VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: VADER
ostatnio słuchałem znowu De Profundis i Black to the Blind, wciąż ZAJEBIŚCIE lubię, szkoda,że obecne dokonania tego zespołu nie wzbudzają już takich emocji, wieje nudą na kilometr..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Niby jesienna płyta a tu wiosna kwitnie ale to w sumie dobry pomysł, na pewno lepszy niż słuchanie kotletów od Vadera i klocków od behehehe :)lucass pisze:A właśnie zaraz odpale:Dest pisze:no właśnie, przecież można w tym czasie posłuchać ostatniego Satyricon :D
this is a land of wolves now
-
Niby wszystko jest na swoim miejscu, od razu słychać że to Vader, kawałek nie jest ani za długi, ani zbyt rozbudowany, w zasadzie jest prosto i do przodu, ale.... ale nie zaklikało. Albo góra bierze jakieś uprzedzenie do tego zespołu, że wyeksploatowali pewną formułę, albo po prostu ten kawałek jest nudny. Żeby nie było - przesłucham cały album, z kronikarskiego obowiązku, bo może a nóż coś zaskoczy. Na razie jest tak sobie.
- Aron
- postuje jak opętany!
Warto jeszcze tracić czas na produkty firmowane logiem Vader? Ostatni ich długograj jaki słyszałem to The Beast - strasznie miałkie to było, od tamtej pory kładę lachę na ich wytwórczość.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
-
Jak się jest fanem tego zespołu, to pewnie warto, bo jakiś tam poziom cały czas trzymają. Zaskoczeń żadnych nie ma, są odgrzewane kotlety, pomysły się ewidentnie wyczerpują, ale nie odnotowałem żadnego koszmarnego spadku formy. z tym że mnie akurat wystarczają do szczęścia 2, czy tam 3 stare płyty Vader. To nie Immolation żebym czekał na każdy album z wywieszonym jęzorem, niezależnie od tego, że żadnych nowych lądów też już nie odkrywają. :)
-
- weteran forumowych bitew
No coś takiego. Leci ten numer i od razu słychać, że to taki randomowy utwór Vader, wszystko ładnie, tylko... tylko... jakoś tak obojętnie. Jakby istniał cyfrowy generator typowych utworów Vaqder, to mógłby wyplucwłaśnie coś takiego.Nasum pisze:Niby wszystko jest na swoim miejscu, od razu słychać że to Vader, kawałek nie jest ani za długi, ani zbyt rozbudowany, w zasadzie jest prosto i do przodu, ale.... ale nie zaklikało. Albo góra bierze jakieś uprzedzenie do tego zespołu, że wyeksploatowali pewną formułę, albo po prostu ten kawałek jest nudny. Żeby nie było - przesłucham cały album, z kronikarskiego obowiązku, bo może a nóż coś zaskoczy. Na razie jest tak sobie.
Całośc jednakowoż pewnie zbadam, bo Vader lubię, a WTTMR było w miarę ok.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
Heretyk pisze:Jak się jest fanem tego zespołu, to pewnie warto, bo jakiś tam poziom cały czas trzymają. Zaskoczeń żadnych nie ma, są odgrzewane kotlety, pomysły się ewidentnie wyczerpują, ale nie odnotowałem żadnego koszmarnego spadku formy. z tym że mnie akurat wystarczają do szczęścia 2, czy tam 3 stare płyty Vader. To nie Immolation żebym czekał na każdy album z wywieszonym jęzorem, niezależnie od tego, że żadnych nowych lądów też już nie odkrywają. :)
Otóż to. Spadek formy to raczej nie jest, cały czas trzymają jakiś tam wysoki poziom, na koncertach też dają radę, chyba że natrafimy na jakiś słabszy dzień muzyków, odgrzewane kotlety, można zjeść ale czegoś brakuje. Do pełni szczęścia tak naprawdę wystarczą mi 3 pierwsze pełne płyty. Reszta - jak zaskoczy to miło, może być, jak nie to świat się nie skończy.
- Godplayer
- w mackach Zła
Chuj z płytą , smutna prawda jest taka że Vader doszedł już do ściany , a Peter ma za miękki łeb żeby ją przebić . Pomysły skończyły się dawno temu . Ale nie ma tego złego , podobno już niedługo będzie ta pierońska książka o Vader , chyba na żadną płytę nie czekam tak mocno jak na te tomiszcze .
-
A książkę to chyba każdy z chęcią przeczyta, bez względu na to czy obecna kondycja ekipy Petera mu pasuje czy nie. Jakby na to nie patrzeć Vader to spory rozdział nie tylko polskiego death metalu i chyba nikt z tym nie ma zamiaru polemizować - jeśli będzie dobrze napisana to będzie to podejrzewam fascynująca lektura, zwłaszcza jeśli chodzi o początki kariery.
- Aron
- postuje jak opętany!
Sam bym chętnie poczytał jak to Peter pędził pospiesznym z Olsztyna do Warszawy żeby z ksero skorzystać.
W wersji K****** będzie pewnie że to on im kserokopiarkę kupił żeby sobie mogli sami okładki na demo powielać.
W wersji K****** będzie pewnie że to on im kserokopiarkę kupił żeby sobie mogli sami okładki na demo powielać.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
-
tzn mi chodziło o to, że nie było jakiegoś większego spadku w ciągu kilku ostatnich lat, bo jeśli porównywać te ostatnie płyty z De Profundis przykładowo, to nie ma czego zbierać. przepaśćNasum pisze: Otóż to. Spadek formy to raczej nie jest, cały czas trzymają jakiś tam wysoki poziom, na koncertach też dają radę, chyba że natrafimy na jakiś słabszy dzień muzyków, odgrzewane kotlety, można zjeść ale czegoś brakuje. Do pełni szczęścia tak naprawdę wystarczą mi 3 pierwsze pełne płyty. Reszta - jak zaskoczy to miło, może być, jak nie to świat się nie skończy.