PANDEMONIUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Obscureband
zaczyna szaleć

Re: PANDEMONIUM

02-07-2014, 08:39

Też wymieniałem tą prawą śrópkę kilka razy bo gwint się po iluś latach na gładki robił. Potem wyczaiłem, że ta sprężyna do śruby była za mocna, za twarda, i wstawiłem taką co jest w długopisach, a śrópkę nasmarowałem by tarcie zmniejszyć. Tak jest lepiej. Mam nadzieję, że te demówki PANA DEMONIUM serio są zgrane jakoś sensownie. Z rehami to różnie może być, ale na taśmie DEVILRI da radę ustawić tak skos by te blachy jak najmniej falowały, tylko trzeba się na tym znać. Ja akurat ostatnio słuchałem z walkmana, śruba w lewo prawo aż zagrało jak najlepiej. A walkman i głowica nie jest pierwszej młodości. Ciekawe czy DEVILRI zgrywane było z nastoletniej wysłużonej taśmy, czy nówki nie śmiganej. Jak z wysłużonej z ustawionym skosem głowicy to dźwięk może być lepszy, niż z nówki która bez skosu była puszczona. A może wprost z taśmy mamy? E, pan empajer by chyba nie dał, bo to...a to nie ten post. Tak czy srak do wydania matexów na CD zgrywanych z kaset trzeba się w chuj przyłożyć. Odpowiednie prędkości taśmy, skosy głowicy, czyste rolki i głowica, najlepiej taśma jak najmniej wyeksploatowana. Tak jak z gitarą. No weź i zacznij grać na niedokładnie nienastrojonej, na zużytych strunach, progach, bez ustawionej menzury. No jak to zabrzmi? Raczej nie najlepiej. Jak na tym DEVILRI z CD znajdę choćby jedną, no dobra 18 fal na blachach to krytyce nie będzie końca. SORRY TAKI MAM SŁUCH I TAKIE RZECZY CORAZ BARDZIEJ MNIE FQRVIAYO...
Andrzeju masz u mnie duży plus za ukręcanie śróp:)
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

02-07-2014, 11:15

Aż se zaraz odpale bootleg cdr z Apokalyptyk Prod, a za trzy tygodnie se porównam z wersją erykową.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Obscureband
zaczyna szaleć

02-07-2014, 12:17

Alkoholokaust pisze:Aż se zaraz odpale bootleg cdr z Apokalyptyk Prod, a za trzy tygodnie se porównam z wersją erykową.
i to je gót ajdija! Ja nie mam niestety DEVILRI na cd. Jak masz we wzmacholu guzik mono-stereo to weź poklikaj na zmianę i jak przy wciśniętym guziku mono będą większe fale na blachach niż na wyciśniętym"stereo", to znaczy że głowica przy zgrywaniu nie była ustawiana, albo była, ale taśma z której robili zrzut może to była kopia kopii, albo była nie poprawnie ustawiona, albo jak wyszło tak wyszło. Ja to wiem z autopsji. Nie mam dyplomu ani certyfikatu na temat poprawnego ustawienia głowicy, ale mówię jak jest. Poza tym niektóre taśmy piratooryginalne były tak nagrane, że idealne wstrzelenie się w najlepszy sound jest niemożliwe. Tam jakaś tolerancja ścieżek jest w miarę najlepsza, ale nie zajebiście najlepsza. Zależy od rzutu nagrania, zjechanych głowic i taśm z których to puszczali. Bo chyba bezpośrednio z cd nie cisnęli kaset, za dużo roboty nagrywać 1:1. Pomijam fakt, że np sroma A jest lepiej nagrana niż BE, albo odwrotnie. A potem na cd masz 10 numerów z których 5 gra z mniejszymi falami, a drugie 5 z większymi, bo tak się kaseta nagrała. Ziom 21 lat temu nagrał mi na wieży SONY na chromówkę nieśmiganą HARMOMY CORRUPTION z cd i kurwa jak ostatnio puściłem tę kasetę to zagrała idealnie. Głowicę moszna w punkt ustawić. Talerze nie falują, nawet jak guzik mono wcisnę. Zostawiam to nagranie, bo tak powinna grać kaseta. A te inne kupne taśmy to raz na jakiś czas się trafiły, że nie falowały. Dla mnie wydanie matexu z kasety byle jak, przypadkiem, jak wyjdzie, to się mija z celem. Każdy może zgrać ze swojej i każdemu pewnie inaczej wyjdzie. A napisz do muzyka czy wytwórni, że słyszysz falujące blachy na płycie. Ilu z nich będzie wiedziało o co chodzi? Pisząc o tych demówkach co wlepiono na cd tak se myślę, czy na prawdę nie moszna było się bardziej postarać, by wyeliminować te fale na etapie kasety z której się puściło do zgrania? Potem ewentualnie jakieś polepszanie na kompie w studio. No jest to wkurwiające jak se puszczę dane demo z taśmy i zagra lepiej niż wydane cd. Dlatego jak ktoś chce wydać jak najlepiej na cd matex z taśmy, już wie do kogo pisać. Przyjeżdżam ze śrubokrętami na koszt wydafcy, mózyka i zaczynamy próby nagrania. Taki będę cwaniak! HAHA!
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-07-2014, 18:51

Alkoholokaust pisze:Aż se zaraz odpale bootleg cdr z Apokalyptyk Prod, a za trzy tygodnie se porównam z wersją erykową.
Wydanie Devilri/The Ancient Catatonia nie jest CDrami, tylko tłoczonymi CD. Wiem, bo mam.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

03-07-2014, 18:57

Ale ja miałem na myśli zupełnie inne wydanie.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
nicram

03-07-2014, 18:59

Unholy Bible of Polish Death Metal? Zapomniałem o tym. Tak to CDr :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

03-07-2014, 19:20

Dokładnie :)
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
trup

10-07-2014, 11:14

Widzę, że panny są miłośniczkami talentu Szymona :)
Tak bezczelnie podjebać grafikę :D
Obrazek
All-female thrash/death metal band Labei Ritual
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

21-09-2015, 18:05

czy na fali aktualnych wznowien Pandemonium ktos pomysli o Domain i tym albumie??

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
SOWIX666
postuje jak opętany!

21-09-2015, 20:34

Analripper pisze:czy na fali aktualnych wznowien Pandemonium ktos pomysli o Domain i tym albumie??

[youtube][/youtube]
Dołączam do chóru, ale dokładam kolejne zwrotki i zapytuję o wszystkie Domain materiały.
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

21-09-2015, 20:46

Również się dołącze do próśb, bo debiut Domain to chyba mój ulubiony Pandemonium.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

21-09-2015, 20:55

To Wy sobie czekajcie na wznowienia, a ja wciskam PLAY :)

Obrazek
Awatar użytkownika
zinoteka
zaczyna szaleć
Kontakt:

23-09-2015, 09:24

Alkoholokaust pisze:Również się dołącze do próśb, bo debiut Domain to chyba mój ulubiony Pandemonium.

dla mnie najlepszy From Oblivion, Whispered in the Dark!!!
////// ZINOTEKA //////
Index Librorum Prohibitorum
http://www.zinoteka.com.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

23-09-2015, 20:46

knaar pisze:To Wy sobie czekajcie na wznowienia, a ja wciskam PLAY :)

Obrazek
Dwie pierwsze czyta Ci odtwarzacz bez problemów?
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

23-09-2015, 21:05

Słuchałem je pierwszy raz na obecnym odtwarzaczu (wcześniej przez te kilka lat od wydania na 3 innych) i nie miałem problemów. Bardziej martwiłem się o Gat Etemni, bo to CRr, a nie słuchałem tego ze 3 lata. Na szczęście nic się złego nie dzieje z tym krążkiem.
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

23-09-2015, 21:54

Ja miałem z tymi płytami różne przygody. Jeden odtwarzacz czytał, drugi nie w trzeci przeskakiwało. Nadal tak jest. Płyty bez rys. Dodatkowo na okładkę 1 wylałem kiedyś piwo i wygląda teraz jak gówno. :)
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

28-10-2016, 10:26

reedka DOMAIN - Pandemonium z Old Temple

http://allegro.pl/domain-pandemonium-re ... 62998.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gotyk
zaczyna szaleć

28-01-2017, 17:37

[youtube][/youtube]
Nowe video do premierowego utworu "Unholy Essence" z nadchodzącego nowego albumu "Nihilist"
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

28-01-2017, 18:28

czarna hostia, darcie Biblii i sztuczne czaszki...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

29-01-2017, 12:15

Taki sobie ten kawałek. Ogolnie, to dziwne rzeczy dzieją się w tym zespole. Podobno Paweł nagrał główne wokale tylko do dwóch numerów, koncertów z nimi nie gra, bo brak czasu, no dziwne to jakieś.
ODPOWIEDZ