Tuff Enuff
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Tuff Enuff
Pies ich trącał.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- moonfire
- zahartowany metalizator
Eklektyczny to był FnM czy Mr Bungle. Nie wierzę w powodzenie Tuff Enuff. Będzie polsko, pszennie i buraczano.
-
- postuje jak opętany!
Nie znam tego zespołu, ale z tego co słyszę z Yuotube, to kojarzy mi się z typowym brudstokowym graniem spod znaku Flapjacka, Lipali, None, Rootwater, Chain Reaction czy późniejzych Acid Drinkers. Granie dla brudasów. Z założenia miało to być luźne, rozbujane granie, lecz w polskiej wersji, w/w bandy grają z wyjątkowo sztywnym kijem w dupie. Nigdy nie mogłem zdzierżyć polskiego groove metalu.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Słuchałem tego w latach 90- tych, wtedy wydawali mi się fajni, zdystansowani do naszego ówczesnego szołbiznesu. Niestety mocno się to zdezaktualizowało, próbowałem sobie odświeżyć jakiś czas temu i ledwo dotrwałem do czwartego kawałka.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tylko dla odważnych, którym muzyczna chała nie straszna:
[youtube][/youtube]
Nowy teledysk bohaterów tego tematu, możecie wysłuchać tylko do pierwszego refrenu jak zdołacie, potem sobie darujcie.
[youtube][/youtube]
Nowy teledysk bohaterów tego tematu, możecie wysłuchać tylko do pierwszego refrenu jak zdołacie, potem sobie darujcie.
- harvestman
O Matko Boska :) Mogą śmiało jechac na trasę z FrontsideNasum pisze:Tylko dla odważnych, którym muzyczna chała nie straszna:
[youtube][/youtube]
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Spokojnie, teaser sugeruje, że jednak grają mniej więcej tak samo jak dawniej. Na pewno ze 3 kawałki na płycie będą całkiem fajne. Ale jak ktoś ich nie lubił wtedy, to teraz też już ich nie polubi :-)
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- uglak
chyba z coma albo iraharvestman pisze:O Matko Boska :) Mogą śmiało jechac na trasę z FrontsideNasum pisze:Tylko dla odważnych, którym muzyczna chała nie straszna:
[youtube][/youtube]
Guilty of being right
- moonfire
Ale padaka, przypomina mi to Kabanos, uwielbiany przez woodstockową młodzież. Ten sam target.
-
czekam na reaktywacje corozone
- harvestman
o to to :) chociaż ci poza debiutem na którym byli tak bardzo Machine Head łonabi że obowiązkowym elementem kontaktu z nimi był odruch wymiotny, nagrali przyzwoitą płytę Makabra Cadabra. Na tyle nietypową jak na tamte czasy że potencjalni odbiorcy do których była kierowana odrzucili ją jako przekombinowany gniot. Podobny los ( w tym samym czasie ) spotkał trójkę Flapjack, młodzież chciała groove i krajowych odpowiedzi na zespoły z zachodu a nie kombinowania.est pisze:czekam na reaktywacje corozone
Ostatnio zmieniony 16-08-2014, 11:19 przez harvestman, łącznie zmieniany 1 raz.
Raczej nie ma szans na reaktywację, bo Flynn... Naczy Zagajewski teraz taksówką w po USA jeździ i raczej nie wraca.
- empir
Podwiezie kiedyś chłopaków z bajo i go weźmie chęć na reaktywację ;)ZłyPan pisze:Raczej nie ma szans na reaktywację, bo Flynn... Naczy Zagajewski teraz taksówką w po USA jeździ i raczej nie wraca.
- empir
W latach '90 wolałem już wariomathic i amnesia. Też mało oryginalne ale przynajmniej nie miałem wrażenia że podpinają się pod obowiązujacy trend.harvestman pisze:Słuchałem tego w latach 90- tych, wtedy wydawali mi się fajni, zdystansowani do naszego ówczesnego szołbiznesu. Niestety mocno się to zdezaktualizowało, próbowałem sobie odświeżyć jakiś czas temu i ledwo dotrwałem do czwartego kawałka.
Ale Mash był całkiem spoko. "New Power" jako nachalnie amerykański thrashyk ze Śląska nawet robiło robotę.
- lucass
- empir
Słyszałem tylko Animal ale raczej niewiele z tego zapamiętałem.ZłyPan pisze:Ale Mash był całkiem spoko. "New Power" jako nachalnie amerykański thrashyk ze Śląska nawet robiło robotę.
-
No bez jaj, trojka Flapjack to byl wlasnie taki choragiewkowy zwrot w strone zdobywajacego popularnosc Korn i numetalu. A najgorzej to wypadl wokalista, ktory nagle zachcial krzyczec a nie umial za chuja. No kurde, az sie zastanawiam teraz czy tego samego materialu sluchalismy ;)harvestman pisze:o to to :) chociaż ci poza debiutem na którym byli tak bardzo Machine Head łonabi że obowiązkowym elementem kontaktu z nimi był odruch wymiotny, nagrali przyzwoitą płytę Makabra Cadabra. Na tyle nietypową jak na tamte czasy że potencjalni odbiorcy do których była kierowana odrzucili ją jako przekombinowany gniot. Podobny los ( w tym samym czasie ) spotkał trójkę Flapjack, młodzież chciała groove i krajowych odpowiedzi na zespoły z zachodu a nie kombinowania.est pisze:czekam na reaktywacje corozone
Dwojki corozone juz nie sluchalem.
- harvestman
Raczej tego samego :) nie słuchałem tego od nastu lat więc może trochę mi się to pewnie zatarło. Znajdowało się tam trochę skandowania ale to akurat było to co łączyło trójkę z jej poprzedniczkami, nowością były skoki w lekko psychodeliczne zagrywki, tak to pamiętam :) No i nu metal wtedy jeszcze popularności nie zdobywał, bynajmniej w Polsce, gdzieś tam sobie był ale w 97 roku nic jeszcze nie zapowiadało głupawki która zaczęła się rok później po premierze trójki Korn.est pisze:No bez jaj, trojka Flapjack to byl wlasnie taki choragiewkowy zwrot w strone zdobywajacego popularnosc Korn i numetalu. A najgorzej to wypadl wokalista, ktory nagle zachcial krzyczec a nie umial za chuja. No kurde, az sie zastanawiam teraz czy tego samego materialu sluchalismy ;)harvestman pisze:o to to :) chociaż ci poza debiutem na którym byli tak bardzo Machine Head łonabi że obowiązkowym elementem kontaktu z nimi był odruch wymiotny, nagrali przyzwoitą płytę Makabra Cadabra. Na tyle nietypową jak na tamte czasy że potencjalni odbiorcy do których była kierowana odrzucili ją jako przekombinowany gniot. Podobny los ( w tym samym czasie ) spotkał trójkę Flapjack, młodzież chciała groove i krajowych odpowiedzi na zespoły z zachodu a nie kombinowania.est pisze:czekam na reaktywacje corozone
Dwojki corozone juz nie sluchalem.
-
Ja pamietam, ze juz life is peachy byla grana czesto i gesto na imprezach :)