AION (POL)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
AION (POL)
Już widzę niewybredne najeżdżanie w tym temacie...
Midian - zajebiste
Noia - mega zajebiste
Reconciliation - dobre
Symbol - chujowe
One of 5 - zajebiste choć nowy wokalista (występował w I edycji Idola) i nowe dźwięki.
Co ciekawe na samym początku nie bardzo podobała mi się ich muzyka, ale wysadzili mnie z kapci na 5 urodzinach Sacriversum, gdzie zagrali zaraz po powrocie z europejskiej trasy z Theatre of tradegy i Undish. To był najlepszy koncert tego wieczoru i na pewno najlepszy jaki widziałem w wykonaniu polskiego zespołu.
To proszę. Napierdalać! :-)
" onclick="window.open(this.href);return false;
Midian - zajebiste
Noia - mega zajebiste
Reconciliation - dobre
Symbol - chujowe
One of 5 - zajebiste choć nowy wokalista (występował w I edycji Idola) i nowe dźwięki.
Co ciekawe na samym początku nie bardzo podobała mi się ich muzyka, ale wysadzili mnie z kapci na 5 urodzinach Sacriversum, gdzie zagrali zaraz po powrocie z europejskiej trasy z Theatre of tradegy i Undish. To był najlepszy koncert tego wieczoru i na pewno najlepszy jaki widziałem w wykonaniu polskiego zespołu.
To proszę. Napierdalać! :-)
all the monsters will break your heart
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Re: AION (POL)
Miałem debiut na kasecie, w sumie bodaj jedyny gotycki metal jaki mi się napatoczył. Podobało mi się wtedy, tak jakoś uczciwie brzmieli. Teraz trochę bałbym się to odpalić... chociaż kto wie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Gej metal dla pryszczatych metalowców.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- WaszJudasz
No miałem wtedy pryszcze, nie da się ukryć. Ale koleżankę płci żeńskiej jednak bajerowałem na tego Aiona.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
"Noia" to jedyne, co słyszałem. Nawet wtedy, gdy muzykę metalową ledwo zacząłem polizywać (bo ja zacząłem słuchać metalu od "The Profundis"), nawet za smarka wiedziałem, że to przeraźliwa wręcz chujnia. Okładka dopinała całość niczym bluzg rzygowin malowniczo wieńczący parujący kopiec sraki.
Kerosene keeps me warm.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
I nadal tak jest.nicram pisze:
Co ciekawe na samym początku nie bardzo podobała mi się ich muzyka,
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
To ja już wolę "niewyszukany" Bolzer od tego czegoś...nicram pisze: To proszę. Napierdalać! :-)
The madness and the damage done.
- hcpig
Jedyna słuchalna płyta polskiego metalo'gotyku' to jedynka Artrosis, resztę można zaorać.
Yare Yare Daze
- moonfire
Wolę jedynkę i dwójkę Moonlight, niż Fartrosis. Do Aion nigdy mnie nie ciągnęło, więc w zasadzie ich nie znam,
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Aion rzeczywiście reklamowany był jako gotycki metal, ale szczerze powiedziawszy jest w tym tyle prawdy co w przemówieniach Putina. Jedyna płyta, która może mieć coś z tym syfem wspólnego to rozmemłana "Symbol". Jedynka ma dużo więcej wspólnego z doomem. Dwójka to energetyczny rock/metal z klawiszami. Na trójce odjechali trochę w stronę mieszanki Samael/Rammstein a ostatnia płyta to już zdecydowanie jazda w iście amerykańskim rockowym stylu.hcpig pisze:Jedyna słuchalna płyta polskiego metalo'gotyku' to jedynka Artrosis, resztę można zaorać.
all the monsters will break your heart
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Mam do tej pory wszystkie płyty oprócz NOIA. Kiedyś lubiłem, tak mi się wydawało. Jakiś rok temu przesłuchałem ponownie i ok jest tylko ostatnia, może jeszcze Reconciliation w miarę daje radę i ze dwa kawałki z Symbol. Jedynka nie wchodzi już w ogóle. Leżą na półce, bo za 5 zł to na pocztę nie chce się iść i później słuchać, że na przesyłce złotówkę kogoś wychujałem :)
- uglak
jedynka do tej pory jest dla mnie sluchalna, 2-4 nie sluchalem od wielu lat, ale juz wtedy byly ciezkostrawne, wiec nie ma co probowac. ostatniej w ogole nie slyszalem
Guilty of being right
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Miałem kiedyś nieprzyjemność przesłuchać album "Noia" i mimo, że było to lata temu, niesmak pozostał do dziś.
- hcpig
Proponuję sondę, które nieliczne zespoły gothich metalowe są słuchalne i dlaczego. Chociażby na samą Polskę.moonfire pisze:Wolę jedynkę i dwójkę Moonlight, niż Fartrosis. Do Aion nigdy mnie nie ciągnęło, więc w zasadzie ich nie znam,
Yare Yare Daze
-
pamiętam taki wywiad z tym zespołem gdzie grajek narzekał,że oni męczą się tygodniami w studio i dopieszczają brzmienie podczas gdy taki Darkthrone nagrywa jakieś bzyczące gówno w dwa dni i jest kult..
:D
:D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- moonfire
Chyba oprócz Moonlight nie znajduję takich. Różnica między Moonlight a batalionami, desdemonami i innymi artrosisami jest taka, że ci pierwsi wyrośli ze sceny alternatywno-rockowej, a ci drudzy to metaluchy, które chciały grać pięknie.hcpig pisze:Proponuję sondę, które nieliczne zespoły gothich metalowe są słuchalne i dlaczego. Chociażby na samą Polskę.moonfire pisze:Wolę jedynkę i dwójkę Moonlight, niż Fartrosis. Do Aion nigdy mnie nie ciągnęło, więc w zasadzie ich nie znam,
-
- weteran forumowych bitew
- hcpig
Na jedynce Artrosis są z kolei naprawdę fajne momenty pod Das Ich / Profanum, zresztą klawiszowiec grał w zajebistym (Sui Generis) Umbra także to też nie sa jakies pierwsze lepsze brudasy. Wokale też czasami są nawet niezłe ale koniecznie w pierwszej wersji (tej z automatem perkusyjnym zamiast żywych garów Inferna).moonfire pisze:
Chyba oprócz Moonlight nie znajduję takich. Różnica między Moonlight a batalionami, desdemonami i innymi artrosisami jest taka, że ci pierwsi wyrośli ze sceny alternatywno-rockowej, a ci drudzy to metaluchy, które chciały grać pięknie.
Yare Yare Daze
- Lykantrop
Przecieram oczy ze zdzwienia, że takie kloce są w ogóle jeszcze wyciągane na światło dzienne. Dla mnie ten cały nurt metalo gotycki w 100% to wylęgarnia chały, klajstru i wszystkiego tego co normalnego człowieka o zdrowym guście powinno kuć w małżowinę uszną, szczypać i mrowić.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95