KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: KRIEGSMASCHINE
Te gary sa obledne, jest pare takich momentow, ze szczeka na podlodze. Raz ze mocno nietypowe rytmy, dwa - zajebiscie operuje glosnoscia poszczegolnych uderzen. Jest np. taki moment, w ktorym perkusja ma cos na ksztalt krotkiego echa.
Bebny na WHTN istotnie byly znakomite, ale te tutaj to inny poziom
Edit: w/w moment: Lies of the fathers 4.00
Bebny na WHTN istotnie byly znakomite, ale te tutaj to inny poziom
Edit: w/w moment: Lies of the fathers 4.00
this is a land of wolves now
-
535
Co on, kurwa mać, tam gra? Czy ktoś może to wreszcie ująć w ramy konkretnej nazwy lub choćby przybliżenia? Każdy tylko gary i gary. Pozakładali wory i kaptury. Bawią się w tajemnicę.Riven pisze:... ze mocno nietypowe rytmy...
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Aranżacja, technika - nietuzinkowa sprawa jak na BM. Słychać już po tym jednym udostępnionym kawałku, nie słuchałeś? Jesli pamiętasz, co było na 'WHTN' to to powinno Cie trochę naprowadzić:
Tyle, że teraz jeszcze wyższy poziom.DST pisze:koleś tak popuścił lejce, że ma się wrażenie jakby leciał co chwilę "pod prąd" i momentami wręcz grał na opak. Ciężko wytłumaczyć, ale Ci co posłuchają powinni wiedzieć o co mi chodzi. No i gratuluje przykładania wagi do dynamiki w graniu na bębnach, co jest rzadkością w takim graniu.
'Come the Blessed Madness'
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
Żadna tajemnica - po prostu na pierwszy rzut ucha te garnki zwracają na siebie największą uwagę no.
-
535
Nie. Czytając spazmy, zamówiłem w ciemno. Jak będzie chujowe to wisicie mi trzy dychy.COFFIN pisze:Aranżacja, technika - nietuzinkowa sprawa jak na BM. Słychać już po tym jednym udostępnionym kawałku, nie słuchałeś?
- COFFIN
Nie pożałujesz, spokojnie;) I rzeczywiście może tak być:
Oczywiście liczę na Mare i chyba tylko na nich, bo jakoś nic innego mi do łba na tę chwilę nie przychodzi:)Sova pisze: nr 1 w tym roku a jak ktoś przebije ten album to szacun.
'Come the Blessed Madness'
- Drone
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Nie wkurwiaj mnie nawet ;/Drone pisze:I co taka cisza w temacie? ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- nicram
Oj tam, oj tam. Forume po prostu sprane na przeciętnego Satanistę...
all the monsters will break your heart
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Wszyscy obsrani i na kolanach biją pokłony ;)
Ja dzisiaj dostałem cd, przesłuchałem trzy razy i muszę odpocząć . To nie jest "łatwa" płyta ale już wiadomo, że jest DO-SKO-NA-ŁA !
Ja dzisiaj dostałem cd, przesłuchałem trzy razy i muszę odpocząć . To nie jest "łatwa" płyta ale już wiadomo, że jest DO-SKO-NA-ŁA !
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Riven
- Kontakt:
Enemy of Man wymaga czasu i wielu sumiennych odsluchow. Chociaz tez jestem ciekaw bardziej szczegolowych opinii innych uzytkownikow.
-
535
Bo ja jeszcze nie dostałem swojego egzemplarza. Z góry jednak mogę napisać, że wszystko przerabiane było tysiąc razy, a niejaki Czral dorwał to w 1976.Drone pisze:I co taka cisza w temacie? ;)
- Sova
- rasowy masterfulowicz
heh, mówiłem że nie jest łatwo i przyjemnie, tutaj brak hiciorów znanych z Transfigurations, chociaż riff z Farewell to Grace sobie nucę od dłuższego czasu.
gdy pierwszy raz słyszałem ten album to przyszedł mi do głowy Portal. może nie muzycznie, bardziej odczuciowo.
jesli ludzie nie więdzą co napisać, to sądzę, że M i Darskide są z tego powody zadowoleni
wiadomix, ze sporo osób jeszcze nie dostało tej płyty . z mojej strony zrobiłem co mogłem, poszło dzisiaj kilkadziesiat wysyłek ale nie wszytkie - jak wczoraj zakładałem. zwyczajnie sie nie dało. jutro wysyłam te najnowsze z wpłat wczorajszych i dzisiejszych.
teraz w końcu na spokojnie otwieram flachę i słucham Enemy of man. znam już niby na pamięć a łapię się na tym, ze chuja, nie znam tego albumu. doskonały krążek, który nie powinien się podobać.
gdy pierwszy raz słyszałem ten album to przyszedł mi do głowy Portal. może nie muzycznie, bardziej odczuciowo.
jesli ludzie nie więdzą co napisać, to sądzę, że M i Darskide są z tego powody zadowoleni
wiadomix, ze sporo osób jeszcze nie dostało tej płyty . z mojej strony zrobiłem co mogłem, poszło dzisiaj kilkadziesiat wysyłek ale nie wszytkie - jak wczoraj zakładałem. zwyczajnie sie nie dało. jutro wysyłam te najnowsze z wpłat wczorajszych i dzisiejszych.
teraz w końcu na spokojnie otwieram flachę i słucham Enemy of man. znam już niby na pamięć a łapię się na tym, ze chuja, nie znam tego albumu. doskonały krążek, który nie powinien się podobać.
- manieczki
LITERÓWKA? WĄTPIE czyli w KSM na bębnach gra Adaś, cool.Sova pisze:heh, mówiłem że nie jest łatwo i przyjemnie, tutaj brak hiciorów znanych z Transfigurations, chociaż riff z Farewell to Grace sobie nucę od dłuższego czasu.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- NocnyKomboj
- zaczyna szaleć
Blogoslawieni cisi, albowiem oni posiada Ziemie.Drone pisze:I co taka cisza w temacie? ;)
Dojebany plyt - 9,5/10. Jutro powinno dojsc.
E Pluribus Anus
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
manieczki pisze:LITERÓWKA? WĄTPIE czyli w KSM na bębnach gra Adaś, cool.Sova pisze:heh, mówiłem że nie jest łatwo i przyjemnie, tutaj brak hiciorów znanych z Transfigurations, chociaż riff z Farewell to Grace sobie nucę od dłuższego czasu.
Hahaha
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- Bloodcult
Darski bębnił przecież na kultowej demówce jedynego słusznego gdańskiego Mastiphal:manieczki pisze:LITERÓWKA? WĄTPIE czyli w KSM na bębnach gra Adaś, cool.
- Riven
- Kontakt:
Skoro Adam jest takim multiinstrumentalista, to po co mu w ogole jacys ludzie w Behemoth? I tak na okladkach 15 magazynow jest sam. Swietna perkusja, chyla czola.Bloodcult pisze:Darski bębnił przecież na kultowej demówce jedynego słusznego gdańskiego Mastiphal:manieczki pisze:LITERÓWKA? WĄTPIE czyli w KSM na bębnach gra Adaś, cool.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Przesłuchałem dzisiaj na słuchawkach śledząc teksty z wkładką w rękach i jestem rozjebion zarówno muzycznym jak i tekstowym ładunkiem tej płyty. Behemoth nagrał fajną płytę, ale jak myślę że po tak czarnej rozpaczy (Enemy of Man) mam wskoczyć na jarmark (The Satanist), to wolę się dalej umartwiać Kriegsmaschine.
A bębny tak zagrane jak w "Ascetism and Passion" ostatni raz słyszałem chyba na ... "Lateralus":)
Na obecną chwilę faworytem jest "Farewell to Grace", ale album jest równy.
A bębny tak zagrane jak w "Ascetism and Passion" ostatni raz słyszałem chyba na ... "Lateralus":)
Na obecną chwilę faworytem jest "Farewell to Grace", ale album jest równy.