PESTILENCE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zahartowany metalizator
Re: PESTILENCE
najpewniej problem lezy najblizej, czyli w wadliwych glosnikach - ewentualnie w niedopuszczalnie obnizonych basach ;)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Autopsy, Atheist, Gorefest, Atrocity (US), Nausea, Armagedon, Gorguts, Master, Loudblast, Mercyless, Sorcery, Deceased, Exmortis, Hellwitch, Thanatos.535 pisze:Skrajność? W jakim sensie? Przecież to bardzo zasadne pytanie. Ile jest kapel nagrywających w latach osiemdziesiątych, które przyjebały równie mocno w ostatnich latach, w tak skostniałym gatunku jak śmierć metal? Ja z czystym sumieniem mogę pomyśleć o dwóch.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
i Cannibal Corpse, i Asphyx, i co dalej?Pacjent pisze:Autopsy, Atheist, Gorefest, Atrocity (US), Nausea, Armagedon, Gorguts, Master, Loudblast, Mercyless, Sorcery, Deceased, Exmortis, Hellwitch, Thanatos.535 pisze:Skrajność? W jakim sensie? Przecież to bardzo zasadne pytanie. Ile jest kapel nagrywających w latach osiemdziesiątych, które przyjebały równie mocno w ostatnich latach, w tak skostniałym gatunku jak śmierć metal? Ja z czystym sumieniem mogę pomyśleć o dwóch.
-
i pewnie niewiele więcej, ale tych, którzy nagrywali death metal w latach 80-tych i robią to nadal jest niewielu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
No ale kilku jeszcze żyje i nagrywają płyty, a nazwy jakoś nie padają. Dlaczego?
-
Bo nie potrafią, bo są tylko produktem-marką (np. Vader), ale z tych starszaków granie nie wychodzi mniejszości.535 pisze:No ale kilku jeszcze żyje i nagrywają płyty, a nazwy jakoś nie padają. Dlaczego?
- manieczki
PESTILENCE – THE DYENTRY PENANCE cult demos from 1987 remasterd by Dan Swano
http://vicrecords.com/shop/index.php?id ... er=product" onclick="window.open(this.href);return false;
http://vicrecords.com/shop/index.php?id ... er=product" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ascetic
I po co zamieszcza? Skąd kasę brać, a może inaczej jak przekonać szanowną małżowinę, że Pastilence jest ważniejsze od 125 motka włóczki? co oczy nie widzą tego sercu nie żal, jak powiedziała jedna co mnie waliła w rogi -:)manieczki pisze:PESTILENCE – THE DYENTRY PENANCE cult demos from 1987 remasterd by Dan Swano
lys på slutten av lys
- manieczki
Zamieszczam moj drogi, szanowny uzyszkodniku, bo to jest moja forma "odwyku" od zanabywania plytuw :) Se przejrze, popatrze, wrzuce na masterfuja i juz mi lzej tak jak ksiedzu Charmasie po zamieszaniu kakalka.Ascetic pisze:I po co zamieszcza? Skąd kasę brać, a może inaczej jak przekonać szanowną małżowinę, że Pastilence jest ważniejsze od 125 motka włóczki? co oczy nie widzą tego sercu nie żal, jak powiedziała jedna co mnie waliła w rogi -:)manieczki pisze:PESTILENCE – THE DYENTRY PENANCE cult demos from 1987 remasterd by Dan Swano
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ascetic
"uzyszkodniku" na tym się skoncentrowałem w Twojej wypowiedzimanieczki pisze:Zamieszczam moj drogi, szanowny uzyszkodniku, bo to jest moja forma "odwyku" od zanabywania plytuw :) Se przejrze, popatrze, wrzuce na masterfuja i juz mi lzej tak jak ksiedzu Charmasie po zamieszaniu kakalka.Ascetic pisze:I po co zamieszcza? Skąd kasę brać, a może inaczej jak przekonać szanowną małżowinę, że Pastilence jest ważniejsze od 125 motka włóczki? co oczy nie widzą tego sercu nie żal, jak powiedziała jedna co mnie waliła w rogi -:)manieczki pisze:PESTILENCE – THE DYENTRY PENANCE cult demos from 1987 remasterd by Dan Swano
teraz oczekuje wyjaśnienia co pod tym pojęciem się mieści
następnie się zastanowię, jak z jest z moimi przepalonymi bezpiecznikami i co z tym ewentualnie począć
lys på slutten av lys
- manieczki
nie wiem
- Ascetic
taka paralela, taki mechanizmmanieczki pisze:nie wiem
jade normalnie komunikacją miejską, taka trakcja,
szukam kasownika, bo jakoś mi uciekło jak się tym czymś jeździ (choć to dziwne bo jak x lat temu były, to i teraz są w tych samych bezsensownych miejscach, nieważne)
wsiada menel (jak to w Wszawie, ciągnie wszystkich do dobrobytu, jak muchy do gówna), na przeciwko, siada
autobus pusty
przesiada się obok mnie i pytając wcześniej, czy może usiąść - po naszemu - nie germańsku, fińsku, czy walońsku
trochę zdziwiony jestem bo jestem mocno wystrzyżony, mam haringtonke na garbie , różowy na fejsie po treningu, ale myślę - luj
(żeby nie było, że nie mam szacunku do rodzaju ludzkiego)
i zaczyna wydawać dźwięki przy odkaszlaniu, jak dziurawa rura wydechowa
myśle, pierdole, twardy jestem, ale zdrowie ważniejsze i się przesiadam na siedzenie obok - autobus niemalże pusty
zdrowie jest ważne, jem kasze, brokuły, szpinaki, Krowarzywa, nie pije alko (inne względy), 3 razy w tygodniu ćwicze, nie mam cukrzycy typu B, zdrowie jest ważne, nie, nie przesiadłem się bo jestem miękka rura, albo z odrazy (dziecko mnie obrzygało, miałem otwarte złamania, nie nie jestem wrażliwcem)
dobra idę dalej
i ten przyjezdny obraca się do mnie i pyta … "do you speek english?"
a ja na słuchawkach, LIK na pełnej petardzie
dodam, że zeszly tydzień dał mi w dupę i rzeczone bezpieczniki mam do wymiany
weekend co się zaczął to czas relaksu, a tu jajcarz mi się trafił - i to taki co chce się kurwa zaprzyjaźnić, pewnie mu pies zdechł
gościowi po sekundzie wyjścia z osłupienia odpowiadam: "no"
kurwa jak - no nie wiem kto,
mogłem mu dla zmyły odpowiedzieć po niemiecku einbischien,
albo opierdolić go piękną polszczyzną
albo wdać się w dysputy w języku Szekspira udowadniając tym co w autobusie, że znam tylko słowa takie jak np. rotten, grave (czego wymagać od zawodnika, który słucha def metalu)
i tak jest z twoją odpowiedzią …
mnie tu nie ma …
zastanawia mnie moja reakcja z dziś,
ty sobie sam odpowiedz co Tobą kieruje
lys på slutten av lys
- manieczki
^ co

;)
Cumplu - zawsze moglo byc gorzej - aa przyklad, mogl zrobic takie cos przy Tobie:
[youtube][/youtube]

;)
Cumplu - zawsze moglo byc gorzej - aa przyklad, mogl zrobic takie cos przy Tobie:
[youtube][/youtube]
Kieruje mna bezcelowosc und bezsens tzw. istnienia/zycia/lub nazwij to jak chcesz i pogarda/nienawisc do podludziow ok.Ascetic pisze:ty sobie sam odpowiedz co Tobą kieruje
- Ascetic
[quote="manieczki"]^ co

;)
nie uwierzysz … najzupełniej na serio …
taki lot mam/ miałem i to na trzeźwo ;-)

;)
nie uwierzysz … najzupełniej na serio …
taki lot mam/ miałem i to na trzeźwo ;-)
lys på slutten av lys
- Ascetic
Kieruje mna bezcelowosc und bezsens tzw. istnienia/zycia/lub nazwij to jak chcesz i pogarda/nienawisc do podludziow ok.[/quote]
z chęcią bym poznał definicję podludziow … ;-) niestety też na serio
z chęcią bym poznał definicję podludziow … ;-) niestety też na serio
lys på slutten av lys
- manieczki
Z Wielkiego Slownika Manieczek:
Podludz - bezmyslna masa ludzka, ktorej glownym celem jest konsumpcja, zbieranie materialnych dobr ponad miare/RZECZYWISTE potrzeby, ruchanie sie bez wiekszych uczuc ino by zaspokoic swoje zwierzece instynkty (cos jak kroliki, ktore musza bo sie udusza inaczej nie potrafia, bo tak sa zaprogramowane przez nature) und zalaczony tryb wyscig szczurow i robic to co robi wiekszosc, bo tak wypada, tak jest ok i tak dalej... To tak na szybko, bo zbliza sie czas mojej drzemki. Pic rel:

Podludz - bezmyslna masa ludzka, ktorej glownym celem jest konsumpcja, zbieranie materialnych dobr ponad miare/RZECZYWISTE potrzeby, ruchanie sie bez wiekszych uczuc ino by zaspokoic swoje zwierzece instynkty (cos jak kroliki, ktore musza bo sie udusza inaczej nie potrafia, bo tak sa zaprogramowane przez nature) und zalaczony tryb wyscig szczurow i robic to co robi wiekszosc, bo tak wypada, tak jest ok i tak dalej... To tak na szybko, bo zbliza sie czas mojej drzemki. Pic rel:

- Ascetic
tak po kolei:manieczki pisze:Z Wielkiego Slownika Manieczek:
1. ubawiła mnie definicja
2. czekam na rozwinięcie
3. zazdroszczę drzemki
lys på slutten av lys
- manieczki
ad 1. to sie ciesze, ze komus poprawilem humor :)
ad 2. to nie czekej, bo nie chce mi sie stukac w klawirki
ad 3. no, zdrowa reakcja, bo bylo czego zazdroscic :D
ad 2. to nie czekej, bo nie chce mi sie stukac w klawirki
ad 3. no, zdrowa reakcja, bo bylo czego zazdroscic :D
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Super. Ja pinindzy mam w chuj więc biere :)Ascetic pisze:I po co zamieszcza? Skąd kasę brać, a może inaczej jak przekonać szanowną małżowinę, że Pastilence jest ważniejsze od 125 motka włóczki? co oczy nie widzą tego sercu nie żal, jak powiedziała jedna co mnie waliła w rogi -:)manieczki pisze:PESTILENCE – THE DYENTRY PENANCE cult demos from 1987 remasterd by Dan Swano