Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
w zaleznosci od strefy czasowej i czasu zachodu slonca zwieksza temperature barwy ekranu. na poczatku wydaje sie to nie do przejscia, jakies zolte itp , ale ustaw sobie i potem zobacz jak w nocy wyglada ekran. poniewaz to sie wlacza stopniowo, to nie jestes swiadomy efektu, ale on i tak dziala - oczy mecza sie znacznie mniej. wystarczy potem na chwile wylaczyc flux zeby dostac po galach niebieskim napierdolem.
oczywiscie trzeba wylaczac do ogladania filmu/robienia grafiki itp., ale do normalnego uzytkowania, a juz zwlaszcza pracy z tekstem - zajebioza
oczywiscie trzeba wylaczac do ogladania filmu/robienia grafiki itp., ale do normalnego uzytkowania, a juz zwlaszcza pracy z tekstem - zajebioza
this is a land of wolves now
- Biały
- w mackach Zła
o to widzę, że fajna sprawa, właśnie zainstalowałem
- Żułek
sprawdzimy
edit: faktycznie żółte, nie wiem czy przywykne
edit: faktycznie żółte, nie wiem czy przywykne
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Zajebiste, przywykłem w kilka godzin.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- empir
Da się w Firefoxie wersja 24.0 zablokować zjebane reklamy? Ad-block nie działa. Zresztą gdzieś czytałem że taka jest polityka twórców przeglądarki.
Wkurwiają mnie linki w tekście. Najedziesz sobie przypadkiem i wyskakują jakieś zjebane okienka.
Da się coś zrobić czy lepiej wyjebać liska z kompa?
Wkurwiają mnie linki w tekście. Najedziesz sobie przypadkiem i wyskakują jakieś zjebane okienka.
- Nerwowy
Nie używam już FF, bo mój komp jest za wolny, ale nie zainstalowałeś sobie jakiegoś gówna przypadkiem ?empir pisze:Da się w Firefoxie wersja 24.0 zablokować zjebane reklamy? Ad-block nie działa. Zresztą gdzieś czytałem że taka jest polityka twórców przeglądarki.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- w mackach Zła
właśnie sprawdziłem i na jakichś onetach, wirutlanych polskach itp. badzieiwach adlbock w Fx mi przepuszcza trochę reklam.
gneralnie lepiej nie wchodzić na głupie portale niż wyjebywać Fx.
gneralnie lepiej nie wchodzić na głupie portale niż wyjebywać Fx.
- Biały
- w mackach Zła
ja używam ad block na chromie i w zasadzie nie mam żadnych problemów z reklamami
- Rattlehead
Pierdol lisa, zainstaluj trochę kultury i idź do opery.
support music, not rumors
- empir
Opery używam od lat i nie narzekam. Liska używam ponieważ nie każda strona (np. ing) działa prawidłowo na Operze.
-
- w mackach Zła
Ja Operze przestałem ufać. Od jakichś dwóch lat była stale zacofana w stosunku do Fx i Chroma. Często też się na niej pierdoliły pluginy i miała znacznie mniejszą bazę addonów i tak jak koledze wyżej niektóre strony się wykrzaczały. Przy czym nie używałem jej chyba z pół roku, zaraz może obadam co tam ma obecnie do zaoferowania.
- Rattlehead
- Żułek
wywaliłem tego Fluxa, moze to i dobre ale nie gapie sie na tyle długo na ekran aby mi oczy wyskakiwały z orbit wiec nie widze specjalnie róznocy poza zółtym ;) do tego cholerstwo muliło mi kompa (przynajmniej tak podejrzewam)
w każdym razie ja nie o tym bo przypomniało mi się ze miałem tu coś napisać a zapomniałem ;)
otóz od jakiegoś czasu w Chromie robi mi się dziwna rzecz nawet jak mam wyłączoną przeglądarke
otóż samo z siebie dziadostwo włazi mi (raz dziennie) na jakąś strone (jakaś farma ze zwierzakami, chyba jakas gra albo inne gówno)
co prawda udało mi się to zablokować "Website Blocker (Beta)" więc pojawia mi sie tylko komunikat że "strona nie istnieje" ale to też jest wkurzające a nie wiem jak się gówna pozbyć (antywir mi nic nie wykrył) :/
wie coś ktoś na ten temat ?
w każdym razie ja nie o tym bo przypomniało mi się ze miałem tu coś napisać a zapomniałem ;)
otóz od jakiegoś czasu w Chromie robi mi się dziwna rzecz nawet jak mam wyłączoną przeglądarke
otóż samo z siebie dziadostwo włazi mi (raz dziennie) na jakąś strone (jakaś farma ze zwierzakami, chyba jakas gra albo inne gówno)
co prawda udało mi się to zablokować "Website Blocker (Beta)" więc pojawia mi sie tylko komunikat że "strona nie istnieje" ale to też jest wkurzające a nie wiem jak się gówna pozbyć (antywir mi nic nie wykrył) :/
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- w mackach Zła
2 x lol. Nie da się odczuć różnicy po dniu używania. Poza tym jak jebniesz od razu niską temperaturę kolorów, do tego z fast transition to cie tylko będzie wkurwiać, a nie pomagać. No ale jak nie to nie, to twoje oczy, nie moje ;)Żułek pisze:wywaliłem tego Fluxa, moze to i dobre ale nie gapie sie na tyle długo na ekran aby mi oczy wyskakiwały z orbit wiec nie widze specjalnie róznocy poza zółtym ;) do tego cholerstwo muliło mi kompa (przynajmniej tak podejrzewam)
1. sprawdź na innej przeglądarceŻułek pisze:w każdym razie ja nie o tym bo przypomniało mi się ze miałem tu coś napisać a zapomniałem ;)
2. jesli na innej nie będzie problemu przeinstaluj przeglądarkę (tylko dobrze wyczyść foldery instalacyjne i z danymi aplikacji)
3. jeśli będzie, to poczyść system i rejester jakimiś cleanerami, cclenearem czy czymś takim
- empir
Też mnie ostatnio Chrome wkurwia. Po odpaleniu tej przeglądarki wyskakują mi takie o to komunikaty:
"Nie można odczytać ustawień. Niektóre funkcje mogą być niedostępne, a zmiany w ustawieniach nie zostaną zapisane."
oraz
"Nie można poprawnie otworzyć profilu. Niektóre funkcje mogą być niedostępne. Sprawdź, czy profil istnieje oraz czy masz uprawnienia do odczytu i zapisu jego zawartości."
"Nie można odczytać ustawień. Niektóre funkcje mogą być niedostępne, a zmiany w ustawieniach nie zostaną zapisane."
oraz
"Nie można poprawnie otworzyć profilu. Niektóre funkcje mogą być niedostępne. Sprawdź, czy profil istnieje oraz czy masz uprawnienia do odczytu i zapisu jego zawartości."
- Żułek
po kilku dniach ;) zresztą jak pisałem nie siedze długo na kompie wiec i tak nie jest mi to do niczego potrzebneArisowicz pisze:2 x lol. Nie da się odczuć różnicy po dniu używania. Poza tym jak jebniesz od razu niską temperaturę kolorów, do tego z fast transition to cie tylko będzie wkurwiać, a nie pomagać. No ale jak nie to nie, to twoje oczy, nie moje ;)
ustawien nie zmieniałem, byc nawet to nie to mogłoby mi kompa mulic ale na wszelki wypadek wywaliłem, instalke mam na dysku wiec jak cuś mnie najdzie to jeszcze spróbuje ;)
1. na kompie mam 4 przegladarki z czego korzystam wlaściwie z 2 (Chrome i Netscape) i zjawisko wystąpuje tylko na Chromie1. sprawdź na innej przeglądarce
2. jesli na innej nie będzie problemu przeinstaluj przeglądarkę (tylko dobrze wyczyść foldery instalacyjne i z danymi aplikacji)
3. jeśli będzie, to poczyść system i rejester jakimiś cleanerami, cclenearem czy czymś takim
2. spróbuje :)
3. mam nadzieje ze punkt 2 pomoże bo na tym się nie znam :( w razie czego bede krzyczał ;) dzieki :)
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Generalnie to opera od wersji 12.coś strasznie się zejbała, non stop wywalała mi błędy i sama się zamykała, teraz ta nowsza "lekka" Opera, która chce udawać Chrome'a to już w ogóle gówno. Używałem Opery przez prawie dziesięć lat i byłem megafanem, już dawno się z nią pożegnałem, Chrome najlepszy, no ale nie miałem przyjemności korzystać z nowego Internet Explorera, który ponoć jest obecnie najszybszą przeglądarką na rynku, co jest możliwe IMHO. Na przykład Internet Explorer w Windows Phone to najlepsza smartfonowa przeglądarka i wszystkie androidowe mogą się schować, przewagę android może mieć w pewnych innych aspektach, ale tutaj to nie.

- Riven
- Kontakt:
Ale używałes przeglądarki z aosp prawda?
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
heh wlasciwie to jakbym siebie czytal. mialem ten sam problem.Zenek pisze:Generalnie to opera od wersji 12.coś strasznie się zejbała, non stop wywalała mi błędy i sama się zamykała, teraz ta nowsza "lekka" Opera, która chce udawać Chrome'a to już w ogóle gówno. Używałem Opery przez prawie dziesięć lat i byłem megafanem, już dawno się z nią pożegnałem,
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Riven
- Kontakt:
opera zawsze byla niepelnosprytna.
niestety chromowi daleko do idealu, zwlaszcza jak sie odpali wiele zakladek jednoczesnie. no ale z calego zestawu chyba mimo wszystko najlepszy
niestety chromowi daleko do idealu, zwlaszcza jak sie odpali wiele zakladek jednoczesnie. no ale z calego zestawu chyba mimo wszystko najlepszy