OPETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OPETH
przeszedłem podobną drogę, dzisiaj uwielbiam Heritage i z wielkim zaciekawieniem słucham nowej płyty..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Heritage rośnie bardzo z czasem, osadzona jest już w innym klimacie niż jakieś tam plumkanie metalowców..na tej nowej płycie Akerfeldt pojechał już totalnie w swoje fascynacje z lat 70tych and so on..przeczuwam mega hejthe,he...Słucham dalej..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A ja przeczuwam, że będzie świetna płyta. :-) Po Heritage zapałałem wielkim uczuciem do kierunku, w którym podążyli. Nie trawie starego Opeth, ale nowy jest MEGA.
all the monsters will break your heart
- Harlequin
Miały być hejty, hejtów nie bardzie. Jestem przy końcu płyty i musze powiedziec, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Chyba najlepszy Opeth od czasów Blackwater Park. Przede wszystkim podoba mi się to, że nie jest to stricte fascynacja latami 70ymi. Spodziewałem się dość typowego retrokrążka w stylu "Heritage", a tutaj tych inspiracji jest dużo dużo więcej, powiedziałbym nawet, ze słychać tu echa rocka regresywnego lat 80ych, przez co całość nie wydaje się być spięta, sztywna i poważna. Do tego naprawdę fajny klimat. Jedyny słabszy moment to moim zdaniem "Goblin" - jest parę innych kapel, które lepiej bawią się w łamańce.
- Żułek
nowy Opeth nie moje klimaty niestety, tym razem pudło
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- zahartowany metalizator
plus fajna, nieoczywista okładka, z progrockiem bardzo współgrająca. tak mnie właśnie zastanawiało, czym tak spamujecie w wiadomym wątku.
Akerfeldt, jako kurewsko tytaniczny fanatyk klasyki rocka, powinien w końcu totalnie polecieć w chemicznie czysty prog lub psychrock. wielu zrobiło podobnie i efekt był nie najgorszy.
Akerfeldt, jako kurewsko tytaniczny fanatyk klasyki rocka, powinien w końcu totalnie polecieć w chemicznie czysty prog lub psychrock. wielu zrobiło podobnie i efekt był nie najgorszy.
Ostatnio zmieniony 17-07-2014, 19:21 przez byrgh, łącznie zmieniany 1 raz.
- manieczki
takie skojarzenie okładkie

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
na tym albumie 70% to jego fascynacje, 30% resztki stylu jaki Opeth wypracował przez lata.. z tymi wszystkimi akustykami,charakterystycznymi melodiami etc.. Piękna płyta, obracam dzisiaj juz z 10 raz..Eternal Days will come I Faith in Others najbardziej mi robią. Jak na razie to jest jedna z najmocniejszych pozycji tego roku w moim osobistym rankingu.byrgh pisze:plus Akerfeldt, jako kurewsko tytaniczny fanatyk klasyki rocka, powinien w końcu totalnie polecieć w chemicznie czysty prog lub psychrock. wielu zrobiło podobnie i efekt był nie najgorszy.
- Drone
Dlaczego tak cicho o "Pale Communion"? Znakomity krążek im wyszedł - taka współczesna wersja wczesnego YES, choć oczywiście wpływów jest dużo więcej i nadal słychać, że to dalej jest OPETH.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
a od kiedy profesore lubi ten band? tutaj za takie sympatie ciągają za sweter i gniotą grubymi butami okulary z wielkimi oprawkami. oczywiście bardzo fajny album.
- nicram
Bo elita zajmuje się analizą molekularną, wieszczej, wybitnej i unikalnej płyty KSM. A "Pale Communion" to wspaniałe, wyluzowane granie. Czysta zajebistość dla ludzi ubierających swetry. I nie piszę tego z ironią, bo sam jestem swetrofilem. :-DDrone pisze:Dlaczego tak cicho o "Pale Communion"? Znakomity krążek im wyszedł - taka współczesna wersja wczesnego YES, choć oczywiście wpływów jest dużo więcej i nadal słychać, że to dalej jest OPETH.
all the monsters will break your heart
- megawat
- weteran forumowych bitew
Ostatnio przy piwie znajomy zmęczył mnie tym ostatnim Opeth. Kolega zachwala, "ochy" i "achy", tego, a ja zacząłem już po trzech minutach zgrzytać zębami, ale wytrwałem. Raz, że nigdy ich zbytnio nie lubiłem, dwa, że jest to najmniej lubiany przeze mnie typ rocka progresywnego. Pod względem estetyki i ekspresji jest to dla mnie muzyka wręcz niedopuszczalna, choć z drugiej strony bardzo lubię te co bardziej choinkowe dźwięki w wykonaniu takiego SBB, hehe. Ale nie mówię, że jest to bezwartościowe bo poziom kloaki w stylu Dream Theatre to zdecydowanie nie jest. Nie mój lot i tyle.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".