Behemoth:Polish Satanist Tour 2014: 02.10-12.10.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Mol
- zahartowany metalizator
Re: Behemoth:Polish Satanist Tour 2014: 02.10-12.10.
a czy w organizacji trasy macza Palce Demonic Records? bedzie flyer z babcia i zupka? prosimy.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
któren?krew pisze:jeszcze jeden zespół z Krakowa dostał od Nergala propozycję ...
Guilty of being right
-
- świeżak
Mniejsza o nazwę, ciekawszy jest powód odmowy Nergalowi. Dziwię sie tym wszystkim supportom na trasach behemoth, że godzą się grać na tak złodziejskich warunkach.
Podejrzewam, że Adam kazał sobie zapłacić od łebka za możliwość zagrania. To jest bezlitosna marketingowa wojna, a nie lizanie się po fujarkach. Hail BEHEMOTH!
-
- świeżak
supporty płacą sobie za wszystko: za dojazdy, za noclegi, jedzenie itd. Normalnie życiowa szansa.
a w wolnych chwilach Ner oferuje leczniczą pościel i cudowne garnki...
- uglak
nie wydaje mi sie zeby to byly takie zle warunki*. raczej odpowiednie do kalibru zespolow.
taki thaw czy mord'a'stigmata nie sa w ogole znane przecietnemu sluchaczowi behemoth, a i na wlasnych koncertach nie robia kokosow. tutaj maja niezla promocje i pewnie wiecej kasy na merchu niz na wlasnych koncertach.
* - z kolei za skurwysynstwo uwazam dodatkowe zarabianie na zespolach branych w trase
taki thaw czy mord'a'stigmata nie sa w ogole znane przecietnemu sluchaczowi behemoth, a i na wlasnych koncertach nie robia kokosow. tutaj maja niezla promocje i pewnie wiecej kasy na merchu niz na wlasnych koncertach.
* - z kolei za skurwysynstwo uwazam dodatkowe zarabianie na zespolach branych w trase
Guilty of being right
-
- postuje jak opętany!
Otóż to, nikt tych supportów na siłę w trasę nie zabiera.
Kwestia, na ile potem udaje im się zdyskontować zdobytą w ten sposób popularność pozostaje bez znaczenia.
Kwestia, na ile potem udaje im się zdyskontować zdobytą w ten sposób popularność pozostaje bez znaczenia.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Cisniemy na warszawe, jak ktos chetny.
- MinT
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Jak co, to promocja satanizmu w Goat City przełożona na poniedziałek.
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
- uglak
szatan w poniedzialki mniej grozny?
Guilty of being right
- SODOMOUSE
obiecujący rebelię tytuł trasy - muzycznie dno i komercja, dla hipsterki black metal...wolę Truppensturm lub Sturmtruppen jak kto woli...
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
- postuje jak opętany!
Byłem wczoraj w Katowicach - raczej towarzysko, bo fanem nie jestem, ale w sumie wszystkiego posłuchałem, no to się podzielę.
Mord`a Stigmata - calkiem nieźle, dobrze ustawieni. Momentami trochę wkurzały te religijne mielizny, ale w sumie przyjemnie się ich słuchało. Fajny finał (nie wiem co za kawałek ale ładnie się rozwijał), jakby częściej tak napierdlalali byłoby lepiej.
Merkabah - niestety słuchałem z końca sali co w przypadku Mega Clubu oznacza straty na jakości. Muzyka fajna, brzmienie dobre, tylko jakoś do tej imprezy nie pasowało jakby. Ale, ludziom się podobało. Zespół do słuchania w nieco bardziej kameralnych warunkach tak myślę i nie na trzeźwo. A ja trzeźwy byłem :(
Tribulation - muzycznie imho najlepszy (metalowy) koncert wieczoru. Nie znałem ich wcześniej, zatem chłonąłem na świeżo. W tych rajtuzach i mejkapie wyglądali jakby się urwali z połowy lat 80, ale napierdalali zdrowo. Była w tym energia, był rokendrol i jakiś taki luz oraz mięso. Fajnie.
Behemoth - no szopka jak to u nich, ale postanowiłem podejść bez uprzedzeń i muzyki słuchać. Trochę przeszkadzało bydło pod sceną, co to za zwyczaje żeby do takiej muzyki młyn rozkręcać, takie zachowania przeszkadzają w religijnym skupieniu i chłonięciu sztuki kurwa. Trzeba było spacyfikować otoczenie i można było posłuchać trochę :) W formie byli dobrej, Adamu się nawet nie zadyszał, tylko brzmienie nieco zbyt hałaśliwe, ale ze mniej więcej środka sali było słychać w porządku. Zdziwiło mnie jak słabo wypadły kawałki z nowej płyty. Taki oraprobora na przykład na płycie da się słuchać, a na żywo w ogóle energii nie miał. O father na bis to smetne pitolenie już było, mialo być chyba podniośle (nawet dumne rogi se przyczepili na okoliczność tego kawałka, ojapierdole :D), a wyszło miętko. Starszy materiał żarł znacznie lepiej. Tak czy siak ten teatrzyk zarzyna u nich muzykę. Ale fanom się chyba podobalo, bo krzyczeli "Behemoth behemoth" i nawet chyba refreny śpiewali.
Edytka - jeszcze postscriptum małe. Duży szacunek się Behemothowi należy za sposób organizacji tej trasy. Bardzo fajny dobór supportów - dobre i różnorodne zespoły, dzięki czemu nawet niefan miał czego posłuchać, i ludzie mieli możliwość poznania rożnych nowych rzeczy. To nie były kiepskie wypełniacze, ani tło dla gwiazdy, tylko dobry jakościowo zestaw. Co ważne, nie było też sytuacji, że gwiazda ma zabrzmieć o klasę lepiej, tu wszyscy mieli możliwość ustawienia się jak chcieli i to było słychać. To świadczy o braku kompleksów. Plus.
Druga sprawa - widać że się do tego swojego widowiska przykładają. Kogoś może ta cala szopka śmieszyć, ale jeżeli ktoś to lubi i na to się nastawia, to dostaje sztukę na poziomie. To chyba świadczy o szacunku dla fanów. Kolejny plus.
Mord`a Stigmata - calkiem nieźle, dobrze ustawieni. Momentami trochę wkurzały te religijne mielizny, ale w sumie przyjemnie się ich słuchało. Fajny finał (nie wiem co za kawałek ale ładnie się rozwijał), jakby częściej tak napierdlalali byłoby lepiej.
Merkabah - niestety słuchałem z końca sali co w przypadku Mega Clubu oznacza straty na jakości. Muzyka fajna, brzmienie dobre, tylko jakoś do tej imprezy nie pasowało jakby. Ale, ludziom się podobało. Zespół do słuchania w nieco bardziej kameralnych warunkach tak myślę i nie na trzeźwo. A ja trzeźwy byłem :(
Tribulation - muzycznie imho najlepszy (metalowy) koncert wieczoru. Nie znałem ich wcześniej, zatem chłonąłem na świeżo. W tych rajtuzach i mejkapie wyglądali jakby się urwali z połowy lat 80, ale napierdalali zdrowo. Była w tym energia, był rokendrol i jakiś taki luz oraz mięso. Fajnie.
Behemoth - no szopka jak to u nich, ale postanowiłem podejść bez uprzedzeń i muzyki słuchać. Trochę przeszkadzało bydło pod sceną, co to za zwyczaje żeby do takiej muzyki młyn rozkręcać, takie zachowania przeszkadzają w religijnym skupieniu i chłonięciu sztuki kurwa. Trzeba było spacyfikować otoczenie i można było posłuchać trochę :) W formie byli dobrej, Adamu się nawet nie zadyszał, tylko brzmienie nieco zbyt hałaśliwe, ale ze mniej więcej środka sali było słychać w porządku. Zdziwiło mnie jak słabo wypadły kawałki z nowej płyty. Taki oraprobora na przykład na płycie da się słuchać, a na żywo w ogóle energii nie miał. O father na bis to smetne pitolenie już było, mialo być chyba podniośle (nawet dumne rogi se przyczepili na okoliczność tego kawałka, ojapierdole :D), a wyszło miętko. Starszy materiał żarł znacznie lepiej. Tak czy siak ten teatrzyk zarzyna u nich muzykę. Ale fanom się chyba podobalo, bo krzyczeli "Behemoth behemoth" i nawet chyba refreny śpiewali.
Edytka - jeszcze postscriptum małe. Duży szacunek się Behemothowi należy za sposób organizacji tej trasy. Bardzo fajny dobór supportów - dobre i różnorodne zespoły, dzięki czemu nawet niefan miał czego posłuchać, i ludzie mieli możliwość poznania rożnych nowych rzeczy. To nie były kiepskie wypełniacze, ani tło dla gwiazdy, tylko dobry jakościowo zestaw. Co ważne, nie było też sytuacji, że gwiazda ma zabrzmieć o klasę lepiej, tu wszyscy mieli możliwość ustawienia się jak chcieli i to było słychać. To świadczy o braku kompleksów. Plus.
Druga sprawa - widać że się do tego swojego widowiska przykładają. Kogoś może ta cala szopka śmieszyć, ale jeżeli ktoś to lubi i na to się nastawia, to dostaje sztukę na poziomie. To chyba świadczy o szacunku dla fanów. Kolejny plus.
-
- postuje jak opętany!
podobalo? i temu krzyczeli 'co to jest' i 'wypierdalac'? Jak dla mnie porazka.neuro pisze:Merkabah - niestety słuchałem z końca sali co w przypadku Mega Clubu oznacza straty na jakości. Muzyka fajna, brzmienie dobre, tylko jakoś do tej imprezy nie pasowało jakby. Ale, ludziom się podobało.
-
- postuje jak opętany!
Lurtz pisze:podobalo? i temu krzyczeli 'co to jest' i 'wypierdalac'? Jak dla mnie porazka.neuro pisze:Merkabah - niestety słuchałem z końca sali co w przypadku Mega Clubu oznacza straty na jakości. Muzyka fajna, brzmienie dobre, tylko jakoś do tej imprezy nie pasowało jakby. Ale, ludziom się podobało.
A to tego nie słyszałem, tam gdzie stałem takich okrzyków nie było, no i widziałem całą widownię zajebaną, się mi zdawało, że jeśli już ktoś stoi i słucha, to nie dlatego że mu się nie podoba :) W okolicy mojej raczej pozytywne opinie przeważały.
- Nerwowy
O to to. Właśnie dlatego trasy Behemoth to jest wydarzenie, bo niezależnie czy lubi się zespół Adama czy nie zawsze jest co zobaczyć a supporty nie są wrzucone na doczepkę a mają możliwość zaprezentować się godnie.Lurtz pisze:Edytka - jeszcze postscriptum małe. Duży szacunek się Behemothowi należy za sposób organizacji tej trasy. Bardzo fajny dobór supportów - dobre i różnorodne zespoły, dzięki czemu nawet niefan miał czego posłuchać, i ludzie mieli możliwość poznania rożnych nowych rzeczy. To nie były kiepskie wypełniacze, ani tło dla gwiazdy, tylko dobry jakościowo zestaw. Co ważne, nie było też sytuacji, że gwiazda ma zabrzmieć o klasę lepiej, tu wszyscy mieli możliwość ustawienia się jak chcieli i to było słychać. To świadczy o braku kompleksów. Plus.
Na Blindead też kiedyś krzyczeli, więc akurat reakcja publiczności Behemoth nie jest zbyt dobry wyznacznikiem ;DDD.Lurtz pisze:podobalo? i temu krzyczeli 'co to jest' i 'wypierdalac'? Jak dla mnie porazka.neuro pisze:Merkabah - niestety słuchałem z końca sali co w przypadku Mega Clubu oznacza straty na jakości. Muzyka fajna, brzmienie dobre, tylko jakoś do tej imprezy nie pasowało jakby. Ale, ludziom się podobało.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- postuje jak opętany!
stali, bo trzymali sobie miejsca na dalsza czesc koncertu :)neuro pisze: A to tego nie słyszałem, tam gdzie stałem takich okrzyków nie było, no i widziałem całą widownię zajebaną, się mi zdawało, że jeśli już ktoś stoi i słucha, to nie dlatego że mu się nie podoba :) W okolicy mojej raczej pozytywne opinie przeważały.
-
- postuje jak opętany!
Słabo trzymali, po pierwszym kawałku Tribulation prawie pod samą scenę wlazlem ;)Lurtz pisze:stali, bo trzymali sobie miejsca na dalsza czesc koncertu :)neuro pisze: A to tego nie słyszałem, tam gdzie stałem takich okrzyków nie było, no i widziałem całą widownię zajebaną, się mi zdawało, że jeśli już ktoś stoi i słucha, to nie dlatego że mu się nie podoba :) W okolicy mojej raczej pozytywne opinie przeważały.
Tymczasem w Poznaniu:
" onclick="window.open(this.href);return false;
:D
- Block69
Uniwersytet Medyczny może odwoływać trasy koncertowe ? :D
PENIS METAL
- uglak
trasy nie, ale imprezy w swoich nieruchomosciach jak najbardziej
Guilty of being right