VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

Re: VADER

20-06-2014, 12:22

Obscureband pisze:
electricwizard pisze:
O przepraszam, to jak będę miał restaurację i taki typ jak ty będzie pod nią rozlewał grochówkę za dwa złocisze to nie mogę złego słowa powiedzieć bo będzie to oznaką braku kultury i skurwysyństwa? Zajebiście...
1. Właścicielem knajpy niestety w tamtym okresie nie był twój idol pan empajer. 2. Właściciel knajpy przed którą płyty były rozprowadzane nigdy nie dawał mi zakazu na żadnym koncercie promować zespół, który w danym momencie nie gra w taj knajpie. 3. Przed wejściem do knajpy w dniu koncertu nie było napisane: ZAKAZ DYSTRYBUCJI PRODUKTÓW NIEZWIĄZANYCH Z WYTWÓRNIĄ EMPAJER A NAWET Z NIĄ ZWIĄZANYCH. 4. Nawet jeśli twojemu idolowi, czyli panu empajerowi przeszkadzało to co robię, to mógł powiedzieć "wypierdalaj" w bardziej kulturalny sposób, a nie wyjeżdżać z takim tekstem przy świadkach z zespołu, który grał na tym koncercie. 5. Jak widać pan empajer lubi wszystkim mówić żeby wypierdalali jeśli ktoś coś robi, powie, zesra się, a może nawet pomyśli nie tak jak on chce. 6. A może po prostu chciał dole? 7. Obok był cpn i sklep to może tam też powinien pójść i kazać wypierdalać ludziom, którzy sprzedają paliwo, jedzenie, szlugi i browary? 8. Po otworzeniu knajpy pamiętaj by na drzwiach i w promieniu kilkunastu metrów wywiesić informacje: ZAKAZ SPRZEDAŻY, DYSTRYBUCJI I PROMOCJI ZESPOŁU OBSCURE ORAZ ROZLEWANIA GROCHÓWY PRZEZ TYPÓW Z TEGOŻ ZESPOŁU. A racji tego, że jestem kulturalny zapytam cię wtedy o dokładne podanie ile wynosi te kilkanaście metrów żeby nie było, że robię ci konkurencję. Jeśli oczywiście będziesz serwował w restauracji grochówę czy płyty.
Jaki ból dupy... czy to właśnie przez niego nie kupiłeś sobie swojego trzeciego Porsche?
The madness and the damage done.
electricwizard
rozkręca się

20-06-2014, 12:36

Obscureband pisze:
1. Właścicielem knajpy niestety w tamtym okresie nie był twój idol pan empajer. 2. Właściciel knajpy przed którą płyty były rozprowadzane nigdy nie dawał mi zakazu na żadnym koncercie promować zespół, który w danym momencie nie gra w taj knajpie. 3. Przed wejściem do knajpy w dniu koncertu nie było napisane: ZAKAZ DYSTRYBUCJI PRODUKTÓW NIEZWIĄZANYCH Z WYTWÓRNIĄ EMPAJER A NAWET Z NIĄ ZWIĄZANYCH. 4. Nawet jeśli twojemu idolowi, czyli panu empajerowi przeszkadzało to co robię, to mógł powiedzieć "wypierdalaj" w bardziej kulturalny sposób, a nie wyjeżdżać z takim tekstem przy świadkach z zespołu, który grał na tym koncercie. 5. Jak widać pan empajer lubi wszystkim mówić żeby wypierdalali jeśli ktoś coś robi, powie, zesra się, a może nawet pomyśli nie tak jak on chce. 6. A może po prostu chciał dole? 7. Obok był cpn i sklep to może tam też powinien pójść i kazać wypierdalać ludziom, którzy sprzedają paliwo, jedzenie, szlugi i browary? 8. Po otworzeniu knajpy pamiętaj by na drzwiach i w promieniu kilkunastu metrów wywiesić informacje: ZAKAZ SPRZEDAŻY, DYSTRYBUCJI I PROMOCJI ZESPOŁU OBSCURE ORAZ ROZLEWANIA GROCHÓWY PRZEZ TYPÓW Z TEGOŻ ZESPOŁU. A racji tego, że jestem kulturalny zapytam cię wtedy o dokładne podanie ile wynosi te kilkanaście metrów żeby nie było, że robię ci konkurencję. Jeśli oczywiście będziesz serwował w restauracji grochówę czy płyty.
Więc płaczesz, że nie zakomunikował Ci w kulturalny sposób żebyś wypierdalał czy dlatego, że nie pozwalał sprzedawać płyt na krzywy ryj pod salą, którą wynajął za swoje pieniądze w celu między innymi promocji zespołu/wytwórni? Nie zamierzam bronić tego kolesia bo ani go nie znam ani mi nie po drodze, mógł całą sprawę załatwić w bardziej kulturalny sposób, ale proszę mi też nie wciskać kitu, że sprzedawanie płyt na krzywy ryj podpinając się pod koncert organizowany przez kogoś innego jest zajebiście cacy i legit. To jest biznes, nie ma tu miejsca na sentymenty i odwoływanie się do tandetnych haseł typu "metalowa brać". Rozumiem jednak, że jesteś rzetelnym i uczciwym człowiekiem, handlując płytami pod salą posiadałeś odpowiednie zezwolenie na tego typu handel, ewidencję sprzedaży oraz podatkową księgę przychodów i rozchodów? Bo jeśtli tak to niejaki empajer nie miał prawa powiedzieć Ci żebyś wypierdalał ze swoimi płytami.
Хороший русский - мертвый русский.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

20-06-2014, 12:48

Już bez jaj, na koncertach nigdy nie widziałem żeby ktoś miał kasę fiskalną (przy handlu płytami z muzyką jest obligatoryjna), sama lewizna idzie.
Tym broniącym Mario współczuję braku wiedzy.
Swoją drogą tekst o "podpinaniu się" masa ok. Sprzedawcy lodów też podpinają się po upał, więc mogą wypierdalać.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

20-06-2014, 13:04

electricwizard pisze: To jest biznes, nie ma tu miejsca na sentymenty i odwoływanie się do tandetnych haseł typu "metalowa brać".
Taki biznes po polsku właśnie. Naprawdę można zarabiać na tej muzyce bez robienia ludzi w chuja i traktowania ludzi jak gówno, a to chyba właśnie o to chodzi w tej dyskusji.
Takie robienie doraźne, bez zastanawiania się co będzie za parę lat.
Zresztą jak można z kolesiem robić jakiekolwiek interesy? Nie można. Przy organizacji Blitzkriegu jak ewentualny sponsor zapytał się go ile Vader płyt sprzedaje to go wyzwał, jak koleś od logówki nie zgodził się z pierdołą nie mającą wpłyt na nic, to też go wyzwał i nie wykupił zleconego projektu. Do mnie kilkanaście maili wysłał z bluzgami po moim artykule o Vaderze w Morbid Noizz, nie mówiąc o tym że z imienia i nazwiska wyzywał mnie w Thrash'em All. Do innych dziennikarzy (m.in. nicrama) słał maile z bluzgami i straszył sądem na niepochlebne recenzje. Jajcarz nie z tej ziemi.

Aha, kolega znalazł coś takiego. Niepotrzebnie tylko wkleił moje zdjęcia, ale uważa, że to o mnie :-)

Obrazek

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
nan
postuje jak opętany!

20-06-2014, 13:13

Wątek na niepogodę znakomity! :D
Awatar użytkownika
Boją_się_nawet_jego_koni
zaczyna szaleć

20-06-2014, 13:33

Z tą fabryką i supermarketem pojechał pięknie. Misantrophic hate supreme supermarket, pogarda i nienawiść, to jest postawa godna Metalowca, a nie jakieś tam wspieranie się i dotykanie.
Obscureband
zaczyna szaleć

20-06-2014, 13:47

Kurt pisze:
Obscureband pisze:
electricwizard pisze:
O przepraszam, to jak będę miał restaurację i taki typ jak ty będzie pod nią rozlewał grochówkę za dwa złocisze to nie mogę złego słowa powiedzieć bo będzie to oznaką braku kultury i skurwysyństwa? Zajebiście...
Jaki ból dupy... czy to właśnie przez niego nie kupiłeś sobie swojego trzeciego Porsche?
Całe szczęście bólu dupy nie było przez lub dzięki panu empajerowi, a jeśli był to tylko przez wysikanie anusem strawionych parówek z biedronki, na które całe szczęście dało radę zarobić dzięki płytom sprzedanym mimo wypierdalaj. Porsze to kupiłem dawno temu i nawet chciałem je sprzedać http://allegro.pl/matchbox-porsche-910-" onclick="window.open(this.href);return false; ... 73720.html. Ale jeśli chcesz wyślę ci za darmo razem z promo OBS. Podaj adres. Wysyłkę biorę na siebie. Poprzedni model został sprzedany, a trzeciego nie miałem zamiaru kupować. Ktoś ci krzywo doniósł.
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
535

20-06-2014, 13:55

krz63 pisze: Swoją drogą tekst o "podpinaniu się" masa ok. Sprzedawcy lodów też podpinają się pod upał, więc mogą wypierdalać.
Leżę i robię pod siebie...Te mistrzostwa mnie wykończą.
535

20-06-2014, 13:58

krz63 pisze:
Aha, kolega znalazł coś takiego. Niepotrzebnie tylko wkleił moje zdjęcia, ale uważa, że to o mnie :-)

Obrazek
Nie chcę się przypierdalać, ale łopatę to byś sobie mógł lepszą sprawić. Kręgosłup masz tylko jeden.
Obscureband
zaczyna szaleć

20-06-2014, 14:00

electricwizard pisze:
Obscureband pisze:
Więc płaczesz, że nie zakomunikował Ci w kulturalny sposób żebyś wypierdalał czy dlatego, że nie pozwalał sprzedawać płyt na krzywy ryj pod salą, którą wynajął za swoje pieniądze w celu między innymi promocji zespołu/wytwórni? Nie zamierzam bronić tego kolesia bo ani go nie znam ani mi nie po drodze, mógł całą sprawę załatwić w bardziej kulturalny sposób, ale proszę mi też nie wciskać kitu, że sprzedawanie płyt na krzywy ryj podpinając się pod koncert organizowany przez kogoś innego jest zajebiście cacy i legit. To jest biznes, nie ma tu miejsca na sentymenty i odwoływanie się do tandetnych haseł typu "metalowa brać". Rozumiem jednak, że jesteś rzetelnym i uczciwym człowiekiem, handlując płytami pod salą posiadałeś odpowiednie zezwolenie na tego typu handel, ewidencję sprzedaży oraz podatkową księgę przychodów i rozchodów? Bo jeśtli tak to niejaki empajer nie miał prawa powiedzieć Ci żebyś wypierdalał ze swoimi płytami.
Dokładnie, płaczę dlatego, że nie powiedział mi tego w kulturalny sposób, jak i przeto że trawy kwitną a kwiaty pachną. W przeciwieństwie do ciebie, twojego idola poznałem osobiście i to przed zajściem, wiedząc już jaką ma opinię u innych muzyków i nie tylko. Płyty były sprzedawane na krzywy ryj bo innego bozia nie dała. Przychody, rozchody i odchody są zaksięgowane. Co prawda nie w zeszycie/książce w twardej oprawie, ale na zwykłych kartkach. Paragony, bilety, rachunki ze skorzystania z płatnych sraczy i inne dowody na poniesione koszta również istnieją. Ja to Chylińskiej i Anal Cunt słucham, więc chyba nie mogę występować jako metalowa brać i takiego też sloganu panu empajerowi nie rzuciłem by dał mi pozwolenie. Książki o VADER nie czytałem bo nie mam, ale przeglądając poprzednie wpisy o tym jak traktowano byłych muzyków, można stwierdzić że pan empajer potrafi każdemu dyplomatycznie powiedzieć "WYPIERDALAJ STĄD", w taki sposób, że dana osoba poczuje podniecenie przed zbliżającą się wyprawą. Nawet jeśli dana osoba dla niego pracowała.
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
535

20-06-2014, 14:30

535 pisze:
krz63 pisze:
Obrazek
Analizując powyższy tekst, trudno się nie zgodzić. Problem w tym, że sympatyczny Pan Autor chciałby używać tych słów pod adresem ludzi, którzy ćwierć wieku temu "nakręcali mu koniunkturę". Jako jeden z tych właśnie gagatków mam (chyba) prawo, gdybym oczywiście widział powód, powiedzieć Panu Mariuszowi, żeby "spierdalał"? Jak Pan myśli Panie Mariuszu?
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

20-06-2014, 14:53

My jesteśmy per ty, bo skoro zaczął maila od słów "ty buraku jebany", to chyba w ten sposób prześliśmy na ty :-)

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
535

20-06-2014, 15:01

Mylisz się. Nie jesteście na "ty", tylko na "ty buraku jebany". Pan Mariusz nie zauważył chyba, że to działa w dwie strony. Nie jestem pewien, czy to lepiej od bycia na "ty chuju złamany".
nan
postuje jak opętany!

20-06-2014, 15:02

Abstrhując od głownego nurtu dyskusji, ujął mnie ostatni akapit wklejonego wstępniaka. "A dla wszystkich malkontentów, w następnym numerze Elysian Fields i On Thorns I Lay" - w magazynie o tytule "Thrash 'em All". Coś jakby: za dwa miechy zaproponujemy gówno dla zapłakanych metalowców z tuszem do rzęs nawet pod napletkiem, ale to dla waszego dobra, wy malkontenci jebani :D
535

20-06-2014, 15:12

To było poniżej pasa. Pierdolę, idę na spacer, bo wątrobę mam tylko jedną.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

20-06-2014, 18:17

nan pisze:Abstrhując od głownego nurtu dyskusji, ujął mnie ostatni akapit wklejonego wstępniaka. "A dla wszystkich malkontentów, w następnym numerze Elysian Fields i On Thorns I Lay" - w magazynie o tytule "Thrash 'em All". Coś jakby: za dwa miechy zaproponujemy gówno dla zapłakanych metalowców z tuszem do rzęs nawet pod napletkiem, ale to dla waszego dobra, wy malkontenci jebani :D
:D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Lykantrop

20-06-2014, 18:34

Gdzie nicram pisał i pod jakim pseudonimem? :D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-06-2014, 18:41

Przez kilka lat pisałem pod imieniem i nazwiskiem dla metalheart.pl. :-))))
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-06-2014, 18:41

http://nastek.pl/subkultury/1625,Z-dzie ... Metal-a-HH" onclick="window.open(this.href);return false; <-- TU. Nicram nie obraź się ;)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
[V]

20-06-2014, 19:13

jest moc. :)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
ODPOWIEDZ