nawet mlask języka manieczkiego na szwie plastka ;)nicram pisze:No właśnie, nawet z ogniska trzask palonego drewna...:-)
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SATYRICON
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
plastek ma spaw a nie szew
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Foxhound
- postuje jak opętany!
Parę razy przysnąłem w trakcie odsłuchu. Są momenty ale ogólnie bida ta płyta.
-
Arisowicz
- w mackach Zła
Są momenty bidne, ale ogólnie to niezła płyta. Miejscami zamula, ale jest przecież sporo świeżych pomysłów. Choć oczywiście słabsza jest znacznie od poprzedniej i w ogóle najsłabsza po "Rebel". Najlepsze numery to "Phoenix" i "Walker...", ale wokale z tego pierwszego są do wyjebania.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Najlepsza po Rebel, stonowany, nie silący się na black metal materiał, a tamte niby bm, ale wiały sraką.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- nicram
Tak właśnie myślę po kilkudziesięciu przesłuchaniach. Wspaniała płyta.So_It_Is_Done pisze:Najlepsza po Rebel, stonowany, nie silący się na black metal materiał,
Wokal w Phoenix jest bardzo dobry. Koleś dysponuje niskim, ciepłym głosem, który tej piosence nadaje przyjemnego, jesiennego kolorytu.Arisowicz pisze:Najlepsze numery to "Phoenix" i "Walker...", ale wokale z tego pierwszego są do wyjebania.
all the monsters will break your heart
-
Arisowicz
- w mackach Zła
...i nadaje mu klimat jak w jakimś moonspell. no thx.
- nicram
Zupełnie inny wokal niż Moonspell. Tak z tysiąc lat świetlnych...:-)
-
535
Przecież ten facet nie potrafi śpiewać. Jeżeli coś takiego trafiło na płytę, to nie chcę wiedzieć jak prezentują się jego popisy na żywo.nicram pisze: Wokal w Phoenix jest bardzo dobry. Koleś dysponuje niskim, ciepłym głosem, który tej piosence nadaje przyjemnego, jesiennego kolorytu.
EDIT
Pardon, było to tu już wklejane. Znowu Heretyk będzie miał pretensje, ale powtarzam po raz kolejny. Ten wokal to katastrofa. I nie chodzi mi o sam pomysł, tylko o wykonanie.
- nicram
Gość śpiewa znakomicie zarówno na swoich solowych płytach, w Madrugada jak i w Satyricon! Nie wiem na jakiej podstawie piszesz, że śpiewać nie umie?
-
535
No.nicram pisze:Gość śpiewa znakomicie zarówno na swoich solowych płytach, w Madrugada jak i w Satyricon!
Myślisz, że tylko Ty to słyszałeś?nicram pisze:Nie wiem na jakiej podstawie piszesz, że śpiewać nie umie?
- Zenek
- weteran forumowych bitew
gość umie śpiewać, ten numer to przemiazga
Snake w takim razie tym bardziej nie umie śpiewać i co? Voivod to chuj ?;)

- Lykantrop
W ogóle ta płyta to przemiazga całościowo. Muszę kurde w końcu posłuchać ten nowy Satyricon, bo tak zjebałem go awansem, a może się okazać, że popełniłem błąd.Zenek pisze:
gość umie śpiewać, ten numer to przemiazga
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Zenek
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
-
535
Zenon. Ty nie zaczynaj tego tematu, bo wiesz jak się to skończy. Ja piszę tylko i wyłącznie o tym.Zenek pisze:
Snake w takim razie tym bardziej nie umie śpiewać i co? Voivod to chuj ?;)
Dla mnie ten numer, od strony wokalnej, jest wyciem i niczym więcej. Jeszcze jak do 2:18 da się tego słuchać, tak potem jest tragedia. Osobną kwestią pozostaje ta harcerska gitarka w tle. O pracy sekcji nie wspominając. Proszę zaproponuj słabszy utwór w dyskografii Satyricon. Nekrohaven się nie bawi.
- Riven
- Kontakt:
Pogodze Was: Snake to jeden z najlepszych wokalistow metalowych, a spiew w Phoenix jest perfekcyjny.
535 > Mother North np.
535 > Mother North np.
this is a land of wolves now
- lucass
-
est
Na serio aż tak cię bierze?
- lucass
Tak. Naprawde mocno mi sie wkrecił i to w zasadzie od pierwszego podejscia. Brzmienie, pozorny archaizm, wokale. W sumie ciezko mi znaleźć jakis element, naktóry kręciłbym nosem. Robię sobie kilkudniową przerwe po naprawde sporej ilosci przesłuchań i wroce do tej płyty za chwil kilka.
LEGALISE DRUGS & MURDER