Tak, ale dupy chyba nie urwie. Będzie po prostu dobry death metal, taki jaki powinno się grać, co samo w sobie jest już wystarczające, żeby się na nmowy album cieszyć, radować i go oczekiwać. Więc oczekuję!Nasum pisze: Będzie dobra płyta, nie ma innej opcji.
INCANTATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: INCANTATION
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
- zahartowany metalizator
marzy mi sie przetransowiony kolos redefiniujący całą ich dotychczasową twórczość; materiał w klimacie zamykacza z ostatniej przeplatany treściwymi killerami a la "Devoured Death". ale trzeba cieszyć się tym, co jest, choć osobiście mnie zaczyna nudzić ta formuła
-
- mistrz forumowej ceremonii
no to nieźle. ja na przykład uważam, że to najlepsza płyta od czasu Infernal Storm :) takie Decimate Christendom czy tam Primordial Domination nie istnieją przy niejnicram pisze:Te dwa nowe numery są naprawdę o całe lata świetlne od "Vanquish in Vengeance", którą uważam zresztą za najgorsze co wyszło pod szyldem Incantation. Zapowiada się jak widać powrót do zajebistego grania! So good.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Heh, no ja na przykład uwielbiam Decimate Christendom. Obok jedynki, dwójki i The Infernal Storm to moja ulubiona płyta tej załogi. Gusta, guściki...:-)
all the monsters will break your heart
- Rattlehead
Świat jest u schyłku, zgadzam się z Rudym ;)nicram pisze:Te dwa nowe numery są naprawdę o całe lata świetlne od "Vanquish in Vengeance", którą uważam zresztą za najgorsze co wyszło pod szyldem Incantation. Zapowiada się jak widać powrót do zajebistego grania! So good.
support music, not rumors
- NocnyKomboj
- zaczyna szaleć
Mam identyczne zdanie. Mało tego, dla mnie obok Utilitarian to najlepsze co wyszło z metalu w 2012.Heretyk pisze:no to nieźle. ja na przykład uważam, że to najlepsza płyta od czasu Infernal Storm :) takie Decimate Christendom czy tam Primordial Domination nie istnieją przy niejnicram pisze:Te dwa nowe numery są naprawdę o całe lata świetlne od "Vanquish in Vengeance", którą uważam zresztą za najgorsze co wyszło pod szyldem Incantation. Zapowiada się jak widać powrót do zajebistego grania! So good.
E Pluribus Anus
- black breath
- starszy świeżak
"Vanquish in Vengeance" dla mnie jest mistrzowską płytą.
Natomiast nowy album będzie można posłuchać na żywo 12 czerwca we wrocławiu. :D
Natomiast nowy album będzie można posłuchać na żywo 12 czerwca we wrocławiu. :D
- Skaut
Oczywiste jak powietrze. Co tam rudzielce mogą wiedzieć :DHeretyk pisze:no to nieźle. ja na przykład uważam, że to najlepsza płyta od czasu Infernal Storm :) takie Decimate Christendom czy tam Primordial Domination nie istnieją przy niejnicram pisze:Te dwa nowe numery są naprawdę o całe lata świetlne od "Vanquish in Vengeance", którą uważam zresztą za najgorsze co wyszło pod szyldem Incantation. Zapowiada się jak widać powrót do zajebistego grania! So good.
Coś tam było! Człowiek!
-
Baton pisze:Tak, ale dupy chyba nie urwie. Będzie po prostu dobry death metal, taki jaki powinno się grać, co samo w sobie jest już wystarczające, żeby się na nmowy album cieszyć, radować i go oczekiwać. Więc oczekuję!Nasum pisze: Będzie dobra płyta, nie ma innej opcji.
Dokładnie. Nie chce mi się sprzeczać czy ostatnia płyta była lepsza od najlepszych w ich dyskografii czy też była wypadkiem przy pracy i jest najsłabszą. Obydwie strony twierdzą jednak, że dwa zaprezentowane kawałki sa naprawdę dobre, a to znaczy że zespół utrzymał wysoka formę i słabizny na pewno nie dostaniemy. Czekają wszyscy i wszyscy są zgodni, że materiał jest dobry, a to już coś.
- Harlequin
- Block69
- Żułek
tak jest ale poprzedni jednak podobał mi sie bardziejBlock69 pisze:Bardzo mocny strzał.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- zawlekacz
- w mackach Zła
- Harlequin
No na razie po 3 odsłuchach też mogę powiedzieć co najwyżej, że niezły. na pewno słabszy od poprzedniej, jakiś taki ugrzeczniony mnie sie wydaje.
-
Ugrzeczniony? Może jeśli chodzi o brzmienie, troszkę więcej przydałoby się tam brudu, takiego lekkiego niechlujstwa, bo muzycznie ugrzeczniony ten album na pewno nie jest. Jest szorstki, chropowaty, kanciasty - takie mam pierwsze skojarzenia. Na razie nie jestem jeszcze aż tak osłuchany by wydawać ostateczny werdykt, ani tym bardziej porównywać ten krążek z poprzednimi, ale na razie z tego co słyszę, to otrzymałem to co chciałem.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Poprzednia lepsza. Jakaś taka nijaka ta nowa płyta, jak na nich.
The madness and the damage done.
-
W Mysticu pojawił się już nowy Incantation, tak jest, w limitowanej wersji digi.
https://www.mystic.pl/plyty_cd,incantat ... ,20087.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.mystic.pl/plyty_cd,incantat ... ,20087.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
- DST
- rasowy masterfulowicz
Czy tylko mi się wydaje, że początek "Portal Consecration" to bezpośredni cytat z "Entrantment of Evil" z debiutu?
-
Hmmm... może jakieś podobieństwo istnieje, ale nie nazwałbym tego raczej bezpośrednim cytatem.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Jak usłyszałem początek tego numeru to od razu pojawiło się wrażenie, że to już gdzieś było. Automatycznie ściągnąłem z półki "Onward to Golgotha" i po znalezieniu pomyślałem, że fajnie zataczają koło mrugając okiem do odbiorcy. Ale to tylko moje subiektywne odczucie*
*chociaż to jest naprawdę zajebiście podobne:)
*chociaż to jest naprawdę zajebiście podobne:)