Dobre rady zawsze w cenie, ale akurat nie słucham "tylko" DM, nawet nie słucham "tylko" metalu. Po prostu uważam, że większość moich ulubionych kapel zajmujących się tym gatunkiem znacznie/lekko obniżyło poziom w ciągu ostatnich kilku/nastu lat. Trochę brakuje pomysłów, nie czuję już tych samych emocji... Normalna sprawa. Wyjątkiem jest tu chyba tylko Autopsy. W związku z powyższym wolę poświęcić cenny czas na wspomniane wyżej inne gatunki. Czy to tak trudno pojąć? Ja wiem, że niektórzy będą się podniecali każdym nowym wydawnictwem pewnych zespołów tylko ze względu na nazwę. Ba, będą słuchać kapel 5 i 8 ligowych bo to death metal, najlepszy gatunek i musi być zajebisty. :) Mnie szkoda życia.Maria Konopnicka pisze:Ja kocham death metal już ponad 20 lat i nigdy nie narzekałem na kondycję tego gatunku. Diagnoza jest taka, że jak ktoś słucha tylko death metalu, to rzeczywiście mogę sobie wyobrazić, że w pewnym momencie zaczyna się wypalać. Dlatego - wracając do mojego porównania - być może dobrym rozwiązaniem jest mieć kogoś na boku, a najlepiej kilka. :) Przecież właśnie dlatego Bóg dał nam jeszcze thrash metal, heavy metal, black, doom, stoner... o zupełnie innych gatunkach nie wspominając....
INCANTATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: INCANTATION
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Z wiekiem każdy się zmienia, normalna sprawa, jeżeli nie czujesz już tych samych emocji to nic nie poradzimy. W każdym razie na 5 czy 8 ligowe zespoły które tłuką death metal też mi szkoda życia, wolę posłuchać czegoś innego, na przykład drugoligowy grind;-)
-
żeby nie było, ja się tu nie użalam. w żadnym wypadku. i dalej kocham DM. tylko niekoniecznie ten nowy. choć są wyjątki oczywiście :)
-
I właśnie w tych wyjątkach tkwi sedno sprawy - dla jednego takim wyjątkiem będzie ostatnie Incantation, dla Ciebie Autopsy, dla kogoś jeszcze co innego. Po to też istnieje to forum, żeby wymienić się swoimi pogladami czy spostrzeżeniami nie tylko na tematy związane z możliwością jedzenia własnej kupy, ilości ołowiu w tuńczyku czy prędkości rozwijanej podczas ucieczki przed kanarami z obciążeniem czteropaka coli.
- Sybir
Panowie z INCANTATION pracują nad nową płytą, podobno ma być w tym roku - tako rzecze fanowska strona na bacefooku.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- gelO
- rasowy masterfulowicz
lubie to
-
To też lajknę. Oby było to w tym roku.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
No proszę, to już nie trzeba będzie czekać kolejnych sześć lat na nową płytę? Dobra wiadomość.
The madness and the damage done.
- Skaut
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Jak utrzymają poziom poprzedniczki to będę wielce ukontentowany.Skaut pisze:idą za ciosem
- Aron
- postuje jak opętany!
Dla niektórych to za szybko, nie nadążają z odfoliowaniem.Kurt pisze:No proszę, to już nie trzeba będzie czekać kolejnych sześć lat na nową płytę? Dobra wiadomość.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
-
już żeby za bardzo znowu nie marudzić, napiszę tylko, że na pewno nie kupię :)Sybir pisze:Panowie z INCANTATION pracują nad nową płytą, podobno ma być w tym roku - tako rzecze fanowska strona na bacefooku.
- flow
- postuje jak opętany!
Na pewno sprawdzę choćby ze względu na szacunek do dawnych, wielkich płyt tego zespołu.Cóż, ostatnie wydawnictwo było nierówne, przebłyski doskonałości (których było niewiele) i średniej jakości death metal, lepsza od PD jednak nie na tyle dobra aby zagościła na dłużej. Nie wydaje mi się aby mieli jeszcze czymś zaskoczył, czas tej kapeli powoli mija choć kto wie...
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Prawda, zapomniałem, że i tak bywa :DAron pisze:Dla niektórych to za szybko, nie nadążają z odfoliowaniem.
Ale kto wie, może w końcu mu się udało?
-
- zaczyna szaleć
-1flow pisze:Na pewno sprawdzę choćby ze względu na szacunek do dawnych, wielkich płyt tego zespołu.Cóż, ostatnie wydawnictwo było nierówne, przebłyski doskonałości (których było niewiele) i średniej jakości death metal, lepsza od PD jednak nie na tyle dobra aby zagościła na dłużej. Nie wydaje mi się aby mieli jeszcze czymś zaskoczył, czas tej kapeli powoli mija choć kto wie...
"Cóż, ostatnie wydawnictwo było nierówne, przebłyski doskonałości (których było niewiele) i średniej jakości death meta"
HAHAHAHHA dobry skecz tylko średniej jakości death metal w ich wykonaniu jest nieosiągalny dla większość.
Oni nie maja zaskakiwać tak jak np.ostatni Morbid Andzej tylko grać nadal swoje
-
W takim razie niech i tak będzie - najnowsza płyta niechaj będzie takim średniakiem jak ostatnia, nie obrażę się. Więcej nawet - ucieszyłbym się.
-
Zmiany składu w kolejnym zespole którego nazwa kończy się na -ation, chociaż tutaj zrobiono to z większą klasą. John i spółka rozstali się z Alexem Bouksem, a komentarzu możemy przeczytać :
"W ciągu ostatnich kilku lat wszyscy poruszaliśmy się po grząskim gruncie. Rozstanie to jest konieczne i potrzebne. To najlepszy sposób, by ocalić magię, nad którą wspólnie pracowaliśmy. Życzymy Alexowi wszystkiego najlepszego i szczęścia w dalszej karierze. Jest naprawdę niezwykłym muzykiem i cieszymy się, że mogliśmy z nim pracować".
Brzmi lepiej niż komentarz Phila na temat ich byłego perkusisty. Czekam na kolejny przejaw ich płytowej aktywności.
"W ciągu ostatnich kilku lat wszyscy poruszaliśmy się po grząskim gruncie. Rozstanie to jest konieczne i potrzebne. To najlepszy sposób, by ocalić magię, nad którą wspólnie pracowaliśmy. Życzymy Alexowi wszystkiego najlepszego i szczęścia w dalszej karierze. Jest naprawdę niezwykłym muzykiem i cieszymy się, że mogliśmy z nim pracować".
Brzmi lepiej niż komentarz Phila na temat ich byłego perkusisty. Czekam na kolejny przejaw ich płytowej aktywności.
-
No i faktycznie album "Dirges of Elysium" wychodzi w maju.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
no i bardzo dobrze.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Oby nie. Kompletnie mi się nie podobała ta płyta, a jestem w nich tak zapatrzony, że myślałem że nie będę się w stanie zdobyć na żaden krytycyzm. Z tym ostatnim Incantation mam podobnie jak z ostatnim Marduk - wszyscy naokoło ochy i achy a ja kompletnie nie rozumiem zachwytów. Porównanie z tym Marduk może nie do końca na miejscu, bo jak "Vanquish in Vengeance" ma "momenty", tak "Serpent Sermon" to już kompletny jarmark.Kurt pisze:Jak utrzymają poziom poprzedniczki to będę wielce ukontentowany.Skaut pisze:idą za ciosem