SATAN - Life Sentence

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SATAN - Life Sentence

09-09-2013, 20:58

jeszcze nie przyszła paka.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

09-09-2013, 20:58

Lykantrop pisze:
manieczki pisze:i co panicz Lykantrop na opinie BOLKA?
Ja po pijaku też bzdury gadam, ale dzisiaj jestem wyjątkowo trzeźwy.
Ale tegoroczny Saxon też więcej niż bdb!!!:-)
Nowy Saxon to najlepsza ich płyta od czasów "Unleash The Beast"
Awatar użytkownika
Lykantrop

09-09-2013, 21:07

Ja bym powiedział, że na "Unleash..." odbili się w końcu od dna i szuwarów, zaczynając nagrywać znowu co raz to lepsze albumy. Krzywa idzie cały czas w górę, więc nic dziwnego, że "Sacrifice" póki co najlepsza :) Przez takie płyty jak ostatni Saxon czy Satan mam naprawdę ochotę coraz cześciej siedzieć w gronie starych pryków którzy tylko słuchają NWOBHM, a nie borykać się tutaj z kompleksami fanów Alcest czy takimi co uważają "Mantras" za najlepszy Master's Hammer. 40stka już niedługo, pora w końcu zacząć szanować swój czas.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Maria Konopnicka

09-09-2013, 21:08

E tam, średni ten ostatni Saxon. Ostatnia ich płyta, która mi się naprawdę podobała to The Inner Sanctum
BOLEK
weteran forumowych bitew

09-09-2013, 21:11

Maria Konopnicka pisze:E tam, średni ten ostatni Saxon. Ostatnia ich płyta, która mi się naprawdę podobała to The Inner Sanctum
i to są bzdury co niemiara
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Lykantrop

09-09-2013, 21:12

Maria Konopnicka pisze:E tam, średni ten ostatni Saxon. Ostatnia ich płyta, która mi się naprawdę podobała to The Inner Sanctum
To weź po drodze odfoliuj "Into the Labyrinth", jak dla mnie równie mocna co ta wspomniana przez Ciebie. W ogóle ostatnie 4 płyty Saxon to 1 liga NWOBHM w chwili obecnej i nie wiem o czym my tutaj gadamy. Ze starych dziadów już tylko oni, Satan i Tank ostatnią płytą udowadniają, że dupy nie dają i rozstawiają młodzież po kątach.
BOLEK pisze:
i to są bzdury co niemiara
Bolek prawdę Ci powie.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Harlequin

09-09-2013, 21:18

Lykantrop pisze:W ogóle ostatnie 4 płyty Saxon to 1 liga NWOBHM w chwili obecnej i nie wiem o czym my tutaj gadamy.
No własnie przedostatnia jakos mnie meczyła, powiedziałbym ze słabsza od kilku poprzednich.
Maria Konopnicka

10-09-2013, 02:36

Lykantrop pisze: To weź po drodze odfoliuj "Into the Labyrinth", jak dla mnie równie mocna co ta wspomniana przez Ciebie. .

No nie, zdecydowanie słabsza jest. Ta płyta jest dla mnie najsłabsza z ostatnich czterech, miejscami brzmi jak jakiś włoski power metal :

No kurwa! To ma być Saxon? A Wy się z Gamma Ray nabijacie... przecież ten kawałek brzmi jak utwór Helloween z najgorszego okresu...

Lykantrop pisze: W ogóle ostatnie 4 płyty Saxon to 1 liga NWOBHM w chwili obecnej i nie wiem o czym my tutaj gadamy. Ze starych dziadów już tylko oni, Satan i Tank ostatnią płytą udowadniają, że dupy nie dają i rozstawiają młodzież po kątach..
Robisz wielki błąd nie doceniając ostatniego albumu Iron Maiden. Przecież on spokojnie wciąga nosem i Saxon i Tank. Jeśli już, to tylko Satan się broni.
Lykantrop pisze: Bolek prawdę Ci powie.
Bolek wie tyle co zje :)
Awatar użytkownika
Lykantrop

10-09-2013, 12:49

No jak to? Jestem tutaj chyba jednym z niewielu, który ostatni Iron Maiden bronił rękami i nogami przed zalewem dyletanckiej krytyki. Dla mnie "The Final Frontier" to najlepsza płyta Brytoli od czasów "Brave New World", ale mimo wszystko wyczuwa się powoli dogasający płomień. Wokalnie Bruce już nie szarżuje jak Woody Woodpecker w kosmosie, takie "ostrożniejsze" są te partie wokalne (słychać to też szczególnie dobrze na nagraniach live). Z kolei w Satan czy Tank stare dziady wsiedli do wehikułu czasu i cofnęli się mentalnie o 40 lat wstecz, to słychać i czuć ten entuzjazm płynący z grania.
Co do Saxon to naprawdę nie rozumiem o co Wam chodzi, ten kawałek który wkleiłeś mimo chóru pasującego jak pięść do oka to nadal riffowanie w dobrym i właściwym stylu. Analogii z Gamma Ray czy Helloween nie stwierdza się.
BOLEK
weteran forumowych bitew

10-09-2013, 17:26

Maria Konopnicka pisze:
Lykantrop pisze:
Lykantrop pisze: Bolek prawdę Ci powie.
Bolek wie tyle co zje :)
czyli dużo wiem bo dużo jem
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Heretyk

11-09-2013, 10:45

Maria Konopnicka pisze: No nie, zdecydowanie słabsza jest. Ta płyta jest dla mnie najsłabsza z ostatnich czterech, miejscami brzmi jak jakiś włoski power metal :

No kurwa! To ma być Saxon? A Wy się z Gamma Ray nabijacie... przecież ten kawałek brzmi jak utwór Helloween z najgorszego okresu...

rzeczywiście straszne gówno. nie wiem co się stało z tym zespołem
Maria Konopnicka

11-09-2013, 12:17

BOLEK pisze: czyli dużo wiem bo dużo jem
a to przepraszam :)
BOLEK
weteran forumowych bitew

11-09-2013, 12:20

Maria Konopnicka pisze:
BOLEK pisze: czyli dużo wiem bo dużo jem
a to przepraszam :)
proszę uprzejmie Pani Mario
Awatar użytkownika
manieczki

11-09-2013, 17:55

Stało się, wykonało się

odfoliowałem...
CDN.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

11-09-2013, 21:13

Bdb plyta nowy sejtan!!!:-)

Od razu kryzys mnie opuścił, dobry dzień dobra płyta, lykan siedzi u mnie pod stolem i nie powiem co robi... Czy moze byc lepiej? Watpie!
Awatar użytkownika
manieczki

11-09-2013, 21:14

Kurwa, kurwy smiecie i cwele

I gdzie ten diaboł u was, twarze malujecie, na gitarze grac nie umicie, a tutaj umcyk umcyk i wiadomo o co kaman:
Maria Konopnicka

11-09-2013, 21:24

manieczki pisze:Bdb plyta nowy sejtan!!!:-)
zwalisz mi konia ? :)
Awatar użytkownika
manieczki

11-09-2013, 21:25

Masz to jak w banku!!!
Awatar użytkownika
Lykantrop

11-09-2013, 21:26

manieczki pisze:Bdb plyta nowy sejtan!!!:-)

Od razu kryzys mnie opuścił, dobry dzień dobra płyta, lykan siedzi u mnie pod stolem i nie powiem co robi... Czy moze byc lepiej? Watpie!
Już się poświęcę, co mi tam, dla Twojego dobra. Może w końcu zrozumiesz, że prawdziwi mężczyźni słuchają Satan, a nie Alcest.
Awatar użytkownika
manieczki

11-09-2013, 21:28

Pokręci się ta pyta w odtwarzaczu oj, pokręci...
ODPOWIEDZ