Boszz.... Ty tak poważnie?vicek pisze:tak słucham tego ogotej i riffy o wiele lepsze od tych jateringów .. znacznie prostsze i konkretniejsze .. no to jest death metal a nie pedalskie zagrywki , perkusja lepiej zapierdala , bardziej przemyślane granie
polecam utwór naked lunch .. black metalowe riffy
YATTERING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: Y A T T E R I N G
The madness and the damage done.
- vicek
- zahartowany metalizator
nie lubie zbyt technicznego death metalu .. szczytem jest dla mnie co robią kanibale i suffo ale oni to robią ze smakiem .Kurt pisze:Boszz.... Ty tak poważnie?vicek pisze:tak słucham tego ogotej i riffy o wiele lepsze od tych jateringów .. znacznie prostsze i konkretniejsze .. no to jest death metal a nie pedalskie zagrywki , perkusja lepiej zapierdala , bardziej przemyślane granie
a najlepszą płytą death metalową obok altars jest debiut obituary .. tak powinno się grać tą muzykę ... muzyka jest brutalna a gitara jest strojona w standard E , i brzmi to fenomenalnie i obskurnie .
I tak , dla mnie jest to bardziej przemyślane granie .
- flow
- postuje jak opętany!
W przypadku Yattering technika i brutalność doskonale się przenikają, nie męcząc i nie nudząc.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Bardziej przemyślane granie, to takie, które upraszcza do bólu swoją grę i podpiera się utartymi schematami (o czym zresztą sami pisali bodaj na swoim Myspace)? Yattering i pedalskie zagrywki? Co kurwa? Nie jestem może ich największym fanem, ale to trzeba mieć coś z uszami, żeby takie pierdoły wypisywać...vicek pisze:nie lubie zbyt technicznego death metalu .. szczytem jest dla mnie co robią kanibale i suffo ale oni to robią ze smakiem .Kurt pisze:Boszz.... Ty tak poważnie?vicek pisze:tak słucham tego ogotej i riffy o wiele lepsze od tych jateringów .. znacznie prostsze i konkretniejsze .. no to jest death metal a nie pedalskie zagrywki , perkusja lepiej zapierdala , bardziej przemyślane granie
a najlepszą płytą death metalową obok altars jest debiut obituary .. tak powinno się grać tą muzykę ... muzyka jest brutalna a gitara jest strojona w standard E , i brzmi to fenomenalnie i obskurnie .
I tak , dla mnie jest to bardziej przemyślane granie .
The madness and the damage done.
- vicek
tak hi hi
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Zawsze odbierałem "MC" jako muzykę pomyślaną przede wszystkim jako ostry napierdol. Wszystkie zmiany tempa i metrum służą dobrej sprawie - chaosowi, potęgującemu wrażenie brutalności.vicek pisze:
nie lubie zbyt technicznego death metalu .. szczytem jest dla mnie co robią kanibale i suffo ale oni to robią ze smakiem .
Kerosene keeps me warm.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
może Vicek ma źle podpisane mp3 i ktoś mu wcisnął Arch Enemy zamiast Yattering ;)

-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
est pisze:Którą masz na myśli?Nasum pisze:Zombek nie będzie grał wiochy więc w składzie go nie ujrzymy. Zresztą nie wiem czy akurat chciałbym go w reaktywowanym zespole. Jest dobrze jak jest, zespół pozostawił po sobie fajne wspomnienia, co najmniej jedną bardzo dobrą płytę i ku ogólnej uciesze niech tak pozostanie.
Murder concept.
Jedynka jak i dwójka są dobre, ale to nie to. Dwójka mnie zdruzgotała, mało było zespołów w naszym pieknym kraju które grały wtedy tak jak oni, a tym bardziej które odniosłyby taki jakby nie patrzeć, spektakularny sukces. Na żywca brzmiało to wszystko potężnie - pamiętam ich trasę z Supreme Lord, miazga po prostu.
-
vicek pisze:
ale okładkę to mają konkret
Straszna chała. Jakikolwiek kadr Rosińskiego z którejkolwiek części Thorgala traktującym o Krainie Qa i o samym Ogotay'u prezentowałby się o piekło lepiej.
- vicek
ogotej super zespół kurwo
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ja lubię je wszystkie. Straszie się jaralem każdą z nich, dla mnie to był wyjątkowy zespół.Nasum pisze:est pisze:Którą masz na myśli?Nasum pisze:Zombek nie będzie grał wiochy więc w składzie go nie ujrzymy. Zresztą nie wiem czy akurat chciałbym go w reaktywowanym zespole. Jest dobrze jak jest, zespół pozostawił po sobie fajne wspomnienia, co najmniej jedną bardzo dobrą płytę i ku ogólnej uciesze niech tak pozostanie.
Murder concept.
Jedynka jak i dwójka są dobre, ale to nie to. Dwójka mnie zdruzgotała, mało było zespołów w naszym pieknym kraju które grały wtedy tak jak oni, a tym bardziej które odniosłyby taki jakby nie patrzeć, spektakularny sukces. Na żywca brzmiało to wszystko potężnie - pamiętam ich trasę z Supreme Lord, miazga po prostu.
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Bo to był wyjątkowy zespół, jeden najlepszych na naszej scenie DM.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Na tyle wyjątkowy, że o ile pierdolę death metal, o tyle Murder`s Concept szczerze uwielbiam.
-
Yattering to zespół, którego mi szczerze brakuje na polskiej scenie, tak jak Violent Dirge.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- flow
- postuje jak opętany!
Pacjent pisze:Yattering to zespół, którego mi szczerze brakuje na polskiej scenie
-
Brakuje brakuje, bo z tego co kojarze to na scenie nie było wtedy za wiele takich zespołów, które miałyby tak dużo własnej tożsamości i nie byłyby kalką Vader. Owszem, Yatta też prochu nie wymyślił, czerpali wzorce zza wielkiej wody, ale umieli dodać coś od siebie i naprawdę dobrze im to wychodziło.
- Najprzewielebniejszy
taka ciekawostka
http://masterful-magazine.com/news.php? ... &id=349397" onclick="window.open(this.href);return false;
http://masterful-magazine.com/news.php? ... &id=349397" onclick="window.open(this.href);return false;
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
Mam nadzieję, że to pisanie na nowo historii YATTERING zaowocuje reaktywacją zespołu.Analripper pisze:taka ciekawostka
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Nie wiem, czy do końca cieszyłbym się z takiego obrotu sprawy. Ich czas minął, nie wiem czy byliby w stanie wykrzesać z siebie taką energię jaką były wypełnione ich koncerty podczas promowania drugiego albumu. Słuchając i oglądając Ogotay, czyli nowy zespół Świerszcza, nie jestem przekonany, czy reaktywacja byłaby udana.
-
Patrząc na okładki płyt UGOTUJ też mam wątpliwości, ale brakuje mi takiego grania jakie prezentował YATTERING.Nasum pisze:Nie wiem, czy do końca cieszyłbym się z takiego obrotu sprawy. Ich czas minął, nie wiem czy byliby w stanie wykrzesać z siebie taką energię jaką były wypełnione ich koncerty podczas promowania drugiego albumu. Słuchając i oglądając Ogotay, czyli nowy zespół Świerszcza, nie jestem przekonany, czy reaktywacja byłaby udana.