KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Loathe
- postuje jak opętany!
Re: KRIEGSMASCHINE
nie ukrywam, że ten zespół wzbudza we mnie takie uczucia, że ciężko jest mi zachować choć nutę obiektywizmu. W telegraficznym skrócie: Wspaniała okładka bez religijnego na(p)lotu no i aranżację Darkside są absolutnie klasowe, SŁYSZĘ NIHILISTYCZNE OTĘPIENIE!!!!:))
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
- Foxhound
- postuje jak opętany!
Kawałek b. dobry. Liczyłem bardziej na rozwinięcie ASOD niż splitu, ale...

- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Brzmienie zbyt bliskie ostatniej Mgły. Dużo bardziej podobało mi się to z "Transfigurations" było mniej oczywiste i takie kurwa w chuj zimne. Czuć było większą różnice. No ale oczywiście nie ma co marudzić... Aranżacyjnie... Miód na zmęczone chłamem uszy! Kto bas nagrywał??
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
Baton
- weteran forumowych bitew
Nowyn numer przesłuchałem raz i myślę, że będzie zajebista płyta, chociaż rzeczywiście rzecz brzmi całkiem "mgliście".
A teraz sobie przypominam ASOD i WOOOOOH, czapki z głów, a głowy z szyj. Taka petarda, wiadomo - i w sumie ciekaw jestem bardzo, czy przeskoczą...
A teraz sobie przypominam ASOD i WOOOOOH, czapki z głów, a głowy z szyj. Taka petarda, wiadomo - i w sumie ciekaw jestem bardzo, czy przeskoczą...
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Mnie się w ogóle tak nie kojarzy. Od początku kawałka słychać KSM.
Generalnie na to wygląda, i tego właśnie chciałem, ale poczekam te parę dni na całość i wtedy zobaczymy.NihilSubSole pisze:Kierunek z Transfiguracji zachowany
'Come the Blessed Madness'
- Biały
- w mackach Zła
Dokładnie, Mgły tam niewiele, tempa bardziej mi się skojarzyły z ostatnim Massemord, fajnie, że nówka wychodzi.
- Mental
to ja jako jedyny napiszę, że nie zrobił na mnie wrażenia ten kawałek.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
- Biały
- w mackach Zła
no ja też nie jestem jakoś totalnie rozpierdolony, zawsze uważałem Mgłę za zespół zdecydowanie lepszy niż KSM, chociaż ten drugi to cały czas bdb granie
-
neuro
- postuje jak opętany!
Brzmienie wydaje się być cieplejsze i bardziej przewietrzone niż na Transfigurations. Cecha imo, nie wada, trudno oczekiwać żeby się powtarzali. Sekcja chodzi pięknie.
Ciekaw jestem całości, jest na co czekać :)
- COFFIN
+ 1 oczywiście. Mam nadzieję, że coś ala:
'Fear and Loathing in Gethsemane'
też się znalazło:)
'Fear and Loathing in Gethsemane'
też się znalazło:)
Ostatnio zmieniony 27-01-2014, 23:20 przez COFFIN, łącznie zmieniany 1 raz.
'Come the Blessed Madness'
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
Podstawowe pytanie: są chórki??
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
taki jest własnie urok dawania wczesniej sampli. nie odkrywa się przecież wszystkich kart, a jedynie zaznacza kierunek płyty.neuro pisze:Brzmienie wydaje się być cieplejsze i bardziej przewietrzone niż na Transfigurations. Cecha imo, nie wada, trudno oczekiwać żeby się powtarzali. Sekcja chodzi pięknie.
"To ashen havens" to utwór ( no i może otwieracz płyty ), który sam bym wybrał właśnie do tej roli - zanim się dowiedziałem o wyborze zespołu
juz sobie wyobrażam, co by było gdyby dać inny song...
brzmienie bardziej przewietrzone? ulala, jeszcze pożałujesz tych słów ;)
- Bloodcult
jak wrzucili sampel do WHTN (IV) to nie byłem do niego przekonany, a cały album okazał się później takim rozpierdolem że mi słów brakuje, więc teraz już dobrze wiem aby nie prorokować tylko cierpliwie poczekać na cały album.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- morbid
- rasowy masterfulowicz
się kupi....Sova pisze:
zamówienia od 1 lutego.
- COFFIN
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Prism zawiera: Flagrum, Devotee, split 7" Szron, Promo 2004, i nigdy nie wydane drugie promo 2004 - dwa utwory z ASOD (Prism i Ma'aseh bereshit) nagrane pod koniec 2004 w starym składzie (z Leatherface).
- morbid
- rasowy masterfulowicz
się kupi...Sova pisze:Prism zawiera: Flagrum, Devotee, split 7" Szron, Promo 2004, i nigdy nie wydane drugie promo 2004 - dwa utwory z ASOD (Prism i Ma'aseh bereshit) nagrane pod koniec 2004 w starym składzie (z Leatherface).
-
neuro
- postuje jak opętany!
Nooo... :) W porównaniu z kawałkami z T. więcej tu powietrza, smolistego i odpowiednio zakwaszonego oczywiście. To nie zarzut ;)Sova pisze: brzmienie bardziej przewietrzone?
Że całość zniszczy to się spodziewam. Generalnie cieszę się jak cholera, dawno na żadną płytę tak bardzo nie czekałem. WHTN wreszcie trochę odpocznie, przez ostatnie dwa latka to u mnie chyba najczęściej katowany materiał był.
- Mental
kurwa... dopiero teraz się zorientowałem, że to już prawie 10 lat od wydania debiutu.
You may raise your chalice of nothing