Duszę Wypuścił / Wędrowcy~Tułacze~Zbiegi
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
Re: Duszę Wypuścił
jeszcze nie rozstrzygnięty?
wywiózł taczkę zaprawy
wykręcił teściowi zęby
wyruchał trzmiela zapałką
wolnomularski telefon zaufania
duszę wypuścił / wypił też zupę
wywiózł taczkę zaprawy
wykręcił teściowi zęby
wyruchał trzmiela zapałką
wolnomularski telefon zaufania
duszę wypuścił / wypił też zupę
Ostatnio zmieniony 14-02-2014, 16:06 przez blindfold, łącznie zmieniany 1 raz.
- Biały
- w mackach Zła
waląc trąbę zszedł
wazektomie tacie zrobił
wacka tłuczkiem zmiażdżył
wora targał zmarłemu
wazektomie tacie zrobił
wacka tłuczkiem zmiażdżył
wora targał zmarłemu
- C./d.a.p.
- świeżak
Wędrowcy, tułacze i zbiegi dokładają wszelkich starań, żeby taśma wyszła w marcu. Razem z taśmą Odrazy.Peebuls pisze:A na kiedy premiera tej taśmy jest przewidziana?
:Dblindfold pisze:wypuścili trynkiewicza zjeby
-
- weteran forumowych bitew
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
:))Plasfodeur pisze:hahaha :Dblindfold pisze: wolnomularski telefon zaufania
Duszę Wypuścił, Wypuścił Też Życie..
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
- C./d.a.p.
- świeżak
Do tego nie doczytałem, a w sumie było najbliżej.Plasfodeur pisze:hahaha :Dblindfold pisze: wolnomularski telefon zaufania
P. blindfold, czekam na maila.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
góry CD-R porosłe. zajebiscie coolNMS 007 ODRAZA "Esperalem tkane" white tape
Za jutro nieznane, za dni rozlane; Za puca czarne, EVVIVA L'ARTE!
OUT SOON!
NMS 008 Wędrowcy~Tułacze~Zbiegi "Kiedy deszcz zaczął padać na zawsze?" red tape
Są daleko stąd, przyjacielu, góry cedrami porosłe, gdzie okrutny przebywa, którego imię ogrom znaczy. Chodź, ubijmy go, przyjacielu ...
OUT SOON!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Rotfl.manieczki pisze:Wędrowcy~Tułacze~Zbiegi
Ps. ktoś, kto wymyślił coś takiego, jak deprecjatywny mianownik liczby mnogiej w języku polskim musiał być kretynem.
'Come the Blessed Madness'
-
Fajnie, że coś będzie nowego. Ale ta Odraza również zapowiada się ciekawie!
Grrrówno!
-
- postuje jak opętany!
Też gram w literaki. Mam ranking w granicach 1900. Żadko używam jednak słownika.
-
O ile to pochodzi od słowa "zbieg" a nie znaczy tego co normalnie znaczą "zbiegi" - miejsce, gdzie zbiegają się itp. itd.COFFIN pisze:Rotfl.manieczki pisze:Wędrowcy~Tułacze~Zbiegi
Ps. ktoś, kto wymyślił coś takiego, jak deprecjatywny mianownik liczby mnogiej w języku polskim musiał być kretynem.
Grrrówno!
- COFFIN
-
To może jakaś forma gwarowa? Nie mówi się tak na ślunsku? Ciężko mi uwierzyć w takiego babola ;)COFFIN pisze:Poprzednie dwa użyte w nazwie raczej to sugerują;)
Grrrówno!
- COFFIN
- mysticcum
- postuje jak opętany!
"Biada nam, zbiegi, żeśmy w czas morowy
Lękliwe nieśli za granicę głowy!"
Lękliwe nieśli za granicę głowy!"
-
-
- zaczyna szaleć
słów kilka o w~t~z wypadaloby w końcu napisać. nie dlatego, że ten materiał dostał mi się jak ziarno kurze z opaską na oczach (szacunek dla wydawcy), tylko dlatego że najnormalniej wart jest chorernie wspomnienia o nim.
nie jest to kontynuacja 'duszę wypuścił' w prostej linii, głównie z powodu brakujacego istotnego elementu jaki cechował ich muzykę. moje początkowe obawy i kręcenie nochalem jednak szybko zostały rozwiane. mamy tu wciąż mistrzowsko zaaranżowane wokale, nawet jakoś tak fragmentarycznie skojarzenia z czwurką urvela mi nasówają. muzycznie za to, to wciąż poczciwy 'wypuszczacz duszy'.
z tym projektem łączy go coś jeszcze, mianowicie spory niedosyt jaki pozostaje na końcu. dlatego zwykle leci sobie kilka razy pod grząd.
a tak w ogóle, to trzy ostatnie wydawnictwa z d-a-p mają wspólny mianownik - chlanie
nie jest to kontynuacja 'duszę wypuścił' w prostej linii, głównie z powodu brakujacego istotnego elementu jaki cechował ich muzykę. moje początkowe obawy i kręcenie nochalem jednak szybko zostały rozwiane. mamy tu wciąż mistrzowsko zaaranżowane wokale, nawet jakoś tak fragmentarycznie skojarzenia z czwurką urvela mi nasówają. muzycznie za to, to wciąż poczciwy 'wypuszczacz duszy'.
z tym projektem łączy go coś jeszcze, mianowicie spory niedosyt jaki pozostaje na końcu. dlatego zwykle leci sobie kilka razy pod grząd.
a tak w ogóle, to trzy ostatnie wydawnictwa z d-a-p mają wspólny mianownik - chlanie
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Fakt ;)
I w ogóle pod wszystkim powyżej mogę się podpisać (oprócz porównań z DP, bo tego projektu mało śłuchałem i raczej nie wpływał na moje oczekiwania ani odbiór), ze zwykle leci sobie kilka razy pod rząd włącznie. Zajebisty, totalnie wciągający w swój świat materiał, a sposób wydania tylko temu sprzyja. Dla mnie rewelacja.
I w ogóle pod wszystkim powyżej mogę się podpisać (oprócz porównań z DP, bo tego projektu mało śłuchałem i raczej nie wpływał na moje oczekiwania ani odbiór), ze zwykle leci sobie kilka razy pod rząd włącznie. Zajebisty, totalnie wciągający w swój świat materiał, a sposób wydania tylko temu sprzyja. Dla mnie rewelacja.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- postuje jak opętany!
Czekamy na sygnał i posłuchamy
-
" onclick="window.open(this.href);return false;
faktycznie niezły odjazd :)
faktycznie niezły odjazd :)
Grrrówno!