Smartfon

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Smartfon

07-11-2013, 15:34

Ja nie zauważyłem żadnej różnicy, ale z drugiej strony poprzednią wersje miałem krótko i mogłem po prostu nie zwrócić uwagi. Maksymalny poziom głośności mam zadowalający (a wiec pewnie i tak za wysoki dla uszu). A, zobacz jeszcze equalizer . np w spotify wchodzisz w settings i zdaje się audio effects. Może tam można cos poprawić

P.s. equalizer w powerampie ma suwak od głośności, możesz tym sobie podbić poziom bardzo mocno, do momentu kiedy jeszcze nie słychać zniekształcenia dźwięku
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

07-11-2013, 15:40

Spróbuj wgrać cyana, tylko pobierz wcześniej stockowy soft w tej wersji, która masz aby wrócić z powrotem jak cyanogenmod Ci nie podpasuje. Sprawdzisz czy to wina romu czy coś w hardware się zjebalo.

Sent from my Lumia 710 using Tapatalk
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-11-2013, 15:43

Nie no zenek, instalacja custom roma to dość radykalny zabieg jeśli ktoś się tym bliżej nie interesuje. Wystarczy jak podkreci EQ w powerampie. Poza tym bardzo wątpie, żeby ROM miał wpływ na takie rzeczy

Ale oczywiście polecam custom romy, na note idealnie spisuje się slim bean - stabilny przynajmniej tak jak standardowy od samsunga a nie wygląda jak gówno i wszystko chodzi 2x szybciej.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

07-11-2013, 15:54

Rom jak najbardziej może mieć na to wplyw. Samsung ma pierdyliard wersji stockowego softu w seriach galaxy. I zdarza się, ze niektóre wydania stockowego softu maja bugi. Miałem kiedyś taki przypadek z low endowym Galaxy Y. Tam problemem był błąd odczytu karty micro SD, inne wersje stockowego romu czy też custom Romy typu cyanogenmod rozwiązywały ten problem. A czytałem na forach, ze ludziom na gwarancjach w serwisie tego nie potrafili naprawić. No ale skoro wgrywali od nowa ten sam dokładnie soft z Bugiem to niby jak miałoby być inaczej. Jakkolwiek Galaxy Y z perspektywy czasu to śmieszny telefonik, ale myślę, ze problem jest podobnego rodzaju, tylko zmiana softu na inny prawdopodobnie rozwiąże problem. No chyba ze to sprawa hardware, ale to juz gorzej by było. Jeżeli to radykalne rozwiązanie dla posiadacza smartfona, to może taki ktoś powinien się przesiąść na dumbphone'a.

Sent from my Lumia 710 using Tapatalk
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-11-2013, 19:37

Przesadzasz strasznie, zresztą pouzywaj może androida ;)

Rootujac telefon i zmieniajac soft ryzykujesz utrata gwarancji. Doskonale rozumiem kogos, kto wydal na taka zabawke duzo pieniedzy i nie chce narazac sie na taki problem. Zawsze moze sie cos zjebac, to ze w popularnych modelach telefonow jest to bardzo latwe to idiotyzmem jest stwierdzenie ze jak nie to dumphone
bilyjoe
zaczyna szaleć

09-11-2013, 21:10

bilyjoe pisze:Może ktoś coś pomoże,. Otóż mam Samsunga Galaxy Note GT -N700, android 4.1.2. Po aktualizacji androida do tej właśnie wersji, są problemy z głośnością. Multimedia (Poweramp, Spotify) grają ciszej, chociaż głośność nastawiona jest na maxa. Da się coś z tym zrobić?
Ha, problem rozwiązał banalny restart
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

09-11-2013, 22:50

bilyjoe pisze:
bilyjoe pisze:Może ktoś coś pomoże,. Otóż mam Samsunga Galaxy Note GT -N700, android 4.1.2. Po aktualizacji androida do tej właśnie wersji, są problemy z głośnością. Multimedia (Poweramp, Spotify) grają ciszej, chociaż głośność nastawiona jest na maxa. Da się coś z tym zrobić?
Ha, problem rozwiązał banalny restart
zanim zacząłem pracować w firmie IT to też nie wierzyłem, że restart rozwiązuje 90% problemów.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-11-2013, 16:46

Jak ktoś ma ROM na bazie cm, to pojawił się temat graficzny na bazie kitkata: https://play.google.com/store/apps/deta ... eme.kitkat
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-11-2013, 21:24

ano, wyglada fajnie. jakbym nie mial juz zajebistego roma to bym sprawdzal.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-11-2013, 13:05

atr
postuje jak opętany!

15-11-2013, 23:51

przesiadłem się jakiś miesiąc temu na Srajfona i jestem zachwycony. android przy ios to niedopracowane gówno
Hjertet mitt slår i mørket
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

24-11-2013, 16:26

jakos ze 2 dni temu na moim Nexusie mialem aktualizacje do androida 4.4, od tamtej pory bateria trzyma jakies 5 razy dluzej :D
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-11-2013, 12:47

plotki o nowej wersji kindle:
http://techcrunch.com/2013/11/24/amazon ... next-year/

300 ppi to juz konkretna rozdzielczosc. trzeba zaczac odklada kase, walka z pikselami trwa. telefony maja juz zadowalajaca rozdzielczosc (1080p), teraz czas na czytniki :). na PW jest juz bardzo dobrze (choc do idealu sporo brakuje), takze sadze ze ta wersja bedzie 'ostateczna' pod tym wzgledem.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-12-2013, 02:06

pisze to z wielkim bolem serca, ale dochodze do takiego wniosku:

Na tabletach Windows 8 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Android >>>>>>>>>>>>> iOs

W ogóle kurwa nie ma porównania. Na telefonach mniej, kompletnie inna sytuacja, ale na tablecie Windows rozdaje po całości i deklasuje andka pod każdym względem, od płynności przez multitasking itd.

Przeglądanie netu to w ogóle inny poziom , android nawet z najszybsza przeglądarka to przy tym jebany ślimak. Tutaj wszystko non stop chodzi _natychmiast_. kosmos. Wielkie propsy dla MS.
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

15-12-2013, 11:15

bardzo jetem zadowolony z aktualizacji nova launchera ktora zrobila przezroczystymi te czarne paski na gorze i dole ekranu mojego nexusa :D
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-12-2013, 12:07

przeciez to jest od miesiaca albo wiecej. zaloguj sie w becie.

kuhwa, nie moge wyjsc z podziwu dla tego windows rt. przykladowo, facebook albo gmail w normalnej desktopowej wersji, z pelna funkcjonalnoscia, mozna skalowac, przewijac jak sie chce i ciagle tak z 60 fps na oko. ani ulamka czkawki. na chrome nawet w najlepszym momencie nie ma takiej plynnosci.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

15-12-2013, 12:21

Riven pisze:pisze to z wielkim bolem serca, ale dochodze do takiego wniosku:

Na tabletach Windows 8 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Android >>>>>>>>>>>>> iOs

W ogóle kurwa nie ma porównania. Na telefonach mniej, kompletnie inna sytuacja, ale na tablecie Windows rozdaje po całości i deklasuje andka pod każdym względem, od płynności przez multitasking itd.

Przeglądanie netu to w ogóle inny poziom , android nawet z najszybsza przeglądarka to przy tym jebany ślimak. Tutaj wszystko non stop chodzi _natychmiast_. kosmos. Wielkie propsy dla MS.
Wymieniłem telefon z WP 7.8 na telefon z Windows Phone 8 i powiem Ci tak...jeszcze dojdziesz do PRAWDY ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-12-2013, 12:29

nie.

na malym ekranie telefonu interfejs androida sprawdza sie swietnie. nie mowie, ze interfejs winmo sprawdza sie gorzej -- jest kompletnie inny wiec to kwestia gustu. nie mniej brak widgetow , gestow i porzadnego systemu powiadomien jest dla mnie absolutnym deal breakerem. Na tablecie jednak sprawa wyglada zupelnie inaczej, i tutaj GUI windowsa deklasuje zarowno androida, jak i przede wszystkim tego smiesznego iOsa, ktory pod wzgledem funkcjonalnym jest sto lat za murzynami.

oczywiscie wcale nie wykluczam, ze kiedys przesiade sie na windows takze na telefonie - nie patrze na marke i logo, tylko jakosc - ale z tego co widzialem ten moment jeszcze nie nadszedl.

jesli chodzi o tablety, android to, podobnie jak iOs, po prostu przeskalowana wersja tego co jest na telefonie. a duzy ekran daje znacznie wieksze mozliwosci, ktorych ani android ani ios w ogole nie wykorzystuje. poza tym to tak naprawde jest cos wiecej niz tablet, to jest nowy rodzaj urzadzenia, ktory mam nadzieje ze sie przyjmie, bo pod katem uzytkowym kasuje konkurencje. jak mozesz miec pelnoprawny komputer z procesorem x86 i desktopowymi aplikacjami w formie tabletu, no to o czym tu mowa w ogole. ipad czy nexus to przy tym zabawki i nic wiecej.
Awatar użytkownika
Dipsychia
rozkręca się

15-12-2013, 13:42

Wcięło mi posta, więc jeszcze raz. Nadszedł czas przesiąść się wintydż SE na smartfona i tu się pojawia problem, co kupić? Miał być galaxy s4 mini duos, ale rzekomo można trafić coś z lepszymi parametrami i dużo taniej, tylko co? Preferowany dual sim, wzmocniona szybka (bo mi często rzeczy z rąk lecą), aparat z lampą, dobry wyświetlacz i procesor. System raczej obojętny, firma też. Mam względnie małe grabie, więc coś do 12-13 cm wysokości. No i żeby mi to ustrojstwo z Chin nie szło, bo mam przykre doświadczenia. Ktoś może pomóc?
Obrazek
ODPOWIEDZ