oczywiście że znam , tego drugiego nie lubięNerwowy pisze:Vicek, a The Cult albo New Model Army znasz ? :DDDvicek pisze:proponuje hajp na inny zespół , niemetalowy ... po cholerę podniećac się gównem jak to coś
OBSCURE SPHINX
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- vicek
- zahartowany metalizator
Re: OBSCURE SPHINX
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
A co, poszli po rozum do głowy i zrozumieli, że najlepiej wyszło im kopiowanie Deicide? :)TheDude pisze:Popieram przedmówcę :) Stary HATE to zajebista muza, a nowy album to też petarda.flow pisze:Ale stary poczciwy Hate to kawał dobrego metalu więc o co kaman ;)
Ale fakt faktem, wielokrotnie już tutaj wspominałem i powtórzę, że "Daemon Qui Fecit Terram" i "Lord is Avenger" to bardzo dobre pozycje. Przecież taki riff do zamykającego utworu tej drugiej płyty "Hail Satan" to jeden z lepszych riffów na jakie było/ jest stać polskie kapele śmierć metalowe.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Też lubię i mam. A teledysku nie oglądałem - zwykle olewam takie rzeczy.Analripper pisze:Bardzo lubie Obscure Sphinx, mam obie płyty. Lubię weterynarzy. Czy jestem w mniejszosci?
-
jaki tam znowu hejt, te wszystkie nieprzychylne opinie są wynikiem tego, że dużo się o tym materiale gada, z marketingiem trzeba rozsądnie, tak żeby nie wywołać łosia z paśnika ;)Tarpaulin pisze:Sam Obskurny sfinks to nic nadzwyczajnego, ale całkem przyzwoite granie. A gorzeje tu na nich hejt jakby byli jakąś Vesanią, UnSun czy innym nomen omen Hate :D
- Drone
Posłuchałem sobie tego kawałka promocyjnego i nie jest to takie złe jakby tego chcieli niektórzy. Kawałek jest ok. Przypomina mi to trochę dokonania NEGATIVE REACTION. Kto nie zna, a lubi sludge z core'owym zacięciem, to polecam przy okazji.
http://www.metal-archives.com/bands/Neg ... tion/13259
http://www.metal-archives.com/bands/Neg ... tion/13259
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
i nie takie dobre żeby zawracać gitarę całemu światu, za nachalność trzeba ponieść cenę ;)
- Drone
Tak, agresywny marketing budzi odruch wymiotny.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Dragazes
- w mackach Zła
Ale jaki marketing? Zespół wydaje płyty własnym sumptem, jedyne 'reklamy' jakie widziałem to opinie na forach i recenzje w internecie. Supportowanie Behemotha to nie jest agresywny marketing...
Piszecie tak jakby OS był jednym z zespołów Nuclear Blast, na który nakręcany jest hajp.
Piszecie tak jakby OS był jednym z zespołów Nuclear Blast, na który nakręcany jest hajp.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
-
no ja osobiście tak się czułem bo z wielu źródeł było mi to zachwalane jako coś KONKRETNEGO. poza tym w dzisiejszych czasach hajp można nakręcić na wiele różnych sposobów, nie musi być wielkiej, profesjonalnej kampanii reklamowej. tak jak pisałem wcześniej jeszcze do tego wrócę, nie jestem uprzedzony czy coś, ale sam fakt, że niektórych mierzi to, że ktoś ich krytykuje interpretuję jako potwierdzenie moich spostrzeżeń :D
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
A możesz podać przykłady tych źródeł? Tak z czystej ciekawości pytam, bo ja, gdybym nie śledził pejsbukowego profilu OS, w ogóle bym nie wiedział, że pracują nad nową płytą.est pisze:no ja osobiście tak się czułem bo z wielu źródeł było mi to zachwalane jako coś KONKRETNEGO.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Lykantrop
Odbiorcami hajpu nakręcanego przez teraźniejszy Nuclear Blast są 14-15letni Niemcy.Dragazes pisze:
Sprostuję jeszcze sprawę z Neurosis. Napisałem, że najsłabszy bo taka powszechna opinia i podzielam ją. Na żywo kawałków nie słyszałem, ale nawet najsłabszy Neurosis to i tak dzieło co najmniej dobre,
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- megawat
- weteran forumowych bitew
Hm, dla mnie muzyka tego zespołu to emocjonalna taniocha.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Lykantrop
Pięknie ujęte sedno prawdy.megawat pisze:Hm, dla mnie muzyka tego zespołu to emocjonalna taniocha.
-
- rozkręca się
Kurwa, nie ma to jak ekstremista pozbawiony kręgosłupa, kpina jakaś.Lykantrop pisze:Odbiorcami hajpu nakręcanego przez teraźniejszy Nuclear Blast są 14-15letni Niemcy.Dragazes pisze:
Sprostuję jeszcze sprawę z Neurosis. Napisałem, że najsłabszy bo taka powszechna opinia i podzielam ją. Na żywo kawałków nie słyszałem, ale nawet najsłabszy Neurosis to i tak dzieło co najmniej dobre,
- Lykantrop
Chuj z kręgosłupem, od kiedy się okazało, że endoszkielet wystarcza. Nikt chyba z maniaków Neurosis nie ma wątpliwości, że był i jest lekki zawód.
-
- rozkręca się
Bo tak napisali gdzieś tam w sieci, czy masz jakieś sensowne argumenty? Dlaczego to zawód Twoim zdaniem?Lykantrop pisze:Chuj z kręgosłupem, od kiedy się okazało, że endoszkielet wystarcza. Nikt chyba z maniaków Neurosis nie ma wątpliwości, że był i jest lekki zawód.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Po kilku odsłuchach stwierdziłem, ze nie ma mowy o zawodzie. Świetna płyta.Lykantrop pisze:Chuj z kręgosłupem, od kiedy się okazało, że endoszkielet wystarcza. Nikt chyba z maniaków Neurosis nie ma wątpliwości, że był i jest lekki zawód.
Ostatnio zmieniony 14-12-2013, 20:49 przez Wasyl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Oczywiscie, ze nie ma zawodu, kapitalna plyta. Moze ciut slabsza niz Given, ale nadal jest to rewelacyjna rzecz. Nie rozumiem kiepskiego przyjecia kompletnie.
this is a land of wolves now
-
- rozkręca się
Jak to nie ma zawodu skoro Lykantrop pisze że jest. Ponoć większość fanów Neurosis tak uważa, więc musi być zawód. Ludzie opamiętajcie się, zawód jest i basta!Riven pisze:Oczywiscie, ze nie ma zawodu, kapitalna plyta. Moze ciut slabsza niz Given, ale nadal jest to rewelacyjna rzecz. Nie rozumiem kiepskiego przyjecia kompletnie.