Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Ostatnią płytę kupiłem trochę na przypał zapoznając się wcześniej z tylko jednym kawałkiem. Muzyka siadła mi jednak od pierwszego przesłuchania. Death metal środka. Niespecjalnie brutalny, osadzony w średnich tempach, dość zgrabnie okraszony melodyjną, skandynawską nutą. Świetne wokale. Gdy ich słucham na myśl przychodzą mi dokonania Bolt Thrower, trochę Benediction i Entombed. Duża niespodzianka, jeżeli chodzi o ten rok.
Na podstawie tego kawałka z youtube to bym powiedział, że najbliżej im do Hail of Bullets, a ich wokalista to już w ogóle jedzie po vanDrunenowemu. Całkiem fajne, trza obadać więcej.
No i jak tam? Coś nie widzę ruchu w temacie, a płyta za Zachodzie zbiera wręcz entuzjastyczne recenzje. W moim podsumowaniu tego roku będzie w pierwszej piątce. Słuchałem jej już dziesiątki razy i za każdym razem podoba mi się coraz bardziej. Hellthrasher, czy to jeden z Twoich bestsellerów? :-)
"New album "One To Conquer" will be out late 2014.
Before that we're going to put out a free bandcamp digiEP containing an outtake from the studio - a re-recorded version of the song "New Order", released along with three live tracks from our past Sture 21 show in Helsinki. Stay tuned!!"
Harlequin pisze:Nowa płyta w wypożyczalniach, wyłączyłem po pierwszym kawałku, straszna sraka. Widze, że generalnie FDA Rekordz lubi death metal giętkim robione
Jeśli chodzi o fińskie standardy to ten zespół jest bardzo słaby.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nigdy wczesniej ich nie słuchałem, bo bałem się, ze jest to jakies pseudoretro. A to do tego okazało się jest nawet dośc czysto brzmiące i melodyjne. Przynajmniej wiem, żeby tego nie słuchac
Harlequin pisze:Nigdy wczesniej ich nie słuchałem, bo bałem się, ze jest to jakies pseudoretro. A to do tego okazało się jest nawet dośc czysto brzmiące i melodyjne. Przynajmniej wiem, żeby tego nie słuchac
Posłuchaj sobie fińskiego SPIRITUAL HOLOCAUST. W zeszłym roku wydali debiutancki album.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Harlequin pisze:Nowa płyta w wypożyczalniach, wyłączyłem po pierwszym kawałku, straszna sraka. Widze, że generalnie FDA Rekordz lubi death metal giętkim robione