MORBUS CHRON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MORBUS CHRON
Jak ten nowy Morbus Chron, bo mam wypożyczony, ale jeszcze nie słuchałem.
-
- weteran forumowych bitew
To posłuchaj...bo warto. Bardziej progresywnie niż poprzednio, wydaje mi się że jest też prościej i melodyjniej niż na debiucie przez co płyta nabiera klimatu który mi osobiście kojarzy się nieco z ostatnim dokonaniem Tribulation (choć są to odmienne rejony DM). Generalnie jestem rozjebion ich nową płytą.Harlequin pisze:Jak ten nowy Morbus Chron, bo mam wypożyczony, ale jeszcze nie słuchałem.
- Harlequin
Rzeczywiscie ciekawy materiał. Z jednej strony progresywny, z drugiej relatywnie prosty i oszczędny - i właśnie w owej oszczędności doszukiwał bym sie różnic w stosunku do ostatnich płyt Necrovation i Tribulation. Generalnie te spokojne fragmenty podobają mi się, ciekawy klimat ma to wszystko, niekoniecznie brzmi to jak ucieczka w heavy czy nawet rock psychodeliczny, choć pewne naleciałości muzyki przełomu lat 60/70 słychać. Jedyna wadę jaką dostrzegam, to fakt, ze niektóre spokojne fragmenty są troche za bardzo rozwleczone, ale jakos nie razi mnie to. Na pewno bardziej mi sie podoba niz "Sleepers..."Wódka i Piwo pisze:To posłuchaj...bo warto. Bardziej progresywnie niż poprzednio, wydaje mi się że jest też prościej i melodyjniej niż na debiucie przez co płyta nabiera klimatu który mi osobiście kojarzy się nieco z ostatnim dokonaniem Tribulation (choć są to odmienne rejony DM). Generalnie jestem rozjebion ich nową płytą.Harlequin pisze:Jak ten nowy Morbus Chron, bo mam wypożyczony, ale jeszcze nie słuchałem.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Piękna płyta. Odeszli wprawdzie od wpływów Autopsy i nagrali album arcymelodyjny, ale te melodie! Coś czego np. współczesny Opeth może im pozazdrościć. Zero wiochy i nudy jednocześnie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Po pierwszym słuchaniu jestem na nie. Jakies to 'rozmemlane' mi się wydaje... Jeszcze dam szanse, ale nieciekawie to widze.
- Harlequin
Ja nadal podtrzymuję swoje zdanie. Bardo dobra płyta, z ciekawym klimatem i pomysłami, trochę rozwleczona w spokojniejszych partiach. Pewno nie kupie, ale podoba mi sie.
- lucass
Ja jakoś nie mogę strawić tego kursu. brakuje mi tu szaleństwa, tego obłedu z debiutu. Zbyt "prog" jak na moje ucho. Zobaczymy, może wejdzie przy kolejnych razach.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Oki
wierzbową witką:)lucass pisze:Ja jakoś nie mogę strawić tego kursu. brakuje mi tu szaleństwa, tego obłedu z debiutu. Zbyt "prog" jak na moje ucho. Zobaczymy, może wejdzie przy kolejnych razach.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Na poprzedzającej Ep już było słychać Death, a teraz to czego nie słychać? Stoner rock, Celtic Frost, Atheist, szwedzkie, niedobre melodie no i, niestety, plumkanie też jest.
Trzy kawałki słyszałem, z przyjemnością odszczekam, jeśli reszta okaże się bardziej surowa.
Wokale rządzą i tak.
Trzy kawałki słyszałem, z przyjemnością odszczekam, jeśli reszta okaże się bardziej surowa.
Wokale rządzą i tak.
Kerosene keeps me warm.
- nicram
Z tego co tutaj napisano, to dla mnie osobiście może to być płyta roku. Widział ją już ktoś w jakimś sklepie typu MM?
all the monsters will break your heart
-
raczej okaże się bardziej Marillionowa ;)83koper83 pisze:... z przyjemnością odszczekam, jeśli reszta okaże się bardziej surowa.
- Harlequin
Fajnie, że nie wgryzają sie ani we własną, ani tym bardziej w cudzą dupę i próbują kombinowac i stworzyc cos własnego. owsze, troche za duzo tego plumkania, ale w sumie, gdyby ten element troche ukrócić, to naprawdę byłby to bardzo bardzo mocny materiał.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
To premiera już była?nicram pisze:Z tego co tutaj napisano, to dla mnie osobiście może to być płyta roku. Widział ją już ktoś w jakimś sklepie typu MM?
Kerosene keeps me warm.
- Bohdan
łoh, ale fajne to Sweven... Sweden!
- nicram
24 lutego. Jutro się przejdę do MM więc zobaczę na własne oczy, dotknę (mam nadzieję) ran Chrystusowych. :-)83koper83 pisze:To premiera już była?nicram pisze:Z tego co tutaj napisano, to dla mnie osobiście może to być płyta roku. Widział ją już ktoś w jakimś sklepie typu MM?
all the monsters will break your heart
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ano wystartowali ze sprzedażą w poniedziałek. Ja się ciesze, że wcześniej posłuchałem i skasowałem pre-order. Nie na moje zdrowie takie plumkanie...
-
ugłaskali strasznie ten swój styl... zieeew...
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Po tym co tu czytam... zaczynam sie nieco niepokoić. Ale raczej nie powstrzymam się i kupie ;)
-
Wódka i Piwo pisze:To posłuchaj...bo warto. Bardziej progresywnie niż poprzednio, wydaje mi się że jest też prościej i melodyjniej niż na debiucie przez co płyta nabiera klimatu który mi osobiście kojarzy się nieco z ostatnim dokonaniem Tribulation (choć są to odmienne rejony DM). Generalnie jestem rozjebion ich nową płytą.Harlequin pisze:Jak ten nowy Morbus Chron, bo mam wypożyczony, ale jeszcze nie słuchałem.
hmmm,będę badał skoro tak zachwalacie.Pacjent pisze:Piękna płyta. Odeszli wprawdzie od wpływów Autopsy i nagrali album arcymelodyjny, ale te melodie! Coś czego np. współczesny Opeth może im pozazdrościć. Zero wiochy i nudy jednocześnie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Harlequin
Chyba pierwszy tegoroczny album, który zaintrygował mnie na dłużej. I jednak chyba go sobie sprawie. Pacjent prawi dobrze, te plumkajace partie sa naprawdę wysmienite. Płyta pełna kontrastów, dobrych melodii i harmonii, a przede wszystkim pomysłów. I chuj mnie obchodzi, że jest tu mniej mięsa niż na poprzednim krążku, ale przynajmniej niesie za sobą jakąś nową jakość, własną wizję i pomysł.
edit: blackcomp ma na alledrogo digikłaka jakby kto chciał. Ja czekam na żydelpejsa.
edit: blackcomp ma na alledrogo digikłaka jakby kto chciał. Ja czekam na żydelpejsa.