DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DARKTHRONE
Sam Fenriz wielokrotnie powtarzał, że dwójka ma jeszcze bardzo wiele death metalowych naleciałości, a pierwszym w pełni black metalowym albumem jest dopiero Under.
all the monsters will break your heart
-
- zahartowany metalizator
gdy kilka lat temu pisałem o deathmetalowości - oficjalnie - debiutu Darkthrone, to dziwiono się.
Nie jest daleko, bo wszystko spinają dwie nazwy. Celtic Frost i Autopsy.moonfire pisze:O właśnie. Przecież na A Blaze jest sporo riffów, które spokojnie weszłyby na SJ. Wcale nie jest tak daleko między tymi płytami, jak się na pierwszy rzut ucha wydawało.535 pisze:
Lepiej odwrotnie, A Blaze... z brzmieniem Soulside Journey, może wreszcie wszyscy usłyszeliby Mental Funeral.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Ja bym chciał, żeby panowie ponownie nagrali płytę w klimatach SJ. Z ich obecnym podejściem do tworzenia muzyki, mogło by wyjśc coś ciekawego.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Nie, nie, nie, nie sądzę. Z ich obecnym podejściem to mogłoby dojść do tragedii... jednak.Wasyl pisze:Ja bym chciał, żeby panowie ponownie nagrali płytę w klimatach SJ. Z ich obecnym podejściem do tworzenia muzyki, mogło by wyjśc coś ciekawego.
Ja bym chciał, żeby Hania odszczekała pod stołem, ale bardziej oficjalnie , odblokowując tym samym nędzną miernotę, bredzącą o tym, że A Blaze ... to pierwsza płyta Darkthrone. To było głupie wtedy, a teraz chyba nikt w to nie wierzy...Wasyl pisze:Ja bym chciał, żeby panowie ponownie nagrali płytę w klimatach SJ. Z ich obecnym podejściem do tworzenia muzyki, mogło by wyjśc coś ciekawego.
- Lucek
Wasyl pisze:Ja bym chciał, żeby panowie ponownie nagrali płytę w klimatach SJ. Z ich obecnym podejściem do tworzenia muzyki, mogło by wyjśc coś ciekawego.
hmm naprawde tak mysilsz ? serio ? czy aby jaj se nie robisz ? czy aby napewno jesteś słyszący ?
-
- zaczyna szaleć
Dla mnie SJ to najslabszy Darkthrone, nie za taka muzyke kocham ten zespol, uwazam ze Undeground Resistence to ich najbardziej wyraziste dzielo od czasow Panzerfaust, wiec czekam z niecierpliwoscia na nastepce w podobnym speed heavy black metalowym stylu. Pierwsze wydawnictwo nijak sie ma nawet do Goatlorda gdzie kroluje rehowe brzmienie i chore wokale same kawalki tez sa duzo lepsze. Wracajac do death metalu i fenriza to na Vinterskugge sa swietne utwory w tym stylu i jak dla mnie SJ przy tym nie istnieje, nie dziwie sie ze nie uznawali jej w swojej dyskografii skoro tak sie rozni od tego co nagrywali pozniej, nawet w tych punkowych pierdach czuc ducha tego zespoly w SJ nie. Oczywiscia to zadna prawda absolutna tylko indywidualne zdanie, wiec bez anatemy prosze. A tak poza tym to cos slychac o tym ze nagrywaja cos nowego?
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Gdyby Maria nadal udzielał się na forum, w tym momencie padłoby fundamentalne pytanie.markiz666 pisze:Dla mnie SJ to najslabszy Darkthrone, nie za taka muzyke kocham ten zespol, uwazam ze Undeground Resistence to ich najbardziej wyraziste dzielo od czasow Panzerfaust, wiec czekam z niecierpliwoscia na nastepce w podobnym speed heavy black metalowym stylu. Pierwsze wydawnictwo nijak sie ma nawet do Goatlorda gdzie kroluje rehowe brzmienie i chore wokale same kawalki tez sa duzo lepsze. Wracajac do death metalu i fenriza to na Vinterskugge sa swietne utwory w tym stylu i jak dla mnie SJ przy tym nie istnieje, nie dziwie sie ze nie uznawali jej w swojej dyskografii skoro tak sie rozni od tego co nagrywali pozniej, nawet w tych punkowych pierdach czuc ducha tego zespoly w SJ nie. Oczywiscia to zadna prawda absolutna tylko indywidualne zdanie, wiec bez anatemy prosze. A tak poza tym to cos slychac o tym ze nagrywaja cos nowego?
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
To byłby dramat gorszy od tych patatai które teraz serwują.Wasyl pisze:Ja bym chciał, żeby panowie ponownie nagrali płytę w klimatach SJ. Z ich obecnym podejściem do tworzenia muzyki, mogło by wyjśc coś ciekawego.
- Riven
- Kontakt:
A jak dla mnie o ile nie zamierzają wrócić do lasu, względnie chropowatego crust black metalu, mogliby sobie juz dać siana.
this is a land of wolves now
- Biały
- w mackach Zła
e choćby dla takich kawałków jak "Valkyrie" z ostatniego lp mogą grać dalej
-
- w mackach Zła
this. ten ich 80s revival zrobił się słaby, przestali chyba miłować Amebix.Riven pisze:A jak dla mnie o ile nie zamierzają wrócić do lasu, względnie chropowatego crust black metalu, mogliby sobie juz dać siana.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Strasznie lubię ten kawałek, zwłaszcza z tym 'teledyskiem':Biały pisze:e choćby dla takich kawałków jak "Valkyrie" z ostatniego lp mogą grać dalej
" onclick="window.open(this.href);return false;
... w sumie chyba jedyny numer z epickim heavy metalem jaki im wyszedł a nie gówno pokroju tytułowego z CtW.
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
No ostatnia na pewno lepsza niż ten cienki szczoch circle the wagons którym nie wiem dlaczego ludzie się tak podniecali ;). Najlepszy na nowej cover voivod, ale nawet to nie ma startu do sardonic wrath, hate them czy plaguewielder
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Zwracam ponownie uwagę jak inne sa kawałki Nocturno od kawałków Fenriza na nowej płycie. Gdyby szli w stronę NC, to byłby to rewelacyjny, posępny metal - dojrzała wersja samych siebie sprzed lat.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Riven
- Kontakt:
Od dawna NC pisze dużo lepsze kawałki i na pewno ma lepszy wokal, szkoda, że jego rola w tym zespole jest coraz mniejsza
- moonfire
- zahartowany metalizator
+1So_It_Is_Done pisze:Zwracam ponownie uwagę jak inne sa kawałki Nocturno od kawałków Fenriza na nowej płycie. Gdyby szli w stronę NC, to byłby to rewelacyjny, posępny metal - dojrzała wersja samych siebie sprzed lat.
Chociaż przytupaje Fenriza są spoko, jedynie Valkyrie nieco przegina w złą stronę. Piosenka o krzyżu to świetny tribute dla Agent Steel.
- Wasyl
Beznadziejny ten "teledysk"hcpig pisze:
Strasznie lubię ten kawałek, zwłaszcza z tym 'teledyskiem':
" onclick="window.open(this.href);return false;
... w sumie chyba jedyny numer z epickim heavy metalem jaki im wyszedł a nie gówno pokroju tytułowego z CtW.
-
- zaczyna szaleć
DokładnieSo_It_Is_Done pisze:Zwracam ponownie uwagę jak inne sa kawałki Nocturno od kawałków Fenriza na nowej płycie. Gdyby szli w stronę NC, to byłby to rewelacyjny, posępny metal - dojrzała wersja samych siebie sprzed lat.