07.03.14 Kraków - Mgła + Mare + One Tail, One Head +...

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

Re: 07.03.14 Kraków - Mgła + Mare + One Tail, One Head +...

14-02-2014, 08:33

PIoChuUu pisze:
Obczaj sobie sieć POLSKIEGO BUSA. Na trasie Wrocław-Kraków wykosztowałem się 10 pln. Czas przejazdu 3 h z kawałkiem.
Obadałem - jest to nawet ciekawsza opcja jeśli chodzi o wyjazd, ale nie o powrót. Pociąg do Wrocka ze Szczecina wyjeżdża później, autoban jest w Krk o 16.10
'Come the Blessed Madness'
535

14-02-2014, 09:48

Lykantrop pisze:Ale macie problemy, ja tam wsiądę w metro, 5 przystanków i będę na miejscu :) Baj de łej, w Lądku było takie zainteresowanie, że aż musieli zmieniać klub na większy, bo 400 biletów poszło błyskawicznie.
Pięć przystanków w jednym pomieszczeniu z Pakistańczykami? Gdzie się podziały ideały?
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

14-02-2014, 21:01

Na koncert w Lądku ktoś przeznaczył tylko 400 biletów? Nieźle ;)
Czy ktoś z miasta stołecznego z forumowiczów wybiera się na grodu Kraka na konczerto?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

15-02-2014, 08:37

Sybir pisze:Na koncert w Lądku ktoś przeznaczył tylko 400 biletów? Nieźle ;)
Czy ktoś z miasta stołecznego z forumowiczów wybiera się na grodu Kraka na konczerto?
Po prostu w Polsce panuje większa moda na te grupy. W Anglii taki koncert po planetarny ćwiek.Mare znamienite to fakt ,ale chłopcy nagrali pięć kawałków na krzyż i juz kreuje sie ich na chuj wie kogo. Mgła to metalowy kapeć ,słabiak.Szkoda ,że nie zagra KSM.To juz poważna firma.Reszty nie słyszałem nawet pięć minut,głębokie podziemie.
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

15-02-2014, 09:55

Sybir pisze:Na koncert w Lądku ktoś przeznaczył tylko 400 biletów? Nieźle ;)
ja się wybieram i chyba nie tylko ja, ale za niepotwierdzonych nie wypowiadam się
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

15-02-2014, 10:20

aginsiak pisze: Mgła to metalowy kapeć ,słabiak.Szkoda ,że nie zagra KSM.To juz poważna firma
litości. rozumiem, że Mgła nie musi się każdemu podobać, ale to nie znaczy, że można być takim ignorantem.
fakty. zespół Mgła:
1. sprzedaje grube tysiące płyt pomimo znikomej acz świadomej promocji ( kilkanaście tysięcy płyt na wszystkich formatch )
2. gra sporo koncertów rocznie w Europie - w tym na najważniejszych podziemnych BM festiwalach jako jedna z "gwiazd"
3. jest zapraszany na koncerty do Kanady i USA ( że też organizatorom chce i opłaca się wydawać gruby kesz na tego "metalowego kapcia i słabiaka"
4. jest w zainteresowaniu większych, znanych wytwórni
5. winyle tak szybko schodzą, że po krótkim czasie trzeba je ponownie dotłaczać
6. większe, mainstreamowe zespoły chcą aby Mgła grała z nimi koncert/trasy
7. popyt na koncerty u fanów jest tak duży, że bilety wyprzedają się błyskawicznie.
itd.

daj mi przykład, który inny PODZIEMNY zespół NA ŚWIECIE spełnia te kryteria.
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

15-02-2014, 10:31

Akurat zupełnie nie interesuje mnie wymiar komercyjny,szacun za ilości ,nie ma to juz nic wspólnego z podziemiem w takim razie. Chodzi mi tylko i wyłącznie o muzyke i to tylko moja opinia. Według mnie to fajans.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

15-02-2014, 10:40

Czy panicz zna Presence?
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

15-02-2014, 10:42

Czyli wg. Ciebie jeśli zespół sprzedaje tysiące płyt w podziemiu, to nie ma już z podziemiem nic wspólnego?
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

15-02-2014, 10:43

Nie rozmawiam z oszukańcami.
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

15-02-2014, 10:46

Alkoholokaust pisze:Czyli wg. Ciebie jeśli zespół sprzedaje tysiące płyt w podziemiu, to nie ma już z podziemiem nic wspólnego?
Zespół ,który sprzedaje tysiące płyt przestaje byc zespołem podziemnym.To oczywiste. Oczywiście ,że ma cechy wspólne ,bo stamtąd pochodzi.
535

15-02-2014, 10:51

aginsiak pisze:Akurat zupełnie nie interesuje mnie wymiar komercyjny,szacun za ilości ,nie ma to juz nic wspólnego z podziemiem w takim razie. Chodzi mi tylko i wyłącznie o muzyke i to tylko moja opinia. Według mnie to fajans.
Fajans nie, ale mnie także zaskakuje nadmierna czołobitność. Enemy Of Man to przynajmniej klasa wyżej. Będę jeszcze kontynuował eksperyment, może nawet zamówię jakieś płyty?
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

15-02-2014, 10:53

aginsiak pisze:Akurat zupełnie nie interesuje mnie wymiar komercyjny,szacun za ilości ,nie ma to juz nic wspólnego z podziemiem w takim razie. Chodzi mi tylko i wyłącznie o muzyke i to tylko moja opinia. Według mnie to fajans.
tak jak wspominałem, nie polemizuję z gustem. jednak użyłeś takich stwierdzeń od których zęby bolą, więc podałem ci kilka faktów, które obaliły twoje teorie o 'niepowaznym zespole'

co do ilości sprzedanych płyt - to jest jakiś licznik, po którym juz zespół przestaje byc podziemny?
jesli jego płyty wydaje podziemna wytwórnia i są w więkoszości sprzedawane przed podziemne distra - tylko w dużej ilości, to juz nie podziemie? aha.
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

15-02-2014, 11:06

Sova pisze:
tak jak wspominałem, nie polemizuję z gustem. jednak użyłeś takich stwierdzeń od których zęby bolą, więc podałem ci kilka faktów, które obaliły twoje teorie o 'niepowaznym zespole'

co do ilości sprzedanych płyt - to jest jakiś licznik, po którym juz zespół przestaje byc podziemny?
jesli jego płyty wydaje podziemna wytwórnia i są w więkoszości sprzedawane przed podziemne distra - tylko w dużej ilości, to juz nie podziemie? aha.
Ani słowa nie napisałem ,że zespoł jest niepoważny.Jest nawet zbyt poważny ,według mnie.
O czym myślisz pisząc do mnie o podziemnych distrach? Korzystacie z tych samych narzędzi co molochy,tyle,że działacie w pojedynke /kwestia czasu tak sądzę/ i jesteście biedni ,póki co. .Właśnie ,co to jest podziemie w 2014 roku???
Awatar użytkownika
Ołówkiiiii
w mackach Zła

15-02-2014, 11:12

Ouu, biedny Sova :C
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

15-02-2014, 11:18

Po sprzedaniu 17,358 kopii płyty zespół przestaje być podziemny a staję się mainstreamowym trendziarskim gównem, dla którego świat backstage'u świeci pełnym blaskiem. Proste.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

15-02-2014, 11:20

Kogoś tu chyba boli dupa od nadmiaru cebuli
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

15-02-2014, 11:25

aginsiak pisze:
Sova pisze:

Ani słowa nie napisałem ,że zespoł jest niepoważny.Jest nawet zbyt poważny ,według mnie.
O czym myślisz pisząc do mnie o podziemnych distrach? Korzystacie z tych samych narzędzi co molochy,tyle,że działacie w pojedynke /kwestia czasu tak sądzę/ i jesteście biedni ,póki co. .Właśnie ,co to jest podziemie w 2014 roku???
"Mgła to metalowy kapeć ,słabiak.Szkoda ,że nie zagra KSM.To juz poważna firma"

^ to stwierdzenie świadczy o tym, ze uważasz Mgłę za niepoważny zespół.

piszesz, że "Po prostu w Polsce panuje większa moda na te grupy"
bzdura. ich koncerty są zawsze wypełnione na maksa, wszędzie.
w Polsce przed ogłoszeniem krakowskiego koncertu zespoły z Terratur nie były jak to okresliłeś "modne". owszem, miały swoich fanów, ale dopiero teraz jest większe zainteresowanie nimi.

co do podziemia to liczba płyt nie jest ich wyznacznikiem - bo taki Cultes Des Ghoules tez sprzedał juz pewnie kilkanascie tysi swoich wydawnicy ( wliczajac wszystkie nośniki ) a chyba nikt normalny nie stwierdzi, że CDG to nie jest podziemny zespół.
inna sprawa, że pewnie Mgła jak i CDG mają to w dupie, czy ktoś je okresla jako podziemne czy nie.
535

15-02-2014, 11:35

Kurt pisze:Po sprzedaniu 17,358 kopii płyty zespół przestaje być podziemny a staję się mainstreamowym trendziarskim gównem, dla którego świat backstage'u świeci pełnym blaskiem. Proste.
Dla mnie tak.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

15-02-2014, 11:38

Hehe, to zabawne jak relatywnie ludzie podchodzą do podziemia/mainstreamu. Nie dalej jak przedwczoraj oglądałem wywiad z Nergalem (dla cgm.pl), w którym mówił, że Behemoth to nadal totalni "grotołazi" i gdzie ich tam porównywać do mainstreamu ;)
Grrrówno!
ODPOWIEDZ