MORGOTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Re: MORGOTH
ja slucham wlasnie, calkiem to smaczne, lekko ale tylko lekko unowoczesnione - glownie brzmieniowo i perkusyjnie
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
Chyba jeszcze nikt nie kupił bo ta płyta jeszcze nie wyszła. Choć kto wie, ja dziś zakupiłem nową Gojira, której premiera przewidziana jest na 25 czerwca :)H-K44 pisze:Na Allegro jest już "Cursed to Live" (swoją drogą świetny tytuł). Ciekawie się to wydawnictwo zapowiada.
Może ktoś już kupił? Bo ja się właśnie nad tym zastanawiam.
Chyba sobie sprawię tę limitowaną edycję DVD+2CD...
- Mol
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Wiem Maryś, że oficjalnej premiery jeszcze nie było, ale mamy już XXI wiek - różne cuda się dzieją, co się "fizjonomom" nie śniły. A daty premier płytowych to teraz bardzo "elastyczna" kwestia.Maria Konopnicka pisze:Chyba jeszcze nikt nie kupił bo ta płyta jeszcze nie wyszła. Choć kto wie, ja dziś zakupiłem nową Gojira, której premiera przewidziana jest na 25 czerwca :)H-K44 pisze:Na Allegro jest już "Cursed to Live" (swoją drogą świetny tytuł). Ciekawie się to wydawnictwo zapowiada.
Może ktoś już kupił? Bo ja się właśnie nad tym zastanawiam.
Chyba sobie sprawię tę limitowaną edycję DVD+2CD...
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Ja bym chciał się dochrapać `Cursed` na winylu albo chociaż cd z 1 bicia.
Destroy your life for Noisecore!
Właśnie sobie słucham "Cursed" - pierwszego wydania z winyla. Wspaniała płyta. Morgoth jest ponadczasowy - ich muzyka nic się nie postarzała. Muszę sobie tę koncertówkę zakupić - będzie dobry przedsmak przed Brutallem :)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ten album to monolit, to 40 minut muzyki, która wryła mi się w podświadomość, to płyta, która po tylu latach nadal jest w stanie wykrzesać emocje, porywa i obezwładnia, tak jak w chwili, kiedy ujrzała światło dzienne.Maria Konopnicka pisze: Wspaniała płyta. Morgoth jest ponadczasowy - ich muzyka nic się nie postarzała.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Remember Morgoth? Well, they're a German death metal band. They released a couple of albums in the 1990s including Odium. They reformed in 2010, did some shows, released a live album and took a break in 2012. Now they're working on material for a new studio album.
According to the band's Facebook page, "the atmosphere and the creativity within the band have been inspiringly good in these past reunion years since 2011, so naturally new ideas started to come up. As consequence, we decided to take some months off from playing shows and properly focus on songwriting."
Also, apparently the "the results are sounding seriously heavy."
They plan to have a single out before touring with Bolt Thrower in September/October.
According to the band's Facebook page, "the atmosphere and the creativity within the band have been inspiringly good in these past reunion years since 2011, so naturally new ideas started to come up. As consequence, we decided to take some months off from playing shows and properly focus on songwriting."
Also, apparently the "the results are sounding seriously heavy."
They plan to have a single out before touring with Bolt Thrower in September/October.
-
Z jednej strony fajnie, że chłopaki zamierzają spłodzić coś nowego, ale pomny tego jak brzmi nowy Carcass przez który przebrnąć jak na razie nie mogę, wolałbym aby Morgoth też nie zszarpał swojej nazwy i pozostał w mojej pamięci jako bardzo dobry, z naciskiem na sentymentalny - zespół death metalowy. Zobaczyć ich na żywo to jeden z moich mokrych snów, ale posłuchać nowej płyty już niekoniecznie. Zobaczymy jak to wszystko będzie brzmiało jak tylko wypuszczą do sieci jakieś fragmenty.
- Rattlehead
Przepis jest bardzo prosty. Jeśli brzmienie będzie mało"nowoczesne", a kompozycyjnie skserują Cursed lub Odium, powrót będzie można uznać za wielce udany.
support music, not rumors
-
Co do kserowania to bardziej chciałbym Cursed i odrobine Odium. Odium to płyta dobra, ale jakos nie potrafiłem się przez nią nigdy tak do końca przegryźć - coś mi tam nie pasuje, czegoś mi tam brakuje.
- Najprzewielebniejszy
BYLE NIE NOWOCZESNE BRZMIENIE!
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Rattlehead
Odium to jedna z tych płyt, przez które przedzierałem się w pocie czoła, ale jak już jebło to mdlałem przy każdym dźwięku.Nasum pisze:Co do kserowania to bardziej chciałbym Cursed i odrobine Odium. Odium to płyta dobra, ale jakos nie potrafiłem się przez nią nigdy tak do końca przegryźć - coś mi tam nie pasuje, czegoś mi tam brakuje.
Nowoczesnemu brzmieniu mówimy śmiałe i zdecydowane NI!
support music, not rumors
A mi się wydaje, że teraz będą chcieli udowodnić, że nigdy nie współczuli fanatykom, podobnie jak Desultory nigdy nie łyknęło węża...
-
Tak jest, nowoczesnemu brzmieniu jako rycerze Ni mówimy śmiało NI NI Ni!!!! Niektórym kapelom takie brzmienie pasuje, ale w tym przypadku absolutnie nie.Rattlehead pisze:Nowoczesnemu brzmieniu mówimy śmiałe i zdecydowane NI!
- Rattlehead
-
No mi jeszcze ta sztuka się nie udała, aczkolwiek kiedyś zrobię sobie porządny dzień z tą płytą, może zaskoczy, nie spodziewam się że będę mdlał, ale chociaż podskoczy w moim prywatnym rankingu oczko wyżej.Rattlehead pisze:Odium to jedna z tych płyt, przez które przedzierałem się w pocie czoła, ale jak już jebło to mdlałem przy każdym dźwięku.
Natomiast jeśli chodzi o kolejną płytę, czyli "Feel sorry for the fanatic" to mam nadzieję, że chłopaki nie zechcą znów poeksperymentować i pokazać światu jacy są wszechstronni i muzycznie wrażliwi, bo w tym wypadku, ta sztuka im się nie udała.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
O to bym był raczej spokojny.
Ostatnio podczas rozmowy wszedł właśnie temat Carcass i ich powrotu, którego przypadek został wyżej przytoczony. Wniosek kolegi był taki, że nagrali mieszaninę dwóch ostatnich rzeczy z czego on jest bardzo zadowolony, bo to jednak Carcass. Tak samo może być i u nich, tylko że będzie to kompozycja debiutu i dwójki. Mocnemu entuzjaście zapewne się spodoba, innym niekoniecznie. Zresztą, są to spekulacje. Się poczeka, się usłyszy, się oceni.
Przed "Cursed" raczej nie klękam. Lubię, ale nic wybitnego w tym nie słyszę. Resztę niestety znam mono pobieżnie.
Ostatnio podczas rozmowy wszedł właśnie temat Carcass i ich powrotu, którego przypadek został wyżej przytoczony. Wniosek kolegi był taki, że nagrali mieszaninę dwóch ostatnich rzeczy z czego on jest bardzo zadowolony, bo to jednak Carcass. Tak samo może być i u nich, tylko że będzie to kompozycja debiutu i dwójki. Mocnemu entuzjaście zapewne się spodoba, innym niekoniecznie. Zresztą, są to spekulacje. Się poczeka, się usłyszy, się oceni.
Przed "Cursed" raczej nie klękam. Lubię, ale nic wybitnego w tym nie słyszę. Resztę niestety znam mono pobieżnie.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
też tego sie "obawiam", że pójdą w "Pits Of Utumno" a nie w "Feel Sorry...". oba uwielbiam, ale koniunktura jest tylko na pierwsze :)ZłyPan pisze:A mi się wydaje, że teraz będą chcieli udowodnić, że nigdy nie współczuli fanatykom, podobnie jak Desultory nigdy nie łyknęło węża...
-

11 sierpnia EP-ka z dwoma nowymi utworami
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.