyka nie niesie ze sobą żadnych konkretnych znaczeń, jest nośnikiem emocji i co najwyżej stanów a to zupełnie inna brocha. Wyjątki stanowią umowne dźwięki i zespoły dźwięków, którym człowiek sam nadał znaczenie (sygnały, hymny).
woodpecker from space
- Kraft
Riven pisze:wlacz sobie Walker upon the wind
Jeśli już skupiacie się na wałku, w którym chcieli przygrzać, to wypadałoby porówwnać go z innym, który robił kontrast do "przebojów" na N,D.vicek pisze:no tak , walker najlepszy , wokale na nim też
The Rite Of Our Cross - siara w wokalu, dynamika, werwa, kapitalizm, wysoka dywidenda
Walker Upon The Wind - ckliwość, czeska kopia ww., marazm, socjalizm, równy podział biedy
- Riven
- Kontakt:
Jak redystrybuowali rozum to Ciebie niestety nie bylo na miejscu.
- Kraft
zawsze to lepiej niż spierdolić z wiadra podczas skrobanki
-
535
O właśnie. Ja sobie wyrzuciłem żenujący Phoenix, oraz jeszcze słabszy Nekrohaven i słucham reszty z dużą przyjemnością. Bardzo dobry materiał do nocnych spacerów po lesie. Po kolejnych sesjach potwierdza się, że najlepsze numery to Tro Og Kraft i The Infinity Of Time And Space.Riven pisze:Zapomnij na chwile ze istnieje Phoenix
-
Maria Konopnicka
Czytałem dzisiaj gdzieś, że Satyricon ma zagrać na przyszłorocznej Eurowizji. Ktoś zna jakieś szczegóły?
- Rejwan
wlasciwie to slucham juz tylko phoenixa, reszta taka se
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.