SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
Re: SEPULTURA
Z postmaxowej Sepultury jedynym albumem który mi wszedł jest Dante XXI. Nie żeby jakoś wyjątkowo, ale dobrze mi się go słuchało i czasem sobie do niego wracam nawet. A to chyba z tych nowych najczęściej krytykowany album :)
Pozostałe jakoś uwagi nie przykuły.
Na żywo natomiast w nowym składzie są świetni. Dwa razy ich widziałem, za każdym razem zajebiście. Zaangażowanie, zabawa, energia, moc. Sympatyczny zespół.
Pozostałe jakoś uwagi nie przykuły.
Na żywo natomiast w nowym składzie są świetni. Dwa razy ich widziałem, za każdym razem zajebiście. Zaangażowanie, zabawa, energia, moc. Sympatyczny zespół.
-
- mistrz forumowej ceremonii
ta, nawet teledysk do Convicted... taki dyabelski :)Riven pisze:Świetny ten Dante jest, dużo black metalu
- Riven
- Kontakt:
Widzialem go dawno i nie chce wracac :).
Nie , serio, bardzo fajna plyta. Z tym BLACK metalem to oczywiscie zart, ale pare riffow jest podejrzanie skandynawskich ;). Eh, chyba niestety lubie ta nowa sepe. Problem tego zespolu polega na tym, ze wszyscy porownuja ich plyty do starych klasykow (mimo, ze maja bardzo niewiele wspolnego, nie tylko rasowo), i ze jest to wbrew pozorm malo chwytliwa muzyka. Trzeba sie wgryzc w klimat - sporo kawalkow robi poczatkowo wrazenie nieciekawych, ale jak sie przemeczyc to wychodzi zajebistosc. Totalne przeciwienstwo Soulfly, ktory ma fajne, wpadajace w ucho riffy, z ktorych kompletnie NIC nie wynika.
Crown and Mitter z Dante rozpierdala wioski:
czyste Dimension Hatross w riffach
Nie , serio, bardzo fajna plyta. Z tym BLACK metalem to oczywiscie zart, ale pare riffow jest podejrzanie skandynawskich ;). Eh, chyba niestety lubie ta nowa sepe. Problem tego zespolu polega na tym, ze wszyscy porownuja ich plyty do starych klasykow (mimo, ze maja bardzo niewiele wspolnego, nie tylko rasowo), i ze jest to wbrew pozorm malo chwytliwa muzyka. Trzeba sie wgryzc w klimat - sporo kawalkow robi poczatkowo wrazenie nieciekawych, ale jak sie przemeczyc to wychodzi zajebistosc. Totalne przeciwienstwo Soulfly, ktory ma fajne, wpadajace w ucho riffy, z ktorych kompletnie NIC nie wynika.
Crown and Mitter z Dante rozpierdala wioski:
czyste Dimension Hatross w riffach
this is a land of wolves now
-
Właśnie przeczytałem biografię Cavalery - świetnie napisana książka, czuć tutaj luz, zupełnie tak, jakby Max siedział obok ciebie, pił piwo i opowiadał historię swego życia. Nie ma tu jakoś wyjątkowo intelektualnych wynurzeń czy przemyśleń, jak rzuci mięsem to nie na zasadzie przecinka, ale dla podkreślenia danej sytuacji. Jak odszedł z Sepultury, skwitował to krótko aczkolwiek dosadnie - wszystko się popierdoliło. w biografii można odnaleźć sporo ciekawych momentów o których nikt wcześniej nie wiedział, ale o tym już wspominał "V". Chciałbym przeczytać jeszcze trochę więcej o Nailbomb, bo ten projekt wyszedł mu naprawdę nieziemsko, ale i tak cały rozdział, chociaż krótki, uważam za ciekawy. I to jest tez zaleta, a po części trochę wada tej biografii - szybko się ją czyta, i pozostaje pewien niedosyt. Na plus przemawia fakt, że się nie nudzi, imprezy które wspomina pewnie były największymi przypałami, a gdyby miał spisać pamiętnik z trasy, to pewnie by przynudził po mniej wiecej połowie. A tak mamy wszystko w pigułce. Na minus - bardzo fajne rzeczy pisze które wydarzyły się podczas nagrywania Chaos AD czy Roots, pewnie takich smaczków jest więcej, i chętnie przeczytałbym więcej. Tyle że z drugiej strony byłoby to być wtedy napisane jako wywiad rzeka, zatraciłoby to wtedy ten fajny, lekki klimat. Generalnie jestem bardzo zadowolony, warto przeczytać.
- hcpig
Chyba nawet lepiej niż cokolwiek innego ;)Nasum pisze:Nailbomb, bo ten projekt wyszedł mu naprawdę nieziemsko
Yare Yare Daze
- vicek
- zahartowany metalizator
morbid wiszyn nie przeskoczyłhcpig pisze:Chyba nawet lepiej niż cokolwiek innego ;)Nasum pisze:Nailbomb, bo ten projekt wyszedł mu naprawdę nieziemsko
-
Na pewno tej książki Cavalery nie kupię. Za rozwalenie jednego z najlepszych zespołów na tej planecie ("Chaos A.D" & "Roots") nie dam mu ani grosza. Czytać też nie zamierzam, bo koleś najwyraźniej nie spostrzegł jednej, zasadniczej rzeczy - od 20 lat gra totalne gówno.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- vicek
ale zarabia , ma kasę , utrzymuje rodzinę
-
Na szczęście nie jestem jego klientem.vicek pisze:ale zarabia , ma kasę , utrzymuje rodzinę
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
jak Max się dowie to znowu zacznie pić ;)
-
vicek pisze:morbid wiszyn nie przeskoczyłhcpig pisze:Chyba nawet lepiej niż cokolwiek innego ;)Nasum pisze:Nailbomb, bo ten projekt wyszedł mu naprawdę nieziemsko
Przeskoczył.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Nailbomb>>>Sepultura >>>>>>>>>>>>>>>Soulfly>>>>>>>>>>>>>>>Cavalera Conspiracy
- vicek
przecież morbid vison to zajebisty prymitywny death black
-
ale na pewno nie najlepsza płyta w ich karierze.każda kolejna jest lepsza/ciekawsza.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- vicek
hmn schiza u mnie na drugim, jednak wole poprzednie materiały i są dla mnie ciekawsze .
- vicek
ujme to tak .
1. morbid vision /bestial dewastejszyn
2. btr i arise
3. sepa z czarnym
6. reszta się nie liczy
2. btr i arise
3. sepa z czarnym
6. reszta się nie liczy
-
nie można powiedzieć ,że Chaos A.D i Roots sie nie liczy,bądźmy poważni drodzy koledzy.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- vicek
kto tego nie lubi to nie może kumać tej muzyki niestety .vicek pisze:ujme to tak .
2. btr i arise
3. sepa z czarnym
6. reszta się nie liczy
-