Hmmmm.....Castor pisze:Głos na Dimmu Borgir.
Wolę parodię niż cyrk.

kontra

Aż strach zapytać kto jest kim...
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Hmmmm.....Castor pisze:Głos na Dimmu Borgir.
Wolę parodię niż cyrk.
Gdzie ty widzisz parodię w muzyce DB? Co konkretnie parodiują? Mi się wydaje, że oni, to jednak na serio, a że wychodzi jak wychodzi, to inna kwestia. No chyba, że inaczej rozumiemy słowo parodia.Castor pisze:Głos na Dimmu Borgir.
Wolę parodię niż cyrk.
po takim pojedynku glos jednak na skyrim metal czyli dimmuKurt pisze:Hmmmm.....Castor pisze:Głos na Dimmu Borgir.
Wolę parodię niż cyrk.
![]()
kontra
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Celna uwaga. To juz CoF jest chyba bardziej na luzie - chociaz drazni mnie znacznie bardziej niz DB. Oba zespoly to nieudany zart.Hatefire pisze: Gdzie ty widzisz parodię w muzyce DB? Co konkretnie parodiują? Mi się wydaje, że oni, to jednak na serio, a że wychodzi jak wychodzi, to inna kwestia. No chyba, że inaczej rozumiemy słowo parodia..
To jest pójście na łatwiznę. Jednak jest coś co pozwala zdecydować, choć samym zespołom niewiele to pomogło.Lykantrop pisze:Także udzielając odpowiedzi na pytanie zadane na początku odpowiadam krótko:
JEDEN CHUJ
hcpig pisze:Zawsze bardzo mnie dziwiły takie opinie, właśnie pomimo sporego natężenia symfonii i parapetów akurat na PEM punk ciężkości położony jest na gitarach i perce (blastach), plastik może pobrzmiewać co najwyżej z garów ale wiosła brzmią dosyć mięsiście, riffy są ciekawe podobnie jak solówki (przywodzą na myśl mistrzowsą robotę C.A. Tiedemanna z Arcturus) - ta muzyka jest na tyle ciekawa że doskonale obroniłaby się nawet po wykastorwaniu z orkiestry i klawiszy (nawet chciałbym żeby kiedyś wypuszczono taką wersję), czego nie można powiedzieć o 99% procentach zespołów które używają ich głównie dla 'zatapetowania' swojej gitarowej nędzy.Harlequin pisze:Purititanical cośtam to jeden z najbardziej plastikowych i sztucznych gniotów jaki przychodzą mi na myśl.
Zresztą na PEM nawet klawisze nie wkurwiają a ja na co dzień nie lubię takich patentów, jedynym negatywnym wyjatkiem jest podkład pod refren do Hybrid Stigmata.
OjezuKurt pisze:Hmmmm.....Castor pisze:Głos na Dimmu Borgir.
Wolę parodię niż cyrk.
![]()
kontra
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo