16.02 Blue Note Poznań
Start 20:00
Bilety: stojące- 30 pln przedsprzedaż/35 pln w dniu koncertu
siedzące- 35 pln przedsprzedaż
do nabycia: Ticketpro, Eventim, eBilet, CIM, Rock Long Luck, Blue Note oraz sieci sklepów Empik, Media Markt i Saturn!
Agencja P.W. Events zaprasza na poznański koncert grupy Variete. Koncert odbędzie się w ramach promocji świeżo wydanej płyty pt.
"Piosenki kolonistów". Jest to pierwsza od pięciu lat płyta zespołu.
Album zaskakuje wielością wykorzystanych stylów muzycznych. Odnaleźć
możemy hipnotyzujący jazz, uliczne hip hopowe rytmy czy dyskretną
elektronikę. Minimalistyczne teksty Grzegorza Kazimierczaka doskonale
oddają ulotność chwili czy kruchość życia, są idealnie dopasowane do
muzyki.
NO KURWA, PIERWSZE SENSOWNY KONCERT TEGO ROKU!!!
Variete - Poznań, Blue Note 16.02.2014
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
- Harlequin
- Oki
- weteran forumowych bitew
Re: Variete - Poznań, Blue Note 16.02.2014
pewnie ktoś idzie - dla jednego Gniewka grać nie będą:)
Ja bym poszedł, ale google maps pokazuje mi 455 kilometrów, najkrótszą drogą. Poczekam, może zagrają gdzieś bliżej.
- Harlequin
No daleko, ale Variete jest na mojej bardzo krótkiej liście kapel, których nie widziałem, a które konicznie chcę zobaczyc, wiec cieszę sie, że sie poszczęściło i grają na miejscu. Obczaj gdzies na ich stronie, może mają jakaś trasę promujaca nowy krązek
28.02.2014 B90 Gdańsk
14.03.2014 Pod Pałacykiem, Wrocław (Piosenki kolonistów live)
15.03.2014 Spiżarnia, Legnica (Piosenki kolonistów live)
28.02.2014 B90 Gdańsk
14.03.2014 Pod Pałacykiem, Wrocław (Piosenki kolonistów live)
15.03.2014 Spiżarnia, Legnica (Piosenki kolonistów live)
- Harlequin
Swietny koncert!
Lord & The Liar jako support nawet sie sprawdził. Dwóch panów, 6 piosenkowych kawałków przupominających troche zniewieściałe The Doors dało rade. Fajny klimacik
Variete grało jakies 80 minut (z 2 bisami). Poleciało sporo nowszych kawałków (bo ich nie znałem, albo nie kojarzyłem) i ku mjemu zaskoczeniu doskonale wypadły one na żywo. Dużo elektroniki, ale przez to całosć nabrała pięknie transowego charakteru. Poezja. Poleciały m.in. "Astry", "Piosenka kolonistów", Paść Sie", "Polska B", "I Znów Ktoś Przestawił Kamienie", "Bohater Liryczny", "Zielonookie Radio Romans", na bis "Klaszczę w Dłonie", "Ku Czerwieni", "Niedziela", "Andy kolorą" (na zakończenie).
Tak czy owak było warto, Kaxmierczak w wybornej formie :)
Lord & The Liar jako support nawet sie sprawdził. Dwóch panów, 6 piosenkowych kawałków przupominających troche zniewieściałe The Doors dało rade. Fajny klimacik
Variete grało jakies 80 minut (z 2 bisami). Poleciało sporo nowszych kawałków (bo ich nie znałem, albo nie kojarzyłem) i ku mjemu zaskoczeniu doskonale wypadły one na żywo. Dużo elektroniki, ale przez to całosć nabrała pięknie transowego charakteru. Poezja. Poleciały m.in. "Astry", "Piosenka kolonistów", Paść Sie", "Polska B", "I Znów Ktoś Przestawił Kamienie", "Bohater Liryczny", "Zielonookie Radio Romans", na bis "Klaszczę w Dłonie", "Ku Czerwieni", "Niedziela", "Andy kolorą" (na zakończenie).
Tak czy owak było warto, Kaxmierczak w wybornej formie :)
-
- zaczyna szaleć
w piątek ruszam do B90 w Gdańsku na Variete, tez cholernie nie mogę się tej kapeli doczekać,
właśnie byłem ciekaw, czy promując nową płytę dziabną coś z początków działalności, widząc co piszesz Harlequin to wiem, że się nie zawiodę, tym bardziej, że B90 to kapitalne miejsce na takiego rodzaju koncerty
właśnie byłem ciekaw, czy promując nową płytę dziabną coś z początków działalności, widząc co piszesz Harlequin to wiem, że się nie zawiodę, tym bardziej, że B90 to kapitalne miejsce na takiego rodzaju koncerty
- Harlequin
Idż, warto, myśle, że nieważne co zagrają to się na żywo obroni. Zabrakło mi, Żydowskiej Piosenki" i 'Pere Lachaise", ale gak czy owak całość brzmi wybornie. Chyba najbardziej odstawał "Bohater Liryczny" z elektrycznym basem