MEGADETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Re: MEGADETH
http://www.ultimate-guitar.com/news/gen ... ready.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Żułek na posterunku? ;-)
Żułek na posterunku? ;-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
taaaaa 68 riffów z których 67 pamieta lata 90-te :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Sgt. Barnes
Rudy staje sie samopowtarzalny jak Jeff Waters, tylko Kanadyjczyk ulepszał ;-)Żułek pisze:taaaaa 68 riffów z których 67 pamieta lata 90-te :P
- Żułek
nie byłbym taki pewny czy ulepszał, raczej zasłaniał się kiepskim wokalem (swoim i Paddena) ;)
Rudy nie ma się czym/kim zasłonić niestety ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Sgt. Barnes
Ja o riffach piszę, Panie Kolego : wokalnie, Waters (co chcesz od niego, świetna barwa), albo Comeau (poza Alicją, bo tam Rampage jest bezkonkurencyjny), to Rudy jest tylko "charakterystyczny" ;-)Żułek pisze:nie byłbym taki pewny czy ulepszał, raczej zasłaniał się kiepskim wokalem (swoim i Paddena) ;)
Lubię wokal Dave'a, ale względnym wokalistą to się stał dopiero na etapie "Rust in Peace".
- Żułek
ja tez o riifach ;) tyle ze Waters kiepskie riffy zasłaniał jeszcze gorszym wokalem więc nie zwracało się na nie za dużo uwagi ;)Sgt. Barnes pisze:Ja o riffach piszę, Panie Kolego : wokalnie, Waters (co chcesz od niego, świetna barwa), albo Comeau (poza Alicją, bo tam Rampage jest bezkonkurencyjny), to Rudy jest tylko "charakterystyczny" ;-)
przecież na PS czy SF gorzej nie "gadał" ;)Lubię wokal Dave'a, ale względnym wokalistą to się stał dopiero na etapie "Rust in Peace".
- harvestman
- weteran forumowych bitew
To nie kwestia udoskonalania warsztatu wokalego tylko coraz lepszych producentów :) Wokalnie Dave od zawsze balansuje pomiędzy śpiewem w miarę znośnym a totalną katastrofą co brutalnie obnażają koncerty.Sgt. Barnes pisze:Ja o riffach piszę, Panie Kolego : wokalnie, Waters (co chcesz od niego, świetna barwa), albo Comeau (poza Alicją, bo tam Rampage jest bezkonkurencyjny), to Rudy jest tylko "charakterystyczny" ;-)Żułek pisze:nie byłbym taki pewny czy ulepszał, raczej zasłaniał się kiepskim wokalem (swoim i Paddena) ;)
Lubię wokal Dave'a, ale względnym wokalistą to się stał dopiero na etapie "Rust in Peace".
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Widziałem Megadeth kilka razy na żywo, żadnej katastrofy nie uświadczyłem, na każdym z tych koncertów świetnie się bawiłem i za każdym razem byłem pozytywnie zaskoczony formą Rudego.harvestman pisze: Wokalnie Dave od zawsze balansuje pomiędzy śpiewem w miarę znośnym a totalną katastrofą co brutalnie obnażają koncerty.
- harvestman
Widziałem ich dwukrotnie i za każdym razem było cieniutko, nawet na pierwszym zagranym na Metal Hammer Fest w 97 który powinienem odebrac pozytywnie ponieważ;jaszyn pisze:Widziałem Megadeth kilka razy na żywo, żadnej katastrofy nie uświadczyłem, na każdym z tych koncertów świetnie się bawiłem i za każdym razem byłem pozytywnie zaskoczony formą Rudego.harvestman pisze: Wokalnie Dave od zawsze balansuje pomiędzy śpiewem w miarę znośnym a totalną katastrofą co brutalnie obnażają koncerty.
a) był to pierwszy koncert zespołu który lubię
b) znalazło się tam wyjątkowo dużo materiału z Crypitic Writings którą uważam za jedną z najlepszych płyt w ich dyskografii
c) instrumentalnie wszystko hulało aż miło
d) stałem przy barierkach więc emocje były jeszcze większe a obiektywizm w zdecydowanej defensywie ;)
zwróciłem uwagę na nieludzkie zawodzenie Rudego, w starszych piosenkach było znośnie, jednak na tych z Youthanansia i Cryptic Writings skrzeczał okrutnie :)
Ostatnio zmieniony 14-07-2014, 23:46 przez harvestman, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gunman
Wokalnie to on dobrze wypada dopiero na ostatniej płycie (ewentualnie dwóch ostatnich). Zapewne to spora zasługa nowego producenta. Co do koncertów to nigdy mi nie przeszkadzało jego wycie bo strona instrumentalna to elegancko przysłaniała.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Przyszła mi do głowy taka nowa konkurencja: "grać w Megadeth i nie być pierdolniętym".
http://loudwire.com/nick-menza-ufo/?utm ... m=referral" onclick="window.open(this.href);return false;
http://loudwire.com/nick-menza-ufo/?utm ... m=referral" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
http://www.motortrend.com/features/cons ... _mustaine/" onclick="window.open(this.href);return false;
biedy nie klepie :D
biedy nie klepie :D
- Riven
- Kontakt:
Ladny zestaw, rudy jak pan. Pewnie też perriera pije i ma 40 wkladow do szczoteczek
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
this is a land of wolves now
- Kraft
te szroty po 10 lat mają... lepiej zamówiłby se jakiegoś customa u Heta...
- nicram
Tako rzecze Mr.Kraft co przeżył aborcję i lepszymi szrotami się rozbija po wsi. Wrzuć foty swojej kolekcji, ale nie chodzi mi o resoraki. :-D
all the monsters will break your heart
-
Takiego 10 letniego szrota z chęcią bym przytulił
- harvestman
złotousty Dave wypowiedział się na temat ewentualnego powrotu Megadeth w najsłynniejszym składzie
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... adeth.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Friedman jest mi obojętny ale Menze mógłby zatrudnić zamiast tego drewna które gra z nim obecnie.
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... adeth.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Friedman jest mi obojętny ale Menze mógłby zatrudnić zamiast tego drewna które gra z nim obecnie.
- harvestman
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeżeli ktoś ma ochotę sprawdzic ich obecną formę to zaczynają ok 22
Jeżeli ktoś ma ochotę sprawdzic ich obecną formę to zaczynają ok 22
-
- postuje jak opętany!
Rudy nie wyrabia z wokalem na poczatku
- Żułek
Oficjalny klip do Back In The Day, zrealizowany 10 lat temu i wypuszczony dopiero teraz, z okazji 10 lecia albumu
spoko ale Dodgers był lepszy ;)
spoko ale Dodgers był lepszy ;)