XASTHUR [R.I.P.]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Re: XASTHUR [R.I.P.]
clip do intra? bez sensu
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Judas jest przeciętny, Black Funeral momentami genialny, momentami chujowy.Lykantrop pisze:Judas Iscariot, Black Funeral uważasz za dobre bandy? No bez jajec...
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
W takim razie nie rozumiem muzyki, którą każdy głupi mógłby nagrać jakby mu dali gitare na 2 miesiące i przystawili mikrofon. Powiedzmy sobie szczerze, od Belial Arisen do Waters of Weeping grali taką kaszanę, że można by z tego sklecić jeden ledwie słuchalny album. Debiut jest bardzo przyzwoity, a Vukolak to przepotężna dawka zła. Idą w słuszną stronę, bo nowy numer Choronzon Blood Rite jest po prostu perfekcyjny, tak powinien brzmieć współczesny black metal.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
- w mackach Zła
Mam na sprzedaż Suicide in Dark Serenity jakby ktoś chciał.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Avantgarde Music and Lo-Fi Creatures present:
XASTHUR "Nightmares at Dawn"
Preorders start today, 02/03/2012!

We are offering in bundle sale pack including the album in DIGIPACK edition (strictly limited 100 copies) + T-Shirt!!!
You have the opportunity to order a copy of the digi (normal distribution copies will be in jewelcase) and an exclusive tshirt with album related artwork. Please state desired size while ordering!
Preordering is possible now from the Facebook store here (Bigcartel):
http://avantgardemusic.bigcartel.com/pr ... ack-tshirt
or at :
http://www.loficreatures.com/
or at:
www.sound-cave.com
Shipping plan 26/27 March 2012
XASTHUR "Nightmares at Dawn"
Preorders start today, 02/03/2012!

We are offering in bundle sale pack including the album in DIGIPACK edition (strictly limited 100 copies) + T-Shirt!!!
You have the opportunity to order a copy of the digi (normal distribution copies will be in jewelcase) and an exclusive tshirt with album related artwork. Please state desired size while ordering!
Preordering is possible now from the Facebook store here (Bigcartel):
http://avantgardemusic.bigcartel.com/pr ... ack-tshirt
or at :
http://www.loficreatures.com/
or at:
www.sound-cave.com
Shipping plan 26/27 March 2012
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- HobGoblin
- zaczyna szaleć
Od Nocturnal Poisoning, przez fenomenalny The Funeral of Being, po lekko już nudnawy, choc broniący się jeszcze brzmieniem To Violate the Oblivious, była to świetna jednoosobowa horda. Jednak za najlepsze ich wydawnictwo uważam split z Leviathan. Potem juz niestety Malefic zaczał zjadać swój własny ogon, skutkiem czego przestałem śledzić jego działalność. Dziś X. interesuje mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg.
Ceterum censeo Mosquam delendam esse.
- manieczki
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- świeżak
Bardzo oryginalna muzyka. Wydaje się, że celem tejże jest bycie nudną, przez co emanuje apatyczno-nihilistycznymi przekazami.
Ostatnio zmieniony 21-09-2012, 20:52 przez Krasnadziewka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- świeżak
Że niby ja mam coś wspólnego z tym pagan metalem?
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie to co Nortt, co ? ;)Krasnadziewka pisze:Bardzo oryginalna muzyka. Wydaje się, że celem tejże jest bycie nudną, przez co emanuje apatyczno-nihilistycznymi przekazami.
The madness and the damage done.
-
- świeżak
Mam wrażenie, że Nortt mimo, że również jest odhumanizowany jak Xasthur, stawia na kult siły. Tymczasem Xasthur jest taki mistyczny wręcz, acz uściślając skupia się na mistyce pustki.Kurt pisze:Nie to co Nortt, co ? ;)Krasnadziewka pisze:Bardzo oryginalna muzyka. Wydaje się, że celem tejże jest bycie nudną, przez co emanuje apatyczno-nihilistycznymi przekazami.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie no, czepiam się. W sumie oba zespoły można by spuścić w kiblu, są tak przeraźliwie nudne - bez dorabiania do nich drugiego dna. Malefica cenię za to bardzo za jego udział w Sunn O))) - to mu bardzo wyszło.
The madness and the damage done.
- manieczki

Nocturnal Poisoning is the new band from Malefic after the close of Xasthur. Nocturnal Poisoning is an all acoustic project originally formed in 2010. The debut album, Other Worlds of the Mind, has just been released
- krz63
- weteran forumowych bitew
http://www.arachnophobia.pl/index.php?d ... kaj_opis=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Splity przyszli, po jednej sztuce zostali.
Splity przyszli, po jednej sztuce zostali.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
-
- zaczyna szaleć
-
- postuje jak opętany!
Odświeżyłem sobie ostatniego Xasthura - Portal of Sorrow i jest to bardzo mocna i oryginalna rzecz. Black metalu tu prawie nie ma (zresztą Malefic stopniowo od niego uciekał, aż w końcu założył akustyczne Nocturnal Poisoning). Czasem tylko pojawią się blackowe skrzeki czy perkusja. Zdecydowanie dominuje klawisz, który buduje paranoidalny klimat. W ogóle atmosfera jest tu dość przytłaczająca, a duża w tym zasługa fantastycznych wokali Marissy Nadler.
W ogóle Xasthur ma dość porządną dyskografię. Moim zdaniem trochę niedoceniany projekt, często skreślany przez przypiętą łatkę tzw. depressive czy suicidal black metal. O ile całe te nurty są do spuszczenia w kiblu, to Xasthur operuje zupełnie innymi środkami i stoi kilka klas wyżej. Wracam do słuchania, tym razem świetna Subliminal Genocide. Mam akurat smaka na takie granie.
W ogóle Xasthur ma dość porządną dyskografię. Moim zdaniem trochę niedoceniany projekt, często skreślany przez przypiętą łatkę tzw. depressive czy suicidal black metal. O ile całe te nurty są do spuszczenia w kiblu, to Xasthur operuje zupełnie innymi środkami i stoi kilka klas wyżej. Wracam do słuchania, tym razem świetna Subliminal Genocide. Mam akurat smaka na takie granie.
heykvísl og ofn
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Do Subliminal Genocide włącznie łykam bez popity, wyśmienity projekt.
Na wyszczególnienie zasługuje: To Violate the Oblivious jako album najlepszy.
Defective Epitaph było dla mnie męczące i na siłe. Pozbawione pasji. Nie podobało mi się tak bardzo, że do dzisiaj nie sprawdziłem nowych albumów które wyszły po tym. Pozatym cieżko je kupić.
Na wyszczególnienie zasługuje: To Violate the Oblivious jako album najlepszy.
Defective Epitaph było dla mnie męczące i na siłe. Pozbawione pasji. Nie podobało mi się tak bardzo, że do dzisiaj nie sprawdziłem nowych albumów które wyszły po tym. Pozatym cieżko je kupić.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- postuje jak opętany!
Moje ulubione to właśnie Subliminal Genocide i To Violate the Oblivious. No i podobnie - Defective Epitaph nie siadło mi zupełnie, strasznie rozwleczone i bez polotu.
Bardzo warto sprawdzić 2 ostatnie albumy, black metal jest co prawda ograniczony do minimum na rzecz... no właśnie nie wiadomo czego. Dark ambient? Nie oddaje to tego, co sobie Malefic wymyślił. Ciężko to w jakikolwiek sposób zaszufladkować. W każdym razie bardzo dobrze mi robi ta muzyka i szkoda, że nic już więcej pod tym szyldem nie wyjdzie.
Bardzo warto sprawdzić 2 ostatnie albumy, black metal jest co prawda ograniczony do minimum na rzecz... no właśnie nie wiadomo czego. Dark ambient? Nie oddaje to tego, co sobie Malefic wymyślił. Ciężko to w jakikolwiek sposób zaszufladkować. W każdym razie bardzo dobrze mi robi ta muzyka i szkoda, że nic już więcej pod tym szyldem nie wyjdzie.
heykvísl og ofn