Słuchawki kupuję..

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

Re: Słuchawki kupuję..

08-09-2013, 21:08

To w końcu bezprzewodowe czy nie? To co w linku to klasyka. Wybaczają słabe realizacje. Przypalona wyższa średnica, nieco wolniejsze niż przewidują dzisiejsze standardy, powiedzmy, audiofilskie. Na wydajnym prądowo, trzymającym za mordę wzmaku można uzyskać konkretny bas i przestrzeń. Ale nie są bezprzewodowe.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

08-09-2013, 21:10

poczytałem o bezprzewodowych, nawet najlepszych i mi się odechciało. Aktualnie mam S HD550 i chciałbym wskoczyć na poziom wyżej, abym widział różnice w płytach ktore znam i miał ochote ich ponownie słuchać. HD 650 wydają się być dobre...
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

08-09-2013, 21:33

Jak dla mnie to będą ze 2 poziomy wyżej. Jeśli lubisz firmowy dźwięk Sennheisera - go for it. Dodatkowo świetnie skalują się z elektroniką, tzn. im lepsza tym więcej wyciśniesz. Ale jeśli chcesz spróbować innej szkoły grania, to w podanej cenie musiałbyś dać szansę Beyerdynamic na Teslach - T90 i T70. Wyższa kultura i wierność. Zmieniają charakter wraz z repertuarem, a tym samym nie nudzą się tak szybko jak inne z wyraźnym zabarwieniem. Warto posłuchać Denon D7000. To z kolei typowa bioceluloza. Organiczne, z mięsistym basem, dźwięk, można obrazowo powiedzieć - omija mózg i gra bezpośrednio na emocjach. Co oczywiste - odsłuchy na własnym sprzęcie i swoich ulubionych płytach obowiązkowe.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

09-09-2013, 06:45

dzięki tak zrobie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

09-09-2013, 16:23

Kraft pisze:Jak dla mnie to będą ze 2 poziomy wyżej. Jeśli lubisz firmowy dźwięk Sennheisera - go for it. Dodatkowo świetnie skalują się z elektroniką, tzn. im lepsza tym więcej wyciśniesz. Ale jeśli chcesz spróbować innej szkoły grania, to w podanej cenie musiałbyś dać szansę Beyerdynamic na Teslach - T90 i T70. Wyższa kultura i wierność. Zmieniają charakter wraz z repertuarem, a tym samym nie nudzą się tak szybko jak inne z wyraźnym zabarwieniem. Warto posłuchać Denon D7000. To z kolei typowa bioceluloza. Organiczne, z mięsistym basem, dźwięk, można obrazowo powiedzieć - omija mózg i gra bezpośrednio na emocjach. Co oczywiste - odsłuchy na własnym sprzęcie i swoich ulubionych płytach obowiązkowe.

Kraft, wydaje mi się, że jestem juz zmeczony dziwiękiem Sennheiser, zależy mi na innej scenie, pełnej dynamiki i przestrzeni, ale nie chce też płacić wiecej niz 1800+ jednocześnie nie mam tez innego porównania niż z tymi hd 555, bo jeżeli 650 są zupełnie inne to mogę w nie udeżyć. Poza tym zależy mi na doskonałej jakości kablbu jak juz ma być. W starych słuchawkach kabel gumowy po paru latach zaczął się wypaczać i skręcać, drastycznie się skracając, co jest mega wkurwiające.
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

02-10-2013, 18:21

AKG K540 w tym przedziale cenowym (300 - 350) w miarę dobre czy iść raczej w innym kierunku?
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
PureHate
weteran forumowych bitew

25-10-2013, 16:51

Mam do dyspozycji około 600-700 zł na słuchawki i teraz pojawia się pytanie warto zainwestować w słuchawki Senheiser ? Jaki model moglibyście polecić ?
PureHate
weteran forumowych bitew

25-10-2013, 16:53

Choć oczywiście wolałbym kupić coś dobrego za 400 zł a reszte przepierdolić na płyty
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

25-10-2013, 19:30

Pełne, nauszne, IEMy? Ja się nie wyznaję na słuchawkach, ale tym, którzy coś w temacie kumają, może to coś podpowiedzieć ;) Ja mam nauszne Audio Technica ES7 i jestem z nich kontent po prawie roku użytkowania. Z uwag, średnica miała być specyficzna, i w sumie jest.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
PureHate
weteran forumowych bitew

25-10-2013, 19:37

Sybir pisze:Pełne, nauszne, IEMy? Ja się nie wyznaję na słuchawkach, ale tym, którzy coś w temacie kumają, może to coś podpowiedzieć ;) Ja mam nauszne Audio Technica ES7 i jestem z nich kontent po prawie roku użytkowania. Z uwag, średnica miała być specyficzna, i w sumie jest.
Tak Pełne nauszne
Awatar użytkownika
Loathe
postuje jak opętany!

29-10-2013, 15:34

Witajcie kochani!
Mam pytanie odnośnie wyboru słuchawek które będą kooperować z Fiio e10, mam 3 typy i nie wiem które wybrać, ponieważ, nie mam możliwość odsłuchu. Parametry na których mi zależy to scena (nie musi być za szeroka, ale ma być), brzmienie najbliższe naturalnemu bez podbijania basów czy tonów wysokich, musi wybaczać niedoskonałości formatu mp3, ponieważ trochę zajmie mi kupienie wszystkich płyt, które obecnie posiadam na dysku. Ostatnim parametrem na którym mi zależy to szegółowość. Muzyki jakiej będę w nich słuchał to szatanistyczny czarny metal (czesciej) oraz elektronika w stylu CBL, Boards of Canada, Tim Hecker w , TKDE/TMFDC, Bohren. Etc
Moje typy
GRADO SR60i
BEYERDYNAMIC DT 860 32 Ohm
Ultrasone HFI 580

Wysłane z mojego PMP5870C przy użyciu Tapatalka
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

29-10-2013, 17:15

Loathe pisze:Witajcie kochani!
Serwus Smyku !
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
PureHate
weteran forumowych bitew

01-11-2013, 10:34

Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

02-11-2013, 17:30

Obrazek

od dluzszego czasu uzywam takich sluchawek i sa mega zajebiste. basy, wysokie tony, wszystko pieknie napierdala. w dodatku bardzo wygodne, caly dzien mozna ich uzywac i uszy nie bola.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Soth
rozkręca się

07-11-2013, 01:07

Rejwan - do jakiego sprzętu porównujesz i czym je napędzasz?

Btw ktoś tu ma doswidczenie z Grado, bo sie przymirzam do nowego nausznego cholerstwa i mam lekki ścisk dupy co wybrać a nie bardzo chce mi sie na odsłuch w ciemno jechać?

Wogole to jak to kurwa ludzie robia, ze jadą na odsłuch, poleci coś na słuchawach 15 minut i mają wyrobione zdanie? Ja bym tak pare godzin/dni na jeden zestaw potrzebował zeby z pełnym przekonaniem wybrać. To jest kwestia wyrobienia, skonkretyzowanych poglądów, czy khem khem robienia sobie niespodzianki do odkrywania w domciu, w papuciach przy kakao?
Awatar użytkownika
uglak

07-11-2013, 01:48

Soth pisze:Wogole to jak to kurwa ludzie robia, ze jadą na odsłuch, poleci coś na słuchawach 15 minut i mają wyrobione zdanie? Ja bym tak pare godzin/dni na jeden zestaw potrzebował zeby z pełnym przekonaniem wybrać. To jest kwestia wyrobienia, skonkretyzowanych poglądów, czy khem khem robienia sobie niespodzianki do odkrywania w domciu, w papuciach przy kakao?
z pelnym przekonaniem to nie, ale jesli madrze wybrac kawalki do odsluchu to nawet przez te kilka minut jestes w stanie dosc dobrze wyrobic sobie zdanie nt. brzmienia konkretnego modelu
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lykantrop

03-12-2013, 17:40

Krótka piłka. moje zinhajzery zostały zmiażdżone przez jakiegoś idiotę, któremu miło się siedziało na moim plecaku. Chcę kupić słuchawki z dobrą izolacją, w sam raz do metalu (większych kryteriów nie podam, bo za dzwona się nie znam). Cena nie gra większej roli, ale raczej średnia półka, bo potrzebne mi tylko będą do słuchania z discmana podczas spacerów do/ z roboty :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Loathe
postuje jak opętany!

10-12-2013, 16:40

Loathe pisze:Witajcie kochani!
Mam pytanie odnośnie wyboru słuchawek które będą kooperować z Fiio e10, mam 3 typy i nie wiem które wybrać, ponieważ, nie mam możliwość odsłuchu. Parametry na których mi zależy to scena (nie musi być za szeroka, ale ma być), brzmienie najbliższe naturalnemu bez podbijania basów czy tonów wysokich, musi wybaczać niedoskonałości formatu mp3, ponieważ trochę zajmie mi kupienie wszystkich płyt, które obecnie posiadam na dysku. Ostatnim parametrem na którym mi zależy to szegółowość. Muzyki jakiej będę w nich słuchał to szatanistyczny czarny metal (czesciej) oraz elektronika w stylu CBL, Boards of Canada, Tim Hecker w , TKDE/TMFDC, Bohren. Etc
Moje typy
GRADO SR60i
BEYERDYNAMIC DT 860 32 Ohm
Ultrasone HFI 580

Wysłane z mojego PMP5870C przy użyciu Tapatalka

Zdecydowałem się jednak na Grado'szki:)
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
Barbapapa
rozkręca się

13-12-2013, 14:13

Motorheadphones_Iron Fist testował ktoś, warto za ten hajs to brać?
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

13-12-2013, 23:52

No bez testow wiadomo ze nie warto;)
niech to miejsce niebawem zniknie
ODPOWIEDZ