Ja Satyricon wręcz kocham - pierwsze cztery płyty są doskonałe. Później był jeden całkowity niewypał i dwie dobre, choć w stylistyce, która mi nie pasowała. Teraz nagrali skrajne gówno - dlaczego mam się nie wypowiadać? :)Heretyk pisze:od dawien dawna się nad tym zastanawiamaryman pisze:Podziwiam determinację osób, którym chce się wypocić tyle setek zdań na temat kapeli, której nie lubią. To jakaś jednostka chorobowa?
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Maria Konopnicka
Re: SATYRICON
- Self
- rasowy masterfulowicz
BO WSZYSCY JUŻ TO WIEMY :DMaria Konopnicka pisze:Teraz nagrali skrajne gówno - dlaczego mam się nie wypowiadać? :)

- Nerwowy
- zahartowany metalizator
:DDDDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
raphi
- zaczyna szaleć
Wiem! Ta przypadłość to Zespół Rrrururkowców.
- Biały
- w mackach Zła
jak wrzucili kawałek na promo to byłem nieco rozczarowany ale suma sumarum nagrali całkiem dobrą płytę, z tym, że ten krążek nie jest tak słaby jakby się niektórym wydawało i nie jest tak dobry jakby niektórzy chcieli. Ogólnie DOBRY zespół wydał DOBRĄ płytę, czyli w przypadku tej kapeli nic się nie zmieniło ani na plus, ani na minus
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Coś w tym jest. Absolutu Rebel Extravaganza nie osiągnęli, ale do pszenno-buraczanej Nemesis Divina także na szczęście daleko. Krótko pisząc, wysoki poziom ostatnich trzech płyt został utrzymany.
all the monsters will break your heart
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Mam identyczne przemyślenia.Biały pisze:jak wrzucili kawałek na promo to byłem nieco rozczarowany ale suma sumarum nagrali całkiem dobrą płytę, z tym, że ten krążek nie jest tak słaby jakby się niektórym wydawało i nie jest tak dobry jakby niektórzy chcieli. Ogólnie DOBRY zespół wydał DOBRĄ płytę, czyli w przypadku tej kapeli nic się nie zmieniło ani na plus, ani na minus
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
Jest na pewno wyraźnie lepsza niż Now Diabolical. Nie wiem jak z TAON i Volcano (przy czym z tych dwóch Volcano lepsze). Skomplikowane to ;d
this is a land of wolves now
-
535
Nie jest lepsza od żadnej z wymienionych i od żadnej którą nagrała ta kapela. Myślę, że to taki Voivod s/t.Riven pisze:Jest na pewno wyraźnie lepsza niż Now Diabolical. Nie wiem jak z TAON i Volcano (przy czym z tych dwóch Volcano lepsze). Skomplikowane to ;d
edit
Oczywiście z zachowaniem proporcji.
- Riven
- Kontakt:
-
535
Policzymy po utworach. To będzie długa wyliczanka.Riven pisze:Moim zdaniem jest, i co teras? :).
-
Heretyk
równie dobrze mogę wejść do tematu o metalice. kocham płyty z lat 80ych, natomiast nowe mi nie podchodzą. będę to teraz powtarzał 1000 razy aż wszyscy zrozumieją i analizował lulu przez najbliższy rok :)Maria Konopnicka pisze:Ja Satyricon wręcz kocham - pierwsze cztery płyty są doskonałe. Później był jeden całkowity niewypał i dwie dobre, choć w stylistyce, która mi nie pasowała. Teraz nagrali skrajne gówno - dlaczego mam się nie wypowiadać? :)Heretyk pisze:od dawien dawna się nad tym zastanawiamaryman pisze:Podziwiam determinację osób, którym chce się wypocić tyle setek zdań na temat kapeli, której nie lubią. To jakaś jednostka chorobowa?
no litości....
- Nerwowy
Ten Phoenix z początku faktycznie może brzmieć jak jakiś HIM, ale tam są takie riffy, że ja pierdolę. Doskonały numer.
-
535
Cóż z riffów, gdy mierne "łołułoooooooooo..." wywołuje agresję? Pierwsze dwa odsłuchy, był nawet przyjemne. Teraz nie jestem w stanie słuchać tego wycia, a jak pomyślę, że to Satyricon... Kurwa mać. To najgorszy numer tej kapeli. Zaraz obok Nekrohaven.
-
est
Przecież tam nie mam ani jednego riffu, same chwyty ogniskowe ;)
- Nerwowy
No, coś jak Bathory, DsO, Dżem i Metallika ;Dest pisze:Przecież tam nie mam ani jednego riffu, same chwyty ogniskowe ;)
- Block69
- Skaut
To już tylko DOBRA? I naprawdę uważasz, że nic na plus się nie zmieniło?Drone pisze:Mam identyczne przemyślenia.Biały pisze:jak wrzucili kawałek na promo to byłem nieco rozczarowany ale suma sumarum nagrali całkiem dobrą płytę, z tym, że ten krążek nie jest tak słaby jakby się niektórym wydawało i nie jest tak dobry jakby niektórzy chcieli. Ogólnie DOBRY zespół wydał DOBRĄ płytę, czyli w przypadku tej kapeli nic się nie zmieniło ani na plus, ani na minus
Coś tam było! Człowiek!