TEITANBLOOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: TEITANBLOOD
po 2 przesłuchaniach - jest mocarnie. brzmienie chyba nawet lepsze niż na jedynce. wykurwisty zamykacz
Hjertet mitt slår i mørket
-
- zaczyna szaleć
COFFIN pisze:No dobra, trzeba sprawdzić któregoś dnia. Jestem ciekawy, jakby 'dzisiaj' wyglądała muzyka Ofermod, gdyby pan wokalista udzielał się tam nadal;)
O bosze, przecież ten cały Ofermod nawet koło Teitanblood nigdy nie stał. To, ze Nasko się tam udzielił po koleżeńsku, nawet nie powinno takich myśli do głowy przywoływać. Ofermod to takie grzeczne granie dla dzieci. Teitanblood to piekło.
Do tematu, "Death" to płyta na którą trzeba będzie posiedzieć, ale ma wszelakie predyspozycje żeby płytą roku zostać. Jeśli ktoś o nowym KSM pisał, ze jest wymagająca to nie wiem co napisze o "Death"?! Ta płyta jest jak otchłań, jak pierwotna lawa która wręcz wtapia w ziemię. Oj, nie mogę doczekać się weekendu, żeby się przy tym odpowiednio zjarać. Chyba z miesiąc z winampa nie wyjmę.
- Block69
- zahartowany metalizator
Piękne echa "Black Magic" w "Cadaver Synod". Jak już nie udzielam się w młynach to jak trafie na ich koncert polece pod scene jak przecinak. Całość wchodzi od razu bez popity jak seta czarnego absyntu i z każdym kolejnym odsłuchem wrażenia są jeszcze mocniejsze. Nie jestem w stanie obronić naszych chłopaków z KSM i MOROWE więc "Death" wskakuje na 1 miejsce 2014r.
PENIS METAL
-
- weteran forumowych bitew
Teitanblood nie koncertuje. Niestety lub stety, ciężko powiedzieć.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- wałach
- rozkręca się
Nie da rady na żywo wykręcić takiego piekła
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
fakmi. ale gęste to diabelstwo. przeraża mnie ta płyta.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
- starszy świeżak
Death to bardziej kontynuacja gęstego Woven Black Arteries niż Seven Chalices. słychać brak udziału Usurpera w tym wszystkim - wszystko wydaje się być bardziej poukładane (choć to może i wada). mniej intr między kawałkami, zauważalnie mocniejszy i szybszy napierdol perkusisty oraz gitary robiące większą ilość gruzu złożyły się na bardziej bezkompromisową płyte. tyle, słucham dalej.
edit: a, płyta nie przeraża tak jak Seven Chalices.
- vicek
zaraz posłucham i sie okaże czy takie to dobre
- Glene
Ja wstrzymuje sie z odsluchem poki nie kupie cd.
Ale co ma do tego Usrurper, ktory nie gra z nimi od czasu splitu z Necros Christos ?NEKROSADIST pisze:Death to bardziej kontynuacja gęstego Woven Black Arteries niż Seven Chalices. słychać brak udziału Usurpera w tym wszystkim - wszystko wydaje się być bardziej poukładane (choć to może i wada). mniej intr między kawałkami, zauważalnie mocniejszy i szybszy napierdol perkusisty oraz gitary robiące większą ilość gruzu złożyły się na bardziej bezkompromisową płyte. tyle, słucham dalej.
-
- starszy świeżak
Usurper brał udział w tworzeniu Seven Chalices i pewnie dlatego słychać tam parę patentów rodem z Proclamation.Glene pisze:Ja wstrzymuje sie z odsluchem poki nie kupie cd.
Ale co ma do tego Usrurper, ktory nie gra z nimi od czasu splitu z Necros Christos ?NEKROSADIST pisze:Death to bardziej kontynuacja gęstego Woven Black Arteries niż Seven Chalices. słychać brak udziału Usurpera w tym wszystkim - wszystko wydaje się być bardziej poukładane (choć to może i wada). mniej intr między kawałkami, zauważalnie mocniejszy i szybszy napierdol perkusisty oraz gitary robiące większą ilość gruzu złożyły się na bardziej bezkompromisową płyte. tyle, słucham dalej.
-
A'propos PROCLAMATION, to zdaje się że NSK udzielał się wokalnie na którejś ich płycie (nie wiem której, nie odrózniam ich w ogóle).
Słucha się tego "Death" ogólnie jak jednego, długiego utworu i widzę w związku z tym pewne analogie do "Enemy of man". Korci mnie żeby założyć peweksowy (?) temat porównawczy, któregoś wieczora chyba tak zrobię, jak już nieco emocje opadną.
Czy ja wiem, "Death" jest mniej więcej tak poukładane jak Siedem Kieliszków - jest konkretna, spójna kompozycja całego albumu, ale w samych utworach - pogrom i chaotyczna sieczka. Może faktycznie wydaje się bardziej ułożona w samych melodiach itp, ale to IMO kwestia brzmienia, przez które po prostu odrobinę więcej słychać.NEKROSADIST pisze:wszystko wydaje się być bardziej poukładane (choć to może i wada)
Słucha się tego "Death" ogólnie jak jednego, długiego utworu i widzę w związku z tym pewne analogie do "Enemy of man". Korci mnie żeby założyć peweksowy (?) temat porównawczy, któregoś wieczora chyba tak zrobię, jak już nieco emocje opadną.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeśli ktoś chciał kontynuacji "Seven Chalices" to tak jak ja rozczarował się.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Ojej. Nie skumałeś, bo nie o porównania mi chodziło. Tobie owszem:death_to_all pisze:O bosze, przecież ten cały Ofermod nawet koło Teitanblood nigdy nie stał.
death_to_all pisze:Ofermod to takie grzeczne granie dla dzieci. Teitanblood to piekło.
Właśnie chodziło mi o to, że dalsza kooperacja na dwa wokale mogła dać zajebisty efekt. To tyle;)death_to_all pisze:To, ze Nasko się tam udzielił po koleżeńsku, nawet nie powinno takich myśli do głowy przywoływać.
'Come the Blessed Madness'
-
- starszy świeżak
jak ktoś chciał kontynuacji Seven Chalices, to ją dostał na Purging Tongues brzmiącej jak bulgoczący kocioł smoły (z dziadem w tle). zresztą to było do przewidzenia - to nie Proca by był brak rozwoju stylu. wystarczy porównać dema, SC i WBA.Pacjent pisze:Jeśli ktoś chciał kontynuacji "Seven Chalices" to tak jak ja rozczarował się.
-
Ma któryś moźe linacza do kawałka w którym udziela się Reifert?
- vicek
no i nowy zespół do obadaniavicek pisze:zaraz posłucham i sie okaże czy takie to dobre
-
- zaczyna szaleć
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
NSK z Teitanblood na wokalu dla zaintersowanych Procą. Zaraz odpalam płytę. Długo czekałem na tę chwilę.
[youtube][/youtube]
NSK z Teitanblood na wokalu dla zaintersowanych Procą. Zaraz odpalam płytę. Długo czekałem na tę chwilę.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- vicek
tzn fajne czy nie???
-
myslalem, ze "przegowno" ma tylko jedno znaczenie