NAPALM DEATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re: NAPALM DEATH

18-01-2014, 19:01

I co, wytrzeźwieli, ochłonęli ? :)

Bardzo dobry numer, pozostaje czekać na resztę.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
est
mistrz forumowej ceremonii

18-01-2014, 19:12

Nasum pisze:Za wesołe.

No ale skoro Mitch chciał na boku nagrać sobie coś takiego, to nikt mu przecież nie zabroni, jest artystą który chce się zrealizować na kilku polach, więc nic mi do tego. Ja tego słuchac nie będę, więc i bulwersować się zbytnio nie zamierzam. Dopóki czegos takiego nie będzie na albumach ND, może sobie ulżyć i nagrywać pomiędzy trasami takie rzeczy.
Ten kawałek mógłby właśnie spokojnie pojawić się na Utilitarian.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-01-2014, 20:07

fajny ten duszek, zwłaszcza refren

Harris to śpiewa ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Pacjent

18-01-2014, 20:09

est pisze: Ten kawałek mógłby właśnie spokojnie pojawić się na Utilitarian.
Mogliby wreszcie wydać wersję "Utilitarian" ze wszystkimi kawałkami z sesji. WIELKI ALBUM.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

23-01-2014, 17:42

Pacjent pisze:
est pisze: Ten kawałek mógłby właśnie spokojnie pojawić się na Utilitarian.
Mogliby wreszcie wydać wersję "Utilitarian" ze wszystkimi kawałkami z sesji. WIELKI ALBUM.

Ja bym się nie obraził gdyby wydali jakąś epkę albo mini album ze wszystkimi dodatkowymi kawałkami z ostatnich trzech płyt.
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

24-01-2014, 11:07

Heh, zawsze jak patrzę na front "Utilitarian" to sobie myślę: "O, korporacyjne skurwysyny z okładki Scum wróciły...". :)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

05-02-2014, 17:26

Kolejna piosenka w wykonaniu Micza. Tutaj już duuużo lepiej, tylko mógł poprosić Jaza Colemana o nagranie śpiewu. ;) A sam obrazek, mmmmm...
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
Żułek

05-02-2014, 19:57

a mnie sie poprzedni numer bardziej podobał chociaż ten też jest bardzo dobry :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

05-02-2014, 19:59

Żułek pisze:a mnie sie poprzedni numer bardziej podobał chociaż ten też jest bardzo dobry :)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
est

09-02-2014, 22:32

Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

09-02-2014, 22:35

\m/
Stay clean! 8)
Nasum

11-02-2014, 10:54

Super wiadomość. Jeśli nowy album Napalm wydałby sie jeszcze w tym roku byłbym kontent. I chciałbym ich znów zobaczyć na żywo, ostatni koncert w Krakowie niestety mnie ominął a gig w Warszawie zostawił pewien niedosyt.
Nasum

27-02-2014, 08:20

Napalm Death dołączył do festiwalu w Węgorzewie, na tym samym z którego musiał zrezygnować Behemoth.
Sodomix
postuje jak opętany!

27-02-2014, 09:42

Węgorzewo bombardowane napalmem? Bardzo dobra wiadomość :) Jak będę w rodzinnych stronach w tym czasie to na bank wpadnę :)
neuro
postuje jak opętany!

27-02-2014, 12:59

Wczoraj widziałem ich na żywo, grali w Ostrawie razem z Hatebreed. Pod koniec setu ND na jeden kawałek za garami usiadł perkusista Hatebreed. I w tym momencie dość wyraźnie okazało się jak słabym bębniarzem jest Herrera. Znaczy może nie tyle słabym, co... nijakim? W każdym razie w zestawieniu Byrnem wypadł jak taki wyrobnik odwalający pańszczyznę. Na tym samym instrumencie, na tych samych ustawieniach Byrne zagrał z dużo większym pierdolnięciem i jakąś taką punkową energią, której Herrerze brakuje i która - wydaje mi się - dałaby Napalmom sporego kopa.

Inna sprawa że z brzmieniem były problemy, zwłaszcza na początku, a chłopaki wydawali się nieco zmęczeni. Jeden ze słabszych koncertów ND jaki widziałem - z zaznaczeniem, że słabszy w ich wykonaniu to i tak poziom dla wielu w ogóle niedostępny :)
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

27-02-2014, 13:54

No Harris to to nie jest, ale myślę, że bez przesady. Dobrze sprawdza się w swojej roli w zespole - jak dla mnie.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

27-02-2014, 14:21

neuro pisze:Wczoraj widziałem ich na żywo, grali w Ostrawie razem z Hatebreed. Pod koniec setu ND na jeden kawałek za garami usiadł perkusista Hatebreed. I w tym momencie dość wyraźnie okazało się jak słabym bębniarzem jest Herrera. Znaczy może nie tyle słabym, co... nijakim? W każdym razie w zestawieniu Byrnem wypadł jak taki wyrobnik odwalający pańszczyznę. Na tym samym instrumencie, na tych samych ustawieniach Byrne zagrał z dużo większym pierdolnięciem i jakąś taką punkową energią, której Herrerze brakuje i która - wydaje mi się - dałaby Napalmom sporego kopa.

Inna sprawa że z brzmieniem były problemy, zwłaszcza na początku, a chłopaki wydawali się nieco zmęczeni. Jeden ze słabszych koncertów ND jaki widziałem - z zaznaczeniem, że słabszy w ich wykonaniu to i tak poziom dla wielu w ogóle niedostępny :)
Widziałem ich tylko raz, po wydaniu "Time Waits for No Slave" i do dzisiaj pamiętam agonalną minę Herrery przy graniu blastów. Myślałem, że będzie mu potrzebny respirator. Niemniej jednak, dojebali wtedy grubo.
neuro
postuje jak opętany!

27-02-2014, 14:58

Kurt pisze:No Harris to to nie jest, ale myślę, że bez przesady. Dobrze sprawdza się w swojej roli w zespole - jak dla mnie.
No właśnie - dobrze. I nic ponad...

Zresztą, cholera wie, może wczoraj miał słabszy dzień po prostu, tak jak pisałem wszyscy wyglądali na zmęczonych, nawet Barneyowi trochę zajęło rozkręcenie się (jak nie jemu). Mnie zaszokował ten kontrast, że inny gość (przecież nie żaden tytan pokroju Lombardo) siada za tymi samymi bębnami i brzmi to dużo potężniej i bardziej energetycznie.

W sumie i tak było zajebiście, poobijany jestem jak worek treningowy :)
Nasum

27-02-2014, 15:25

Może faktycznie mieli słabszy dzień, albo grają za dużo koncertów jak to zauważył Bonny, wszak młodzieniaszkami już nie są, a Herrera prócz wieku przybrał jeszcze parę kilo, a przy graniu takich temp można się nieźle zmęczyć. Ale nawet zmęczony czy wypluty Napalm potrafi człowiekiem nieźle sponiewierać, więc raczej jest to problem nazwania koncertu dobrym a nie rewelacyjnym. Widziałem na scenie niektóre zespoły których muzycy mieli smutne jak pizda wyrazy twarzy, a ich werwa na scenie była porównywalna z ognistym tańcem emerytów wyciągniętych z łóżek szpitalnych. Na ich tle Barney i spółka prezentują się nadal jak furiaci. Czasem przychodzi też zwykłe wypalenie zawodowe, kolejny koncert, kolejne miasto, kolejne nędzne piwo, po jakimś czasie człowiek jeśli wkradnie się w to wszystko rutyna i zmęczenie, potrafi rzygać tym wszystkim.
Heretyk

28-02-2014, 10:53

widziałem ich parę razy na żywca i Herrera zawsze odwalał zajebistą robotę
ODPOWIEDZ