GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- chaos
- w mackach Zła
- chaos
- w mackach Zła
- evildead
- weteran forumowych bitew
Re: GÓRY
no, połaziłem, hotel pod chmurką zaliczyłem, wymarzłem trochę (mrozu w nocy to się nie spodziewałem ;P ), gdzieś tam w okolicy stoczyła się dość głośna gruntówka, wieczorem i w nocy była tak gówniana pogoda że już miałem zwiewać (tylko nie bardzo miałem dokąd ;) słowackie bory reglowe akurat zwierza pełne, także tego wielkiego, futrzastego, co miód lubi) - ale kiedy się miało wypogodzić to się wypogodziło :D

Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
zazdrość:(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- evildead
no, udał się ten wschód... jednak trochę ryzyka popłaca, jak pogoda jest "nieewidentna" to efekt jest dużo lepszy niż przy bezchmurnym niebie (ale jest też ryzyko, że wschodu nie będzie - chmury rozproszą światło i po prostu zrobi się jasno)

dla porównania, zachód słońca kilka godzin wcześniej (który też miałem nadzieję ustrzelić) prezentował się tak:

idzie się wkurwić nie? :)

dla porównania, zachód słońca kilka godzin wcześniej (który też miałem nadzieję ustrzelić) prezentował się tak:

idzie się wkurwić nie? :)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
Te fotki evildeada to jakaś masakra, aż się czuję jak rzeczywiście leszcz nizinny, choć pewnie wyjście w nocy w góry w moim wykonaniu byłoby głupotą, niemniej zazdrość - jak pisze panicz manieczki - zazdrość.
Grrrówno!
- evildead
Paaaanie, to było ze 4 wschody temu, stare dzieje ;)535 pisze:Miałeś nie łazić po nocy. Tak zwykle kończą się te wszystkie deklaracje.
wystarczy czołówka i w miarę chłodna głowa (bo wyobraźnia cuda wyczynia) i da się iść ;) chociaż ta ostatnia wycieczka z deczka mi nie wyszła - uzbrojony w dokładne prognozy (pochmurny wieczór z lekkim deszczem, przejaśnienia w nocy i ładny ranek) rozwaliłem się na Jagnięcym Szczycie (kozice chyba był wkurwione tym faktem bo latały koło mnie jak kot z pęcherzemPlasfodeur pisze:Te fotki evildeada to jakaś masakra, aż się czuję jak rzeczywiście leszcz nizinny, choć pewnie wyjście w nocy w góry w moim wykonaniu byłoby głupotą, niemniej zazdrość - jak pisze panicz manieczki - zazdrość.
), wieczór o dziwo całkiem niezły, początek nocy bezchmurny, księżyc tak dawał że obok Unholyunion było jeszcze Moonlight:

...a od 1 w nocy do rana już napierdalał deszcz - a ja bez płachty biwakowej, w nasiąkającym śpiworze. O dziwo nawet coś tam spałem, dobrze że nie było burzy bo byłbym w czarnej dupie :)
Wschód był tak rozkoszny że niech go szlag trafi, nie wiem jakim cudem ale na kilka sekund między warstwami chmur wychynęło się słońce:

ale nie ma tego złego - co mi kozice podpozowały to moje:

Jagnięca Dolina (od Chaty Pri Zielenom Plesie) jakby ktoś reklektował
- dr Kill
- postuje jak opętany!
-
- postuje jak opętany!
evildead pisze:Jagnięca Dolina (od Chaty Pri Zielenom Plesie) jakby ktoś reklektował

Ććśśśśs! Proszę nie zdradzać tajemnic, to jedno z 3-4 sekretnych miejsc na polowacke na kamziki. Stańmy przy oficjalnej wersji, że to "szeroko pojęte okolice Zielonego Stawu". :)
ps. W Kieżmarskiej najprawdopodobniej będzie drugie schronisko, na miejscu dawnej Kieżmarskiej Chaty. http://www.kezmarskachata.sk/" onclick="window.open(this.href);return false;
- evildead
nawet przy takim uogólnieniu kumate oko spojrzy w stronę Jagnięcej :) (bo gdzieżby indziej - pod Durny czy w jarzębinki wiodącego do Białego Stawu? ;) )Ććśśśśs! Proszę nie zdradzać tajemnic, to jedno z 3-4 sekretnych miejsc na polowacke na kamziki. Stańmy przy oficjalnej wersji, że to "szeroko pojęte okolice Zielonego Stawu". :)
a to drugie schronisko... trochę bez sensu, skoro rzut kamieniem stamtąd są dwa inne - a i szlaków nie za wiele
- evildead
takie cuś mi się dzisiaj na Rysach ukazało

w sumie to zawsze chciałem widmo Brockenu zobaczyć, więc jestem kontent - pewnym uniedogodnieniem jest przepowiednia mówiąca o tym że teraz umrę w górach :P
jakby ktoś szukał wygodnej miejscówki na kari i śpiwór gdzieś wysoko, to na polskim wierzchołku Rysów jest idealna (tuż koło słupka granicznego)

wreszcie mi się wczoraj trafił i porządny zachód, i porządny wschód (a jeszcze wieczorem in the sky a mighty eagle
doesn't care 'bout what's illegal - niestety nie zdążyłem wyciągnąć aparatu :/ )

w sumie to zawsze chciałem widmo Brockenu zobaczyć, więc jestem kontent - pewnym uniedogodnieniem jest przepowiednia mówiąca o tym że teraz umrę w górach :P
jakby ktoś szukał wygodnej miejscówki na kari i śpiwór gdzieś wysoko, to na polskim wierzchołku Rysów jest idealna (tuż koło słupka granicznego)

wreszcie mi się wczoraj trafił i porządny zachód, i porządny wschód (a jeszcze wieczorem in the sky a mighty eagle
doesn't care 'bout what's illegal - niestety nie zdążyłem wyciągnąć aparatu :/ )