Czy z metalu się wyrasta?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Czy z metalu się wyrasta?
Pewnie, np. jedyną winą ostatniego Marduka jest to że wyszedł kiedy wyszedł a nie że mi się znudziło takie granie, gdybym ułyszał go przed Plague/Rom/Wormwood to bym chyba obsrał zbroję a tak to meeehhh.
Yare Yare Daze
Podstawową wadą tego materiału jest niewątpliwa jego słabość. To nie ma nic wspólnego z wyrastaniem z metalu.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeśli słuchanie metalu nie było powierzchowne, nie zaczęło się z mody, bo taki był trend, albo chciało się pokazać w towarzystwie jakim się nie jest ekstremalnym, to kolega cyferka ma rację - nie wyrasta się.535 pisze:Otóż, kurwa, się nie wyrasta.
-
nie wyrasta się.ale wraca się tylko do klasyki,jakiś sentymentów + tych czterech,pięciu naprawdę zajebistych płyt z metalem które ukazują się co roku..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- COFFIN
No, jak się słuchało za młodu tylko Tiamat, Katatonii, Paradajsów itp, to owszem;)) Poza tym bzdura po całości - co roku wychodzi kilka dużo mocniejszych płyt - takich, że sentymenty mogą spierdalać:-) Tylko trzeba gdzieś indziej szukać.
'Come the Blessed Madness'
-
jak się szuka w lidze spadkowej to pewnie można pogrzebać patykiem w gównie,czemu nie.poza tym nie do mnie te insynuacje z klimatami. ja się wychowałem na master of puppets I reign in blood,howgh!
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- COFFIN
No tak, ale nie zmienia to faktu, że dla Ciebie muzyka zaczyna się i kończy na tym, co na okładkach prasy;) Grunt, że nazwa, nie ważne, że kolejna chujowa płyta - trza się pałować;)
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
K.O.COFFIN pisze:No, jak się słuchało za młodu tylko Tiamat, Katatonii, Paradajsów itp, to owszem;)) Poza tym bzdura po całości - co roku wychodzi kilka dużo mocniejszych płyt - takich, że sentymenty mogą spierdalać:-) Tylko trzeba gdzieś indziej szukać.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
chyba za dużo wypiłeś i nie śledziłeś za bardzo nad czym ja się tutaj pałowałem tutaj na przestrzeni lat a było tego sporo. To ja bym mógł bardziej powiedzieć,że Ty wklejasz tutaj non stop bm łupanke,raz lepszą raz gorszą...COFFIN pisze:No tak, ale nie zmienia to faktu, że dla Ciebie muzyka zaczyna się i kończy na tym, co na okładkach prasy;) Grunt, że nazwa, nie ważne, że kolejna chujowa płyta - trza się pałować;)
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
[youtube][/youtube]manieczki pisze:[youtube][/youtube]
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- COFFIN
Jestem całkowicie trzeźwy, nie wiem skąd ten pomysł. W przeciwieństwie do paru osób CZYTAM to forum i chyba mam dobrą pamięć (nie mówię w tym momencie o Twoich odjazdach w lata zamierzchłe), lecz ogólnie spostrzegam, co pada w temacie o metalu ówczesnym, a tu wylega ogólnie rzecz biorąc - indolencja i śmieszne w sumie narzekanie. Wiesz, nic personalnego oczywiście, bo znam Cię (lol, internetowo nie od wczoraj), ale te Twoje zlewanie, tego co mniej znane odbija się właśnie na Tobie samym.[V] pisze: chyba za dużo wypiłeś i nie śledziłeś za bardzo nad czym ja się tutaj pałowałem tutaj na przestrzeni lat a było tego sporo. To ja bym mógł bardziej powiedzieć,że Ty wklejasz tutaj non stop bm łupanke,raz lepszą raz gorszą...
Btw, Mare, Kaosritual, Dark Sonority, CdG - łupanka?:D
-
Te zespoły nie wywołują u mnie żadnej ekscytacji (Dark Sonority nie znam). Trudno zarzucić indolencję komuś komu ta muzyka towarzyszy od ponad 20 lat, tu chodzi o inne oczekiwania i personalne preferencje, nie czuję się zobligowany do sprawdzania każdej bm nowości która staje się sensacją sezonu, nie mam też nic przeciwko ludziom którzy coś w tym widzą i to wspierają. Według mnie w porównaniu choćby z latami 90tymi metal jest w ciemnej dupie i mi samemu nie jest bynajmniej z tego powodu wesoło, bo jak chcę posłuchać jakichś nowości to nic (albo mało co) mi nie leży. Tyle tylko, że to nie jest marudzenie, bardziej wyśrubowane oczekiwania.COFFIN pisze:Jestem całkowicie trzeźwy, nie wiem skąd ten pomysł. W przeciwieństwie do paru osób CZYTAM to forum i chyba mam dobrą pamięć (nie mówię w tym momencie o Twoich odjazdach w lata zamierzchłe), lecz ogólnie spostrzegam, co pada w temacie o metalu ówczesnym, a tu wylega ogólnie rzecz biorąc - indolencja i śmieszne w sumie narzekanie. Wiesz, nic personalnego oczywiście, bo znam Cię (lol, internetowo nie od wczoraj), ale te Twoje zlewanie, tego co mniej znane odbija się właśnie na Tobie samym.[V] pisze:chyba za dużo wypiłeś i nie śledziłeś za bardzo nad czym ja się tutaj pałowałem tutaj na przestrzeni lat a było tego sporo. To ja bym mógł bardziej powiedzieć,że Ty wklejasz tutaj non stop bm łupanke,raz lepszą raz gorszą...
Btw, Mare, Kaosritual, Dark Sonority, CdG - łupanka?:D
Żeby podsumować, a właściwie spiąć klamrą ten fragment dyskusji, stwierdzam, że bardzo łatwo sprawdzić, czy już się wyrosło z metalu, czy nie. Miarą tego , wbrew pozorom, nie jest setka nowych kapel, czy dwie setki ich "nowych" pomysłów. Wystarczy, włączyć przykładowo...Pleasure To Kill i wszystko jest jasne. Nie trzeba więcej badań. Do tego ginące w partiach Petrozzy nawoływania małżonki "Czy mógłbyś troszeczkę to przyciszyć?". "O co chodzi kochanie? Nie słyszę..."
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
za każdym razem jak włączam Pleasure to kill czuje właśnie tą dziką ekscytację ,magię której próżno szukać na dzisiejszej scenie..to płyty pomniki,nie do wyjebania,beyond space and infinity..
Myślę, że trochę jest tu tęsknoty za tym co nigdy już nie wróci. Obecna muzyka metalowa też daje sporo przyjemności, ale słuchacz już nie ten. Zawsze może powiedzieć "wypierdalać mi tu z tym pitoleniem, bo Sodom, Slayer, czy inny Hellhammer..." Chyba nie ma sensu narzekać. Starego materiału jest tyle, że chyba tylko Maria, poznając jednocześnie wszystkie nowości, jest w stanie to wszystko przesłuchać.
- COFFIN
Na pewno też, ale ja mimo wszystko nie powiedziałbym, że:[V] pisze: tu chodzi o inne oczekiwania i personalne preferencje
Bo istnieje jednak sporo kapel, które jak dla mnie robią obecnie to, co tzw klasyka wtedy. Ba, od jakiegoś czasu zauważyłem, że częściej sięgam po te właśnie.[V] pisze:wraca się tylko do klasyki
W jednym i drugim przypadku wychodzi jednak, że nie wyrośliśmy:D
Ty z pewnością nie. Ha,ha,ha.COFFIN pisze: W jednym i drugim przypadku wychodzi jednak, że nie wyrośliśmy:D
- COFFIN
-
- weteran forumowych bitew
[V] pisze:nie wyrasta się.ale wraca się tylko do klasyki,jakiś sentymentów + tych czterech,pięciu naprawdę zajebistych płyt z metalem które ukazują się co roku..