MORBUS CHRON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MORBUS CHRON
Mnie się ta płyta bardzo podoba, choć czasami mam wrażenie, że są momenty, w których kompozycyjnie nieco przeszarżowali. Mam też wrażenie, że - trochę niepotrzebnie - myślą przewodnią była muzyczna niepokorność, choć paradoksalnie ona mnie najbardziej pociąga w tej płycie. Pozostałe wrażenia bardzo dobre ale do końca nie jestem pewien czy to balansowanie to zawodowy linoskoczek czy też amator po paru głębszych. W każdym razie robi na mnie ta płyta dobre wrażenie.*
*"wrażenie" staje się bardzo głupim słowem kiedy powtarza się go ciągiem ;)
*"wrażenie" staje się bardzo głupim słowem kiedy powtarza się go ciągiem ;)
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nareszcie jakiś głos rozsądku. Ta niepokorność o której wspominasz, mam wrażenie (hehe), że wynika być może ze sposobu komponowania. Płyta zdaje się na wpół improwizowana z takim lekkim jazzowym sznytem.
all the monsters will break your heart
-
Żaden tam rozsądek ;) Zawsze lubiłem deathmetalowe skoki w bok jak Afflicted, Pan - Thy - Monium itd. itp. Trochę więc mnie dziwi tak negatywne przyjęcie tej płyty przez starych wyjadaczy.
Natomiast nie dopatrywałbym się w tej płycie żadnych milowych kroków w żadną ze stron, bo choćby wspomniane przeze mnie kapele robiły to 20+ lat temu.
Natomiast nie dopatrywałbym się w tej płycie żadnych milowych kroków w żadną ze stron, bo choćby wspomniane przeze mnie kapele robiły to 20+ lat temu.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Afflicted słyszę, Dark Millennium również. Ciekawa płytka. Gdzie to w Polsce można wyrwać? Bo na Aledrogo ma tylko ten ściemniacz Drake, który istnieje w kilku osobach.
- nicram
Ja kupiłem w Media Markt. :-) Blackcomp miał też u siebie w bdb cenie.
- moonfire
Dziś też dorwałem w bydgoskim MM. :) I mieli też ostatni Obliteration, więc również kupiłem.
-
Za ile?moonfire pisze:Dziś też dorwałem w bydgoskim MM. :) I mieli też ostatni Obliteration, więc również kupiłem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- moonfire
59 za każden, pewnie taniej o parę złotych bym dostał na Ebayu, ale wolałem poddać się chwili.
-
Zespół zakończył działalność. Bez sensu...
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Ze swoją ostatnią, notabene znakomitą propozycją, nie mieli szans. Gdyby chociaż jakaś sesja w rajstopach i we futrze...Marketingowe miernoty.
-
Masz rację. Jak oni wyglądali i co w ten sposób chcieli osiągnąć?535 pisze:Ze swoją ostatnią, notabene znakomitą propozycją, nie mieli szans. Gdyby chociaż jakaś sesja w rajstopach i we futrze...Marketingowe miernoty.

Ani pół rajstopy, czy kawałka futra i jeszcze upadłe VOLVO - prawdziwy strzał w stopę. Żenada.

- manieczki
To all our friends, fans and supporters over the years. Today marks the end of Morbus Chron. However difficult this decision was to make, the four of us are certain that it is the only right thing to do at this point. There are no hard feelings present at all.
"For every passing day it has become more and more obvious that this band is made up of very different people, with different goals and intentions. We have reached our final crossroad and we simply can't choose the same path anymore.
"We had a fantastic run. The places we have been able to go, both musically and physically, are beyond what we ever hoped for. We are honored to have connected with so many people, and can do nothing but stand in awe when we recall the passion and dedication that you have shown us. These are memories and experiences we will take with us for the rest of our lives.
"Thank you for lending us your ears and sharing this journey with us. Thank you so much
edit: widze, ze juz kol pacjent dal info w temate o reaktywacjach i rozpadach. w sumie nie kasuje posta niech ut tez bedzie :)
"For every passing day it has become more and more obvious that this band is made up of very different people, with different goals and intentions. We have reached our final crossroad and we simply can't choose the same path anymore.
"We had a fantastic run. The places we have been able to go, both musically and physically, are beyond what we ever hoped for. We are honored to have connected with so many people, and can do nothing but stand in awe when we recall the passion and dedication that you have shown us. These are memories and experiences we will take with us for the rest of our lives.
"Thank you for lending us your ears and sharing this journey with us. Thank you so much
edit: widze, ze juz kol pacjent dal info w temate o reaktywacjach i rozpadach. w sumie nie kasuje posta niech ut tez bedzie :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
- nicram
NIEEEEEEE. Jeden z niewielu młodych zespołów death metalowych, który miał jakąś wizję i pomysł na siebie.Pacjent pisze:Zespół zakończył działalność. Bez sensu...
- Najprzewielebniejszy
wokal poszedł do Entombed (bez ad)
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
śmieszne, żałosne, nudne AUTOPSY wannabe, które wymienionym bogom nie dorasta do pięt. tyle w temacie
Nie dość, że w świętą niedzielę zapewne było pite już przed południem, to jeszcze Sweven ewidentnie kolega nie przesłuchał.Heretyk pisze:śmieszne, żałosne, nudne AUTOPSY wannabe, które wymienionym bogom nie dorasta do pięt. tyle w temacie
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
szkoda kapeli podobna sytuacja jak z Alchemyst czy też Karnnarium
In a world of compromise...some don't
- Plastek
- Kontakt:
W końcu głos rozsądku.Heretyk pisze:śmieszne, żałosne, nudne AUTOPSY wannabe, które wymienionym bogom nie dorasta do pięt. tyle w temacie
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!