No własnie kupiłem rzekomo stare wydanie (takie jak jest na discogs), przy czym na moim krąĄku nie ma "Made In France". Do tego 2 x IFPI, matrix: XLP1CD @@ 10. Owa "10" jakąś inną czcionką tłoczona. Przed matrixem jest jeszcze jakiś znaczek będący chyba logiem MPO. MPO widoczne w zasadzie tylko od strony nadruku.Lykantrop pisze:Z tego co się naszperałem kiedy miałem hype na postpunka to nie. Enyłej, reedycja za grosze się wala, więc nie ma nawet takiej potrzeby :)Harlequin pisze:Czy CD Subhumans - The Day the Country Died było kiedyś bootlegowane ?
Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan
- Lykantrop
Trzeba mieć na uwadze, że reedycji, licencji i dotłoczeń było sporawo. Samego "From the Cradle to the Grave" miałem chyba z 3 stare wydania, a w Restless Rec. na Soho doliczyłem się jeszcze kolejnego. W każdym razie lepsza jakaś stara licencja niż te remastery - tak wyczyszczono strasznie brzmienie, że znika ten chłodny, industrialny klimat.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- weteran forumowych bitew
http://allegro.pl/metallica-the-5-98-e- ... 15528.html" onclick="window.open(this.href);return false; czy to jest pierwsze wydanie czy jakiś el bootlego ?
- Lykantrop
Podesłałem linę gościowi, który prawdopodobnie ma największą w Polsce kolekcję bootów tego girlsbandu i tu cytat: "jest to drugie wydanie z 88 r.,, które wyszło na parę miesięcy przed Garage INC ... ale zdobycie tego pierwszego graniczy obecnie z cudem, bo wycofali to ze sprzedaży zaraz jak tylko to wydali".PureHate pisze:http://allegro.pl/metallica-the-5-98-e- ... 15528.html czy to jest pierwsze wydanie czy jakiś el bootlego ?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Godplayer
- w mackach Zła
To jest najprawdopodobniej ( według Discogs ) pierwsze europejskie wydanie tej płyty na CD z 1987 roku . Są dwie wersje tej płyty , z czystym i zadrukowanym pierścieniem , ta na aukcji to ta z czystym . Ja mam z zadrukowanym i uważam że jest fajniejsza :D . Kupiłem ją w tamtym roku w idealnym stanie i o jakieś 60 zł taniej he he . Aha , ta wersja z czystym pierścieniem była bootlegowana . Szczegóły masz tutaj http://www.discogs.com/Metallica-The-59 ... ase/487995" onclick="window.open(this.href);return false;
A tutaj wersja z zadrukowanym pierścieniem http://www.discogs.com/Metallica-The-59 ... se/3733527" onclick="window.open(this.href);return false;
A czy te dane z Discogs są w 100 procentach prawdziwe to już inna historia ... A epkę uwielbiam , jedna z moich ulubionych .
A tutaj wersja z zadrukowanym pierścieniem http://www.discogs.com/Metallica-The-59 ... se/3733527" onclick="window.open(this.href);return false;
A czy te dane z Discogs są w 100 procentach prawdziwe to już inna historia ... A epkę uwielbiam , jedna z moich ulubionych .
- Godplayer
- w mackach Zła
Garage Inc wypełzło w 1998 więc jakim cudem wydanie z 1988 wyszło kilka miesięcy przed Garade Inc ?Lykantrop pisze:Podesłałem linę gościowi, który prawdopodobnie ma największą w Polsce kolekcję bootów tego girlsbandu i tu cytat: "jest to drugie wydanie z 88 r.,, które wyszło na parę miesięcy przed Garage INC ... .PureHate pisze:http://allegro.pl/metallica-the-5-98-e- ... 15528.html czy to jest pierwsze wydanie czy jakiś el bootlego ?
-
- zaczyna szaleć
Ja mam takie http://www.discogs.com/viewimages?release=3733527" onclick="window.open(this.href);return false;, ale nie ma na dole W. GERMANY, tylko jest wyjebane to W. i jest MADE IN GERMANY. I wyraz GERMANY jest jakby pół minimetra wyżej niż MADE IN, a MADE IN jest dosunięte do GERMANY. Matrix 888 788-2 03 # i po drugiej stronie wyryte MADE IN GERMANY. Sądzę, że ten mój to dodruk wyturlany po zjednoczeniu niemiec po 1990, ale grubo przed 1994. Dysk srebrny do samego otworu. W poligrafii zostało W. GERMANY. Czyli albo jebali dotłoki cd do nadwyżki wkładek, albo tłukli wkładki razem z cd nie zmieniając W.GERMANY. Dziś będę pisał do ULRICHA to się dowiem dokładnie:)
Ja mam za to pytanie takie: CREEPING DEATH / JUMP IN THE FIRE. Bez kodu kreskowego na tyle okładki, adres MUSIC FOR NATIONS, 4TH FLOOR, 8, CARNABY ST, LONDON W1V 1PG. Nad adresem na środku Issued under licence from Megaforce Records Inc. i w rogu małymi MADE IN ENGLAND. W prawym górnym rogu logo MUSIC FOR NATIONS CD 12KUT 112. Na górze loga nie widać tej pionowej białej kreski. Białe litery są w ogóle jakby deko nieostre. Nadruk na cd jest czerwony z matrixem CD12KUT112. Dysk nie jest srebrny do otworu. Czy w matrixie nie powinno być też MPO wbite z małpą, bo nadruk na cd ma MADE IN FRANCE BY MPO. Centralnie nie wiem czy to nie jest pirat. Na discogs i musik sammler nie ma takiego wydania. Mi mój matrix coś nie pasuje - brak tego mpo. Wydania bez kodu kreskowego owszem były. Coś ktoś pomorze? Czy dolny śląsk?
Ja mam za to pytanie takie: CREEPING DEATH / JUMP IN THE FIRE. Bez kodu kreskowego na tyle okładki, adres MUSIC FOR NATIONS, 4TH FLOOR, 8, CARNABY ST, LONDON W1V 1PG. Nad adresem na środku Issued under licence from Megaforce Records Inc. i w rogu małymi MADE IN ENGLAND. W prawym górnym rogu logo MUSIC FOR NATIONS CD 12KUT 112. Na górze loga nie widać tej pionowej białej kreski. Białe litery są w ogóle jakby deko nieostre. Nadruk na cd jest czerwony z matrixem CD12KUT112. Dysk nie jest srebrny do otworu. Czy w matrixie nie powinno być też MPO wbite z małpą, bo nadruk na cd ma MADE IN FRANCE BY MPO. Centralnie nie wiem czy to nie jest pirat. Na discogs i musik sammler nie ma takiego wydania. Mi mój matrix coś nie pasuje - brak tego mpo. Wydania bez kodu kreskowego owszem były. Coś ktoś pomorze? Czy dolny śląsk?
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
-
- zaczyna szaleć
Garage Inc wypełzło w 1998 więc jakim cudem wydanie z 1988 wyszło kilka miesięcy przed Garade Inc ?[/quote]
Pewnie miało być kilkaset miesięcy:)
Pewnie miało być kilkaset miesięcy:)
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
- Godplayer
- w mackach Zła
Moja wygląda dokładnie tak jak ta z linka który wkleiłeś , czyli MADE IN W. GERMANY i wszystkie literki są równiutkie i w równych odstępach od siebie :D . Kod zaklęcia to 888 788 - 2 02 # AV . Trochę niżej wyrżnięte MADE IN W. GERMANY BY PDO . A czy jest to wydanie z 87 czy 92 to nie wiem , najważniejsze że dysk nieporysowany :DObscureband pisze:Ja mam takie http://www.discogs.com/viewimages?release=3733527" onclick="window.open(this.href);return false;, ale nie ma na dole W. GERMANY, tylko jest wyjebane to W. i jest MADE IN GERMANY. I wyraz GERMANY jest jakby pół minimetra wyżej niż MADE IN, a MADE IN jest dosunięte do GERMANY. Matrix 888 788-2 03 # i po drugiej stronie wyryte MADE IN GERMANY.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Olsztyński FROST i materiał 'Poison of Your Thoughts' - czy wyszło to na CD? Pamiętam, że było zapowiadane w Faithless równolegle z CD ASKALON - Armageddon. Askalon się ukazał, a Frosta w życiu nie widziałem na CD.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
edit żeby zamieszania nie robić, to nie płyta tylko tłumaczenia tekstów. Szkoda sensu.
Ostatnio zmieniony 06-06-2014, 22:11 przez manieczki, łącznie zmieniany 1 raz.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- zaczyna szaleć
nie interesuj sie, bo trondu dostanieszmanieczki pisze:Cześć kochane stulejki,
Co to za wydanie jest?
Siakieś z wersji polskie piraty? Bo zgłupiałem jak to zobaczyłem.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
z tego co piwem to cede sie nie ukazalo, mialem tylko tasme promo..knaar pisze:Olsztyński FROST i materiał 'Poison of Your Thoughts' - czy wyszło to na CD? Pamiętam, że było zapowiadane w Faithless równolegle z CD ASKALON - Armageddon. Askalon się ukazał, a Frosta w życiu nie widziałem na CD.
zas Askalona - przytulilbym na cd.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- manieczki
:-(blindfold pisze:nie interesuj sie, bo trondu dostanieszmanieczki pisze: nvm
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- zaczyna szaleć
za pozno, juz dosc namieszałeś. wydawnictwo kagra. dzieki nim mozna bylo spiewac szlagiery po polskiemu podczas golenia pierszego sypiacego sie wąsa. i zapamietaj - urodziles sie martwy!manieczki pisze:edit żeby zamieszania nie robić, to nie płyta tylko tłumaczenia tekstów. Szkoda sensu.

-
- postuje jak opętany!
pierwsze i jedyne, dawno wyprzedane wydanie? ;>
- manieczki
laptop acer
0/10
0/10
-
- zaczyna szaleć
Cześć kochane stulejki? 10/0blindfold pisze:nie interesuj sie, bo trondu dostanieszmanieczki pisze:Cześć kochane stulejki,
Co to za wydanie jest?
Siakieś z wersji polskie piraty? Bo zgłupiałem jak to zobaczyłem.
-
- zaczyna szaleć
:-(manieczki pisze:laptop acer
0/10
ale i tak go lubie. czasami z nim sypiam, wiec może to miłosc?
- Marcin
- postuje jak opętany!
Ech te matrixy, sriksy !
Wpadł w moje łapki CD Isengard - vinterskugge z Deaf rec. 94 rok.
Wszystko cacy i ładnie. Wszystko pięknie. ( RT Germany..., LC...., Made in U.k, barcode itp. )
No właśnie, widnieje matrix p.t. FENRIZ
No w morde...takiego codu m. to nawet discogs.com nie podaje...
Czy ktoś cos...???
Wpadł w moje łapki CD Isengard - vinterskugge z Deaf rec. 94 rok.
Wszystko cacy i ładnie. Wszystko pięknie. ( RT Germany..., LC...., Made in U.k, barcode itp. )
No właśnie, widnieje matrix p.t. FENRIZ
No w morde...takiego codu m. to nawet discogs.com nie podaje...
Czy ktoś cos...???