MALEVOLENT CREATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

Re: MALEVOLENT CREATION

26-02-2014, 09:28

Zmiany w składzie:
According to Sick Drummer Magazine, drummer Gus Rios has left Florida death metal veterans MALEVOLENT CREATION. He explains in a statement: "After several years, I have decided to part ways permanently with MALEVOLENT CREATION. The simple reason is personal differences.

"I appreciate all of the people I've worked with during my time with the band and want to thank all of them. I'm sure we'll work together again in the future with another band. Most of all, I would like to thank all of the fans who have supported the band! I'm sure you will continue to support."
...reszta kapeli przedstawia sprawę w nieco innym świetle:
We have fired our gay drummer Gus Rios and replaced him with a drummer that can play our songs and is a very famous drummer in death metal.Now we have a drummer that can play our music and play drums on our albums.!!!1 No more fake editing drumming from Gus!!!! Be happy people!!! We have a real drummer again and can play all the music from all our albums again!!!!1
:D
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

26-02-2014, 10:44

Jechanie w prasie bo byłych członkach kapeli było od zawsze słabe i pozostanie słabe. Ich bębniarz zachował klasę, a oni zachowują się jak żenująca banda niedojebów.
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

26-02-2014, 11:22

Czyli przez 4 lata nie przeszkadzalo im, ze na plytach i koncertach odpierdalaja chalture, a nagle zaczelo, lol, co za idioci:)
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-02-2014, 14:41

Przez 4 lata nie potrafili znaleźć pałkera który potrafiłby zagrać ich stare kawałki? Cóż.... Bracia Hoffman jeszcze dłużej nie zauważyli że Glen i Steve to prostaki które nie potrafia grać, więc Phil naprawdę szybko połapał się o co biega.

Ciekawe o co poszło naprawdę.
Maria Konopnicka
zaczyna szaleć

26-02-2014, 16:47

DST pisze:Jechanie w prasie bo byłych członkach kapeli było od zawsze słabe i pozostanie słabe. Ich bębniarz zachował klasę, a oni zachowują się jak żenująca banda niedojebów.
I to nie po raz pierwszy - lubię płyty Malevolent Creation, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że muzycy, którzy tworzą tę kapelę to nieodpowiedzialni idioci...
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

26-02-2014, 17:08

Pteroczłek pisze:Zmiany w składzie:
According to Sick Drummer Magazine, drummer Gus Rios has left Florida death metal veterans MALEVOLENT CREATION. He explains in a statement: "After several years, I have decided to part ways permanently with MALEVOLENT CREATION. The simple reason is personal differences.

"I appreciate all of the people I've worked with during my time with the band and want to thank all of them. I'm sure we'll work together again in the future with another band. Most of all, I would like to thank all of the fans who have supported the band! I'm sure you will continue to support."
...reszta kapeli przedstawia sprawę w nieco innym świetle:
We have fired our gay drummer Gus Rios and replaced him with a drummer that can play our songs and is a very famous drummer in death metal.Now we have a drummer that can play our music and play drums on our albums.!!!1 No more fake editing drumming from Gus!!!! Be happy people!!! We have a real drummer again and can play all the music from all our albums again!!!!1
Nasum

26-02-2014, 19:30

Maria Konopnicka pisze:
DST pisze:Jechanie w prasie bo byłych członkach kapeli było od zawsze słabe i pozostanie słabe. Ich bębniarz zachował klasę, a oni zachowują się jak żenująca banda niedojebów.
I to nie po raz pierwszy - lubię płyty Malevolent Creation, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że muzycy, którzy tworzą tę kapelę to nieodpowiedzialni idioci...

Malevolent Creation to zespół, który nieodłącznie kojarzy mi się z jego liderem, Philem Fascianą, tak jak Peter kojarzy się z Vader, Chuck kojarzył się z Death, czy John z Incantation. Składy zmieniały się jak w pieprzonym kalejdoskopie ale liderzy trwali na posterunku dalej. I jeżeli jakieś wpadki były, to ostatnio namieszał najbardziej Phil, reszta kapeli jakby nieco mniej winna.
Pacjent

15-10-2014, 19:25

http://www.blabbermouth.net/news/malevo ... a-records/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

16-10-2014, 08:49

Najwyższy już czas by spłodzili pełnego długograja. Justin bębnił na jednej z moich ulubionych płyt MC więc liczę że i teraz nie zawiedzie. No i mam nadzieję że nie zdarzy się żadna obsuwa czasowa i album rzeczywiście ujrzy światło dzienne w 2015 roku.

A jeszcze co do fotki - to na tym zdjęciu Brett wygląda niemal jak Rysiek Riedel.... wiem, wiem, głupie skojarzenie...
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

16-10-2014, 09:09

Gdzie oni już nie byli :) jeszcze chyba tylko Earache i Metal Blade zostały do zaliczenia.
Oczywiście czekam na nowa płytę, juz nawet na półce jest zrobione miejsce na cd nr 18 :)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

16-10-2014, 10:27

Nasum pisze: A jeszcze co do fotki - to na tym zdjęciu Brett wygląda niemal jak Rysiek Riedel.... wiem, wiem, głupie skojarzenie...
Nie takie głupie, szczególnie ze Brett miał chyba kiedyś (?) podobne zainteresowania co Rysiek ;)
Nasum

17-10-2014, 16:55

pogodancer pisze:
Gdzie oni już nie byli :) jeszcze chyba tylko Earache i Metal Blade zostały do zaliczenia.
Oczywiście czekam na nowa płytę, juz nawet na półce jest zrobione miejsce na cd nr 18 :)

Mogą wydać ten album gdziekolwiek - byle był dostępny za rozsądne pieniądze. Chciałbym aby przyjechali znów do Polski promując nowy materiał, tyle, żeby Phil był na koncertach tym razem trzeźwy. Niemniej na półce jest już grzane miejsce na nowa płytę.
Pacjent

09-12-2014, 17:39

Robota wre: "Drum tracks for the new Malevolent Creation album are done! Drummer Justin DiPinto crushed it!!!! 10 new M.C. Songs and a couple special tracks for long time M.C. Fans. We can't wait for you all to hear our new Creation!!!!!!"
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

09-12-2014, 17:55

Te ekstra kawałki to chyba będą covery do jakiejs ekstra wersji? Mi tam wystarczą do szczęścia te 10 premierowych.
Nasum

11-12-2014, 18:53

Tak sobie dumam co to też może być wedle Fasciany te specjalne kawałki dla starych fanów... bo jeśli chcą dodać do albumu jakieś starocie z demówek w nowych aranżacjach, to wolałbym, aby nie zaśmiecali tym nowej płyty. A jeśli już tak bardzo chcą uszczęśliwić starych fanów, to niech wymyślą sobie jakąś limitowaną wersję tego albumu, w formacie digi pack z naszywką gratis. Ja mimo całej sympatii do tej załogi tego nie potrzebuję, wystarczy mi nowa muzyka.
Sineater
postuje jak opętany!

11-12-2014, 19:08

Nasum pisze:Tak sobie dumam co to też może być wedle Fasciany te specjalne kawałki dla starych fanów... bo jeśli chcą dodać do albumu jakieś starocie z demówek w nowych aranżacjach, to wolałbym, aby nie zaśmiecali tym nowej płyty. A jeśli już tak bardzo chcą uszczęśliwić starych fanów, to niech wymyślą sobie jakąś limitowaną wersję tego albumu, w formacie digi pack z naszywką gratis. Ja mimo całej sympatii do tej załogi tego nie potrzebuję, wystarczy mi nowa muzyka.
Phil zawsze miał wąty do brzmienia "Stillborn", więc może to będzie ta niespodzianka dla starych fanów.
Nawiasem mówiąc zawsze jak słucham "Stillborn" nie moge wyjść spod wrażenia jaka wspaniała jest to płyta pod każdym względem: wokali, aranżacji i brzmienia.
Nasum

12-12-2014, 19:18

Jeśli chodzi o brzmienie "Stillborn" to krystalicznie czyste to ono nie jest, ale nie rozumiem zarzutów , jakoby ten album miał skopane brzmienie. Zrozumiem jeszcze zarzuty pod adresem "Breeding the spawn", ten album prosi się o to, by nagrać go z cięższym brzmieniem, bardziej mięsistym, jak usłyszałem jak niektórzy kręcą nosem pod adresem "Stillborn", spodziewałem się mniej więcej czegoś podobnego, a tymczasem.... No, może wokale mogłyby brzmieć nieco inaczej, ale w zasadzie zostawiłbym tą płytę w spokoju.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

12-12-2014, 20:25

Przyznam się, że dla mnie osobiście Stillborn robi największe spustoszenie w pieleszach czaszki.
support music, not rumors
Nasum

13-12-2014, 18:04

Dla mnie takim numerem jeden pozostanie chyba "The will to kill", tej płycie po prostu nie potrafię nic zarzucić. Odswierzam sobie teraz dwójkę - i kurde, jak tam są świetnie nagrane i zaaranżowane bębny. Reszta instrumentów tez nie odstaje, ale brzmieniowo to może być wzór dla kolejnych płyt Malevolent.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

08-01-2015, 18:31

dwie bardzo dobre wiadomości :
New Malevolent Creation album is almost finished and a new Hate Plow album will finally be recorded in early 2015!!!!
In a world of compromise...some don't
ODPOWIEDZ